Φτιάξε την ΑΕΚ των ονείρων σου στο enwsi.gr: Επιλέξτε τον καλύτερο δεξί χαφ-εξτρέμ! (poll)

Εμείς σας προειδοποιούμε για να οπλιστείτε με υπομονή και ηρεμία προτού αποφασίσετε. Από τώρα, αρχίζουν τα πολύ δύσκολα. Εάν μέχρι τώρα υπήρχε ένα μεγάλο αδιαφιλονίκητο φαβορί – με εξαίρεση το μέγα ντέρμπι στη θέση του δυναμικού στόπερ – από εδώ και πέρα αρχίζει ο…πόλεμος. Μπαίνουμε στο δημιουργικό κομμάτι και από τις οθόνες σας θα παρελάσουν μύθοι της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας.

Ξεκινάμε από το δεξί χαφ. Απαραίτητη διευκρίνιση. Μέσα στις επιλογές θα βρείτε παίκτες που έπαιζαν πιο κεντρικά, άλλους που έπαιζαν στη γραμμή, άλλους που μεταφέρθηκαν στα δεξιά για να κλείσουν κενά. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Για να μπορεί να υπάρχει μια μίνιμουμ λογική στην ΑΕΚ των ονείρων μας, θα πρέπει να βάλουμε πέραν του αμυντικού χαφ, δεξί χαφ, αριστερό χαφ, δεκάρι και δύο επιθετικούς.

Το σημαντικό είναι να κατατάξουμε τους παίκτες που έγραψαν το «κιτρινόμαυρο» παραμύθι και να τους κάνουμε να περάσουν ξανά μπροστά από τα μάτια σας.

Εν αρχή, η ζωντανή ιστορία της ΑΕΚ, ο μοναδικός Ανδρέας Σταματιάδης. Μυθική μορφή, φοβερός παίκτης, που κάλυπτε όλη την πλευρά. Ο αείμνηστος Τάσος Κωνσταντίνου, βέλος από τη μαρτυρική Κύπρο, που ήταν αναπόσπαστο μέλος της χρυσής εποχής του Λουκά Μπάρλου. Ο Χρήστος Αρδίζογλου, ποδοσφαιριστής με αδιανόητες ικανότητες, που θα μπορούσε στη μέρα του να πάρει (ή και να χάσει) ένα ματς μόνος του.

Η δεκαετία του ’80 είχε τις μεταγραφές των Θώδη και Μπαλή, σε μια ΑΕΚ που έψαχνε να βρει το βηματισμό της. Εκείνος που άλλαξε το ρου της ιστορίας ήταν και πάλι ένα αστέρι από την Κύπρο, ο «κουμπάρος» Γιώργος Σαββίδης. Επαιξε σε πολλές θέσεις, αλλά κυρίως από δεξιά, έγινε αρχηγός και ψυχή της ομάδας. Στα τέλη της δεκαετίας, μαζί με τις επιτυχίες, ήρθε και ο Σταύρος Σταματής, πολυεργαλείο στα χέρια του Μπάγεβιτς.

Αμέσως μετά, το φαινόμενο Μαλαδένης. Παίκτης που μπορούσε (και έπαιξε) σε όλες τις θέσεις της 11άδας, αν και η φυσιολογική του εκκινούσε από τη δεξιά πλευρά. Ο Βασίλης Λάκης που για χρόνια απασχόλησε για το εάν θα μπορούσε να παίξει ως μπακ ή εξτρέμ και τελικά καθιερώθηκε στο μπροστά μισό. Ο Καφές που ήρθε να δώσει ισορροπία, ο Βραζιλιάνος Λεονάρντο που πολλές φορές έπαιξε δεξιά για να χωρέσει στην 11άδα.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της νεότερης εποχής. Κορδέρο, Πλατέλλας, Βάργκας, Μπακασέτας. Άλλος κεντρικά, άλλος ξεκινώντας από τη γραμμή, αλλά στη δεξιά πλευρά άπαντες. Εσείς μπορείτε να σκεφτείτε και να δώσετε τη δική σας ψήφο.

 

[poll id=”360″]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X