Κορωνοϊός: Τουρκία και Λευκορωσία συνεχίζουν τα πρωταθλήματα τους

Κορωνοϊός: Τουρκία και Λευκορωσία συνεχίζουν τα πρωταθλήματα τους
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά την απόφαση του Καζακστάν να κατεβάσει ρολά λόγω κορονοϊού, μόνο Τουρκία και Λευκορωσία πάνε κόντρα στο ρεύμα συνεχίζοντας τα πρωταθλήματα τους.

Το Καζακστάν είναι η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα-μέλος της UEFA που αποφάσισε έστω και με καθυστέρηση να κατεβάσει ρολά. Ο κορονοϊός έχει πλήξει ολόκληρο τον κόσμο και ασφαλώς δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το ποδόσφαιρο.

Η υγεία ασφαλώς προέχει και ως εκ τούτου οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες και οι λίγκες λαμβάνουν δραστικά μέτρα προχωρώντας στην αναστολή των πρωταθλημάτων μέχρι νεωτέρας! Είναι χαρακτηριστικό πως πλέον μόλις δύο ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να παίζουν ποδόσφαιρο σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Η Τουρκία και η Λευκορωσία. Το συγκεκριμένο θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στη γειτονική χώρα, ειδικότερα μετά την απόφαση του Τζον Όμπι Μίκελ να λύνει το συμβόλαιο του με την Τράμπζονσπορ, αφού αρνήθηκε να αγωνιστεί υπό αυτές τις συνθήκες.

Την ίδια στιγμή και ο πρόεδρος της Ντενίζλισπορ, Αλί Τσετίν κάλεσε την τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να διακόψει το πρωτάθλημα προκειμένου να προστατευθεί η υγεία των ποδοσφαιριστών.

Οι πιέσεις που ασκούνται από ποδοσφαιριστές και παράγοντες των τουρκικών συλλόγων είναι αρκετά πιθανό να πιάσουν τόπο αφού κατά την διάρκεια της ημέρας (18/3) αναμένεται νέα τοποθέτηση από την ομοσπονδία της γειτονικής χώρας. Στην Τουρκία έχουν επιβεβαιωθεί 98 κρούσματα κορονοϊού, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα Λευκορωσίας, ο εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Αλεξάντερ Αλέινικ δικαιολόγησε την συγκεκριμένη απόφαση:

«Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε το πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής στην χώρα υπάρχουν 36 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορονοϊό.

Παρακολουθούμε όλες τι εξελίξεις σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές. Αποφασίσαμε την διεξαγωγή αγώνων με την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες. Μπορεί πολλά πρωταθλήματα να έχουν διακοπεί, αλλά η σεζόν στη χώρα μας, μόλις ξεκίνησε. Η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα. Άλλωστε, πρόσφατα έγιναν και τα ματς Κυπέλλου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X