ΑΕΚ: Η επόμενη γενιά!

ΑΕΚ: Η επόμενη γενιά!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ δίνει βάση στην επόμενη γενιά.

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα τα οποία θα έχει μπροστά του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου ο Μάσιμο Καρέρα, είναι να αναδείξει παίκτες από τα τμήματα Υποδομής του «Δικεφάλου» και όχι μόνο. Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας της ΑΕΚ, όχι μόνο επί εποχής Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά και πολύ νωρίτερα, μόνο ένας παίκτης ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα και (κατάφερε και) αναδείχθηκε. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Κώστα Γαλανόπουλο, τον οποίο τον πίστεψε ο Στέλιος Μανωλάς, προέτρεψε τον Δημήτρη Μελισσανίδη να ποντάρει πάνω του και πλέον ο 22χρονος μέσος είναι στέλεχος της Εθνικής Ελλάδος. Μπορεί να στάθηκε άτυχος και να έμεινε εκτός για μεγάλο διάστημα λόγω του τραυματισμού του, αλλά μέσω της Εθνικής Ελλάδος του Γιον Φαντ Σχιπ και της ΑΕΚ του Καρέρα, είδαμε τις πραγματικές του δυνατότητες και το potential που έχει.

Ο Καρέρα στο διάστημα που βρίσκεται στον πάγκο της ΑΕΚ, αξιολόγησε τους πάντες! Όχι μόνο έδωσε ευκαιρίες σε όλους, ώστε να μην μπορεί κανένας να του καταλογίσει το παραμικρό, αλλά έριξε και στα «βαθιά» παίκτες που υπό άλλους προπονητές και άλλες συνθήκες δε θα βρίσκονταν ποτέ ούτε σε αποστολή.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ

Ο Θεοδόσης Μαχαίρας γεννήθηκε στις 9 Μαΐου του 2000 και αγωνίζεται ως ακραίος επιθετικός. Αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής του Πανιωνίου (23 συμμετοχές, 9 γκολ) και το καλοκαίρι του 2018 εντάχθηκε στην Ακαδημία της ΑΕΚ. Τον Φεβρουάριο του 2020 υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του έως το καλοκαίρι του 2023 και λίγες μέρες αργότερα (1/3/2020) πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο.

Ο διεθνής με την U-18 έδειξε κόντρα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης περίσσιο θράσος και αγωνιστικά χαρακτηριστικά που άλλοι παίκτες δεν διαθέτουν. Σημαντικότερο όλων το ένας εναντίον ενός. Δε θα είναι υπερβολή αν πούμε, ότι η ΑΕΚ σκοπεύει να επενδύσει πάνω του και να τον έχει πίσω από τον εξτρέμ που θα αποκτηθεί, τον Βέρντε και τον Αλμπάνη. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αποτελέσει τον αντί – Κλωναρίδη (μιας και ο εν λόγω παίκτης, δύσκολα θα συνεχίσει την καριέρα του στην «Ένωση», καθώς το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται).

ΕΥΘΥΜΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Από τους πρώτους παίκτες που ξεχώρισε ο Μάσιμο Καρέρα από αυτούς που ήταν στην U-19 και άναψε το πράσινο φως ώστε να ανέβει άμεσα στην πρώτη ομάδα ήταν ο Ευθύνης Χριστόπουλος. Ο νεαρός επιθετικός γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2000 και εντάχθηκε στις Ακαδημίες της ΑΕΚ από την ακαδημία του Αχαϊκού το καλοκαίρι του 2015. Τέσσερα χρόνια αργότερα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ως αρχηγός της U-19 της ΑΕΚ σκόραρε 11 φορές στο πρώτο μισό της σεζόν 2019-20. Στις 5/2/2020 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε αγώνα Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, ενώ τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους υπέγραψε επέκταση συμβολαίου έως το 2023.

Ο διεθνής με τις U-16, U-17 & U-19 επιθετικός κατάφερε με τη δουλειά του να «φάει» από το πλάνο του Ιταλού προπονητή και τον Γιώργο Γιακουμάκη, τον οποίο ο «Δικέφαλος» παραχώρησε δανεικό. Στο πρόσωπό του στην ΑΕΚ βλέπουν τον παίκτη που θα βρίσκεται πίσω από τους Ολιβέιρα, Αραούχο και Λιβάια και θα παίρνει σταδιακά ευκαιρίες.

ΑΝΕΛ ΣΑΜΠΑΝΑΤΖΟΒΙΤΣ

Ο 21χρονος Άνελ Σαμπανάτζοβιτς γεννήθηκε στο Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών τον Μάιο του 1999 και είναι γιος του σπουδαίου Βόσνιου άσου της ΑΕΚ τη δεκαετία του ’90, Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς.

Δεν είναι προϊόν των τμημάτων Υποδομής της ΑΕΚ, αλλά είναι μία τεράστια επένδυση (και δη οικονομική) για το μέλλον. Ο μικρός «Σάμπα» αγωνίζεται ως ανασταλτικός μέσος είναι διεθνής με την Εθνική Βοσνίας U-21 και έχει εμπειρία από το Europa League.

Αποκτήθηκε από την Ζελέζνιτσαρ τον Ιανουάριο του 2019, αλλά εντάχθηκε στην ΑΕΚ πέρσι το καλοκαίρι. Έκανε ντεμπούτο στο ματς με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, ξεκίνησε βασικός στην Τούμπα και συνολικά έχει 8 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με 359′ συμμετοχής.

Τη δεδομένη στιγμή είναι πέμπτος στην ιεραρχία πίσω από τους Κρστίτσιτς, Σιμάνσκι, Σιμόες και Γαλανόπουλο. Το καλοκαίρι θα αποφασιστεί αν θα μείνει ή αν θα παραχωρηθεί δανεικός προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να «ψηθεί», ώστε να επιστρέψει πανέτοιμος.

ΖΙΓΚΑ ΛΑΤΣΙ

Ο Σλοβένος Ζίγκα Λάτσι γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 2002. Το καλοκαίρι του 2018, ενόσω αγωνιζόταν ακόμη τόσο στην Κ17 όσο και στην Κ19, έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Μούρα που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο (χρονικής διάρκειας τριών ετών). Στις 11 Μαΐου 2019, σε ηλικία 16 ετών, εννέα μηνών και 21 ημερών, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, περνώντας ως αλλαγή σε παιχνίδι με την Κρσκο.

Χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα ο διεθνής με τις εθνικές ομάδες της Σλοβενίας (U-17, U-18 & U-19), έχει στο βιογραφικό του  τέσσερα παιχνίδια του Σλοβενικού πρωταθλήματος, ένα γκολ, καθώς και σε παιχνίδι για τα προκριματικά του UEFA Europa League, απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα.

Έκανε ντεμπούτο κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Το μεγάλο του προσόν είναι το αριστερό του πόδι. Καρέρα και Ίβιτς τον πιστεύουν και θεωρούν ότι η ΑΕΚ μπορεί να έχει πετύχει φλέβα χρυσού. Θεωρείται δεδομένο πως θα είναι στο ρόστερ και του χρόνου αρχικά ως τέταρτη επιλογή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X