Τα πρωταθλήματα τελειώνουν με την μπάλα στο χορτάρι, όχι με παύλες

Ζούμε μια κατάσταση για την οποία ποτέ η ανθρωπότητα δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι προετοιμασμένη. Ζούμε μια κατάσταση που ίσως μας κάνει καλύτερους, ίσως να σκεφτόμαστε πρώτα την ζωή και μετά τα… παρελκόμενα της. Ζούμε μια κατάσταση που, αν όλα πάνε καλά, από το καλοκαίρι θα μας αλλάξει την ζωή σε όλα τα κομμάτια της. Μακάρι και τα μυαλά μας.

Με λιγότερα μπορούμε να ζούμε, ας μην είμαστε λιγότεροι τουλάχιστον…

Κοντά στο Πάσχα η σοβαρή κουβέντα

Πάμε τώρα στα ποδοσφαιρικά μας, να σπάσει η μονοτονία και η καθημερινότητα με νεκρούς και κρούσματα. Αν η κατάσταση εξομαλυνθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα και αρχίσει η δράση, έστω και με μέτρα, τα πρωταθλήματα πρέπει να τελειώσουν στο χορτάρι. Καλό θα ήταν και στο μπάσκετ. Αλλά εκεί πληρώνουν όλοι από την τσέπη τους και δεν υπάρχουν έσοδα, ενώ και η αγωνιστική επιτυχία μέσω της βαθμολογίας δεν έχει αντίκρισμα ελέω της μπασκετικής χούντας της Euroleague με τα εγγυημένα συμβόλαια δεκαετίας ακόμη και αν είσαι… στην Α2.

Η Super League, επαναλαμβάνω αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε νέα έξαρση μα ύφεση της πανδημίας, πρέπει να τελειώσει. Εφόσον οι περισσότερες ομάδες ζουν από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, πρέπει να σταματήσει αυτό το αστείο με την… παύλα. Είναι μια σοβαρή κουβέντα που πρέπει να γίνει σύντομα, κοντά στο Πάσχα από τη διοργανώτρια αρχή και τους συμμετέχοντες. Εκεί κοντά στο Πάσχα θα υπάρχει η πρώτη σοβαρή εικόνα από την κατάσταση που θα έχουμε τότε να αντιμετωπίσουμε.

Σεβασμός στο ποδόσφαιρο

Κάποια στιγμή πρέπει να εκτιμήσουμε σοβαρά και να σεβαστούμε τη δουλειά ποδοσφαιριστών και προπονητών. Των πρωταγωνιστών. Ζουν από το ποδόσφαιρο, ζουν για το ποδόσφαιρο και πρέπει να τους δώσουμε το δικαίωμα να τελειώσουν την χρονιά κυνηγώντας τους στόχους τους. Ας τους σεβαστούμε, ας σεβαστούμε και τους φιλάθλους γηπέδου-σπιτιού (αν ανοίξουν εξέδρες ή όχι που είναι πολύ άσχημο για το ποδόσφαιρο) και ας προχωρήσουμε για το καλό του αθλήματος, του προϊόντος.

Για αυτό η Super League και η ΠΑΕ ΑΕΚ με σεβασμό στους πρωταγωνιστές και στο προϊόν πρέπει να εξαντλήσει τις πιθανότητες να τελειώσει το πρωτάθλημα με την μπάλα στο χορτάρι και όχι με παύλες σε λίστες. Αυτό πρέπει να είναι η έσχατη λύση στο χειρότερο σενάριο. Η ζωή θα συνεχιστεί, η μπάλα πρέπει να κυλήσει…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X