Reuters: «Η Ελλάδα έδρασε γρήγορα για τον κορονοϊό, πιο γρήγορα από άλλες χώρες»

Reuters: «Η Ελλάδα έδρασε γρήγορα για τον κορονοϊό, πιο γρήγορα από άλλες χώρες»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για την γρήγορη δράσης της Ελλάδας στην πανδημία του κορωνοϊού, στην προσπάθεια που γίνεται για περιορισμό αυτής αναφέρθηκε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Στην απόφαση απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας από την ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού, αναφέρεται τηλεγράφημα του Reuters.

«Αρχής γενομένης από τις 10 Μαρτίου, η Ελλάδα έδρασε γρήγορα και έκλεισε σταδιακά σχολεία, γυμναστήρια, σινεμά, εστιατόρια, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, εμπορικά καταστήματα, εμπορικά κέντρα, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένης και της Ακρόπολης, πιο γρήγορα από άλλες κυβερνήσεις στην Ευρώπη» αναφέρει το Reuters.

Το τηλεγράφημα αναπαράγεται σε διεθνή μέσα, όπως οι New York Times, και περιλαμβάνει απόσπασμα από το χθεσινό διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και την αναφορά του στην Ιταλία.

«Είναι, ίσως, το τελευταίο βήμα μιας οργανωμένης Δημοκρατικής Πολιτείας. Που, όμως, πρέπει να γίνει εγκαίρως, για να μην γίνει μάταιο. Πρέπει να προστατεύσουμε το κοινό καλό και την υγεία μας.

Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να επιλέγουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Η παραμονή στο σπίτι είναι συλλογικό καθήκον» είπε χθες ο πρωθυπουργός, και το απόσπασμα αυτό αναπαράγει το Reuters.

Στην ανταπόκριση του πρακτορείου από την Αθήνα αναφέρεται ότι την Κυριακή ο συνολικός αριθμός των προσβεβλημένων από τον κορωνοϊό ανήλθε σε 624, με 15 από αυτούς να έχουν καταλήξει, ενώ ο αριθμός των χθεσινών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (94) ήταν ο μεγαλύτερος μέσα σε μία ημέρα.

Από Δευτέρα θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνον όσοι μετακινούνται από και προς τη δουλεία τους, όσοι πηγαίνουν να αγοράσουν τρόφιμα και όσοι επικαλούνται ιατρικό λόγο.

Ειδικά για τους εργαζόμενους προβλέπεται η συμπλήρωση ενός εντύπου που θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά τις διευθύνσεις διαμονής και εργασίας καθώς και το ωράριο απασχόλησης, με τους παραβάτες να κινδυνεύουν με πρόστιμο 150 ευρώ σε περίπτωση ελέγχου από την αστυνομία.

«Οι Έλληνες έχουν σε γενικά γραμμές ακούσει την έκκληση της κυβέρνησης να μείνουν στο σπίτι. Αλλά κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να φύγουν για τα νησιά ή τα εξοχικά τους, αψηφώντας τις επίσημες προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο μόλυνσης» αναφέρει το τηλεγράφημα, σχετικά με την αντίδραση των Ελλήνων στις οδηγίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X