Ποιοι θα λάβουν τα 800 ευρώ-Μαζί με το επίδομα αδείας το δώρο Πάσχα

Ποιοι θα λάβουν τα 800 ευρώ-Μαζί με το επίδομα αδείας το δώρο Πάσχα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης από το υπουργείο Οικονομικών ανέλυσαν τις χθεσινές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τα επιπλέον μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Το τρίτο πακέτο μέτρων, όπως τόνισε κ. Σταϊκούρας είναι:

-Τράπεζες και διαχειριστές δανείων αποφάσισαν να στηρίξουν εκτός από τις επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που πλήττονται από την κρίση στην πληρωμή των δόσεων για τα δάνεια. Δίνεται δυνατότητα αναστολής δόσεων για διάστημα 3 μηνών . «Καλύπτουμε με αναστολές όλο το ιδιωτικό χρέος πολιτών σε εφορία ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

-Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ επεκτείνεται σε 1,4 εκατ. εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπαχολούμενους και επιτηδευματίες. Θα είναι ακατάσχετη.

-Θα λάβουν 800 ευρώ και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση το διάστημα 1-17 Μαρτίου.

-Το δώρο Πάσχα θα δοθεί κανονικά, το καλοκαίρι. 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ & ΓΓ Πολ.Προστασίας θα λάβουν δώρο Πάσχα.

Γεωργιάδης: Προειδοποίηση για πρόστιμα σε κερδοσκόπους

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι με ένα τηλεφώνημα στις τράπεζες θα γίνεται η αναστολή πληρωμής χρεών για 3 μήνες. Όσοι το επιθυμούν μπορούν αναζητήσουν εξατομικευμένες πιο ευνοϊκές λύσεις σε σχέση με το παρελθόν, τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, δεν θα υπάρξουν πλέον οχλήσεις σε συνεπείς δανειολήπτες.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι σήμερα δημοσιεύεται η ΠΝΠ που μας δίνει εργαλεία για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδιας. Τα πρώτα πρόστιμα θα επιβληθούν στους κερδοσκόπους, προειδοποίησε.

Τόνισε ότι υφίσταται επάρκεια προϊόντων και ότι όλες οι παραγγελίες [αντισηπτικά] είχαν παραδοθεί από χτες αλλά μέχρι το απόγευμα υπήρχαν ελλείψεις.

Βρούτσης: Καταβολή δώρου Πάσχα μαζί με επίδομα αδείας χωρίς κυρώσεις

-Δυνατότητα υπαγωγής εργαζομένων σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης της εργασίας σε εργοδότες που πλήττεται ο ο τζίρος τους ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

-Όσες επιχειρήσεις ή εργοδότες πλήττονται σημαντικά θα μπορούν με απόφασή τους να θέσουν μέρος ή όλο το προσωπικό τους σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας. Το μέτρο ισχύει για 1 μήνα.

-Για το διάστημα που η επιχείρηση κάνει χρήση του μέτρου αυτού ρητά απαγορεύεται να κάνει απόλυση, Αν το κάνει, η απόλυση είναι άκυρη.

-Οι εργαζόμενοι αυτοί γίνονται δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ.

-Τα 800 ευρώ θα είναι ποσό αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο.

-Ο εργαζόμενος για να λάβει την οικονομική ενίσχυση θα δηλώνει ότι έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας του. Οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν νομοθετικά τις επόμενες ώρες.

Ο κ. Βρούτσης, ανακοίνωσε δυνατότητα καταβολής του δώρου του Πάσχα μαζί με το επίδομα αδείας χωρίς αυτή η μεταβολή να επιφέρει κυρώσεις.

-Όσοι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να το καταβάλουν, μπορούν να το καταβάλουν.

-Οι συντάξεις θα καταβληθούν σε προγενέστερο χρόνο και σε διαφορετικούς χρόνους για να μην υπάρχει συνωστισμός στις τράπεζες.

-Οι συντάξεις μη μισθωτών θα καταβληθούν 24 Μαρτίου 2020, του Δημοσίου στις 27 Μαρτίου, μισθωτών στις 30 Μαρτίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X