Θλίψη: Εφυγε από την ζωή ο Γιώργος Παπαβασιλείου

Θλίψη: Εφυγε από την ζωή ο Γιώργος Παπαβασιλείου
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου δεν κατάφερε να κερδίσει και αυτή τη μάχη και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών τα ξημερώματα της Πέμπτης σκορπίζοντας την θλίψη στην κιτρινόμαυρη κοινότητα. Η μεγάλη δόξα του τμήματος στίβου της ΑΕΚ νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Αγ. Ανάργυροι» στην Κάτω Κηφισιά. Ο θρύλος των στηπλ και επί χρόνια προπονητής και «ψυχή» του τμήματος στίβου υπέστη επιπλοκή μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Αυτός ήταν ο Γιώργος Παπαβασιλείου

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου γεννήθηκε το 1930 στην Αρεθούσα και ως αθλητής της ΑΕΚ συμμετείχε στα 3.000μ. Στηπλ των Ολυμπιακών Αγώνων της Μελβούρνης το 1956 (σημείωσε 8.55,6) και της Ρώμης το 1960 (σημείωσε 8.51,2). Το 1951 άρχισε να γυμνάζεται με τον Ο. Σίμιτσεκ με ειδίκευση στα Στηπλ, όπου τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα. Το 1953 έγινε μέλος της Εθνικής και ρέκορντμαν στα 3.000μ. Στηπλ με 9΄27΄΄4. Τα έτη 1955 – 1962 αναδείχθηκε 7 φορές βαλκανιονίκης στα Στηπλ με καλύτερη επίδοση 8΄45΄΄8. Το 1955 αναδείχθηκε από τον ΠΣΑΤ καλύτερος Έλληνας αθλητής, κυρίως για την πρώτη νίκη του στους Μεσογειακούς της Βαρκελώνης.

Περιστασιακά μετείχε στα 5 και 10 χιλ. χωρίς τις ίδιες επιτυχίες με τα Φυσικά Εμπόδια, όπου τα αλτικά του προσόντα, το βάρος του (60 κιλά) και το ύψος του (1.76) του επέτρεπαν μια υψηλή απόδοση. Το 1954 υπήρξε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που έκανε 2 προπονήσεις την ημέρα. Μετά το τέλος της καριέρας του ασχολήθηκε με το τμήμα Στίβου της ΑΕΚ, ενώ ως βετεράνος έχει κατακτήσει 8 χρυσά μετάλλια.

Η ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής

Η οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί.

Ο εκ των κορυφαίων αθλητών του Συλλόγου, αλλά και της χώρας, και προπονητής του τμήματος στίβου, Γιώργος Παπαβασιλείου, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/03). Ο σπουδαίος “θρύλος” του αθλήματος συμμετείχε 2 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1956, 1960), κατέκτησε 7 χρυσά μετάλλια στους Βαλκανικούς αγώνες, ενώ 24 φορές αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος στα 3000 και 5000 μέτρα στηπλ, καθώς και στον ανώμαλο δρόμο. Ο σπουδαίος αθλητής κατέρριψε συνολικά 16 πανελλήνια ρεκόρ σε τρία ολυμπιακά αγωνίσματα, αφήνοντας το όνομά του ανεξίτηλο στους αιώνες.

Ως προπονητής της ΑΕΚ οδήγησε το τμήμα στίβου σε ένδοξες στιγμές κατακτώντας 4 Πρωταθλήματα Ελλάδος Ανοιχτού Στίβου Γυναικών, 3 Πρωταθλήματα Ελλάδος Κλειστού Στίβου Γυναικών, καθώς και 3 Πρωταθλήματα Ανωμάλου Δρόμου Γυναικών. Υπηρέτησε το τμήμα για 70 περίπου χρόνια, αποτελώντας ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του.

Ο Πρόεδρος της ΑΕΚ, κ. Αλέξης Αλεξίου, η Διοίκηση, όλοι οι αθλητές της ΑΕΚ, καθώς και όλο το προσωπικό του Συλλόγου, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.

To «αντίο» των Βετεράνων Στίβου ΑΕΚ

Η σημαία του στίβου της Α.Ε.Κ υποστέλλεται. Ο ελληνικός κλασικός αθλητισμός θρηνεί. Το τελευταίο εμπόδιο της ζωής για τον θρύλο των στηπλ του Παγκοσμίου κλασικού αθλητισμού. Ο αέρινος ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ έφυγε ΑΕΡΙΝΟΣ με το κεφάλι ΨΗΛΑ.

Οι Βετεράνοι αθλητές και αθλήτριες του στίβου της Α.Ε.Κ μείναμε ΟΡΦΑΝΟΙ από σήμερα. Χάσαμε τον δεύτερο πατερά που μας μεγάλωσε στο δεύτερο σπίτι μας ,στο στάδιο Νέας Φιλαδέλφειας, τον δικό μας ΠΑΠΑ, τον άνθρωπο μας, το συμβολή μας, την σημαία μας.
Αισθανόμαστε μια απέραντη θλίψη. Στην Νίκη σύζυγο και στήριγμα της ζωής του, στους γιους του Τάκη και Γρήγορη και στους οικείους του συλλυπούμαστε τον πόνο.

Καλό ταξίδι ……

H ανάρτηση της ΚΑΕ ΑΕΚ

«Ένας από τους χρυσαετούς της Α.Ε.Κ., ο κορυφαίος στιπλνίστας όλων των εποχών, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, έφυγε από τη ζωή. Η ΑΕΚ ΒC συμμετέχει στον ανείπωτο πόνο όλης της “κιτρινόμαυρης” οικογένειας για τη σημαντική απώλεια. Ο Γιώργος Παπαβασιλείου ήταν σταθερά παρών στους αγώνες της “Βασίλισσας”, όπως και στην αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου με Ηρακλή, μετά τη λήξη της οποίας ξεκίνησαν οι επιπλοκές στην υγεία του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα, που θα τον σκεπάσει. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

https://www.instagram.com/p/B9oFwgFJd3i/?utm_source=ig_web_copy_link

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X