Ο αμφιλεγόμενος ιδιοκτήτης της Χόφενχαϊμ ετοιμάζει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Ο αμφιλεγόμενος ιδιοκτήτης της Χόφενχαϊμ ετοιμάζει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ντίτμαρ Χοπ είναι η πιο αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του γερμανικού ποδοσφαίρου, καθώς ο έλεγχος που ασκεί στην Χόφενχαϊμ και τα ιδιωτικά του κεφάλαια πάνε κόντρα στην τάση που υπάρχει στη χώρα να έχουν κυρίαρχο ρόλο στα κλαμπ οι φίλαθλοι-μέτοχοί τους και όχι ένα πρόσωπο ή μια εταιρεία. Οπαδοί πολλών συλλόγων έχουν διαμαρτυρηθεί για τις πρακτικές του και το γεγονός ότι διατηρεί στην κορυφογραμμή μια ομάδα χωρίς μεγάλη ιστορία ή λαϊκή βάση.

Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος, που τον επόμενο μήνα κλείνει τα 80, φέρεται έτοιμος να δώσει λύση στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, «σύντομα θα μπορέσει να ολοκληρώσει την ανάπτυξη εμβολίου που θα μπορούσε να μετριάσει τις επιπτώσεις του ιού».

Εταιρεία που ανήκει κατά 80% σε αυτόν, η CureVac, με έδρα το Τούμπινγκεν, εργάζεται ήδη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ο Χοπ είναι επίσης μέτοχος του Ιδρύματος Bill and Melinda-Gates, το οποίο, μαζί με το CureVac, αναπτύσσει εμβόλια κατά παντός είδους λοιμωδών νοσημάτων.

Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, υπήρξε μια ισχυρή φήμη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, προσπάθησαν να αποκτήσουν τον έλεγχο της εταιρείας και ως εκ τούτου, του εμβολίου, κυρίως για τις ΗΠΑ. Ακριβώς γι ‘αυτόν τον λόγο, ο Χοπ κατηγόρησε έμμεσα τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, για έλλειψη αλληλεγγύης. «Αν θέλουμε να αναπτύξουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αυτό το άτομο πρέπει όχι μόνο να προσεγγίζει τους ανθρώπους αλλά και να δείχνει περισσότερη αλληλεγγύη», δήλωσε ο Χοπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X