Κορωνοϊός: Η πανδημία καλπάζει σε Λονδίνο, Μαδρίτη -Οι θάνατοι διπλασιάζονται ανά διήμερο

Κορωνοϊός: Η πανδημία καλπάζει σε Λονδίνο, Μαδρίτη -Οι θάνατοι διπλασιάζονται ανά διήμερο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού καλπάζει στη Μαδρίτη και το Λονδίνο, που βρίσκονται αντιμέτωπες μ’ ένα χειρότερο ξέσπασμα ακόμη και από τη Λομβαρδία της βόρειας Ιταλίας, με τους θανάτους από την Covid -19 να διπλασιάζονται ανά δύο ημέρες!

Την ώρα που η Ισπανία ξεπερνούσε σε θανάτους ακόμη και την Κίνα –με 738 νεκρούς σε μία ημέρα, μια νέα ανάλυση δείχνει ότι ο αριθμός των θανάτων σε ορισμένες πόλεις ξεπερνά κατά πολύ το μέσο ποσοστό θνησιμότητας των χωρών τους. Στο Λονδίνο π.χ. οι θάνατοι διπλασιάζονται κάθε δύο ημέρες, ενώ στο σύνολο της Βρετανίας κάθε τρεις, όπως δείχνει έρευνα που δημοσιεύουν οι Financial Times. To κόστος της πανδημίας του κορωνοοίού την ίδια ώρα εκτοξεύεται παγκοσμίως με πάνω από 415.000 κρούσματα και πάνω από 18.000 νεκρούς ανά την υφήλιο.

Η περιφέρεια της Λομβαρδίας στη βόρεια Ιταλία πήρε τη θλιβερή πρωτιά από την Ουχάν της Κίνας ως η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό στον πλανήτη, καθώς χθες καταγράφηκαν άλλοι 743 θάνατοι, ανεβάζοντας σε 6.820 τον συνολικό αριθμό. Οι ιταλικές Αρχές θεωρούν ότι κάποια από τα δρακόντεια περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις του πληθυσμού αρχίζουν να αποδίδουν αφού τα νέα, επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα, αυξήθηκαν κατά «μόλις» 8%, όσο και τη Δευτέρα, που είναι το χαμηλότερο από τις 21 Φεβρουαρίου, όταν καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος στην Ιταλία.

Μαδρίτη και Λονδίνο τα νέα επίκεντρα της πανδημίας του κορωνοϊού

Η καμπύλη εμφάνισης των κρουσμάτων του κορωνοϊού που εξαπλώνεται ταχύτατα δείχνει ότι η Μαδρίτη και το Λονδίνο ίσως εξελιχθούν στα νέα επίκεντρα της πανδημίας  καθώς οι θάνατοι διπλασιάζονται ανά 48ωρο. Στη Βρετανία άλλοι 87 ασθενείς της Covid-19 έχασαν χθες τη μάχη στην Αγγλία, εκ των οποίων 21 στο Λονδίνο. Ο αριθμός των νεκρών στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαπλασιάστηκε σε διάστημα μιας εβδομάδες, καθώς χθες καταγράφηκαν άλλοι 71 θάνατοι.

Στην Ισπανία οι ένοπλες δυνάμεις ζήτησαν ανθρωπιστική βοήθεια από το ΝΑΤΟ για να πολεμήσουν την πανδημία του κορωνοΪού καθώς ο αριθμός των νεκρών στη χώρα έφθασε τους 2.700 και τα κρούσματα πλησιάζουν τα 40.000. Το βαρύτερο πλήγμα δέχθηκε η Μαδρίτη με 12.532 μολύνσεις – κοντά στο ένα τρίτο του συνόλου της χώρας- και 1.535 θανάτους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 57% του συνολικού ποσοστού στην Ισπανία.

Εκτός Ευρώπης, αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σχετικά αργά στις ΗΠΑ σε σύγκριση με άλλες χώρες έως τώρα, αλλά η καμπύλη θνησιμότητας στη Νέα Υόρκη δείχνει ότι μπορεί να ξεπεράσει τη Μαδρίτη. Πάνω από 12.000 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί θετικοί στο νέο κορωνοϊό στην αμερικανική μεγαλούπολη, ενώ 125 έχασαν τη μάχη, καθώς η Πολιτεία τέθηκε από το βράδυ της Κυριακής σε καραντίνα.

Αξιωματούχοι του τομέα Υγείας σημειώνουν ότι οι ΗΠΑ μπορεί σύντομα να ξεπεράσουν σε μολύνσεις την Κίνα. Την περασμένη εβδομάδα καταγράφονταν στις ΗΠΑ περισσότερα νέα κρούσματα ημερησίως απ’ όσα στην Κίνα κατά την κορύφωση της επιδημίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X