Κορωνοϊός: Επίδομα 718 ευρώ σε εργαζόμενους κλειστών επιχειρήσεων

Κορωνοϊός: Επίδομα 718 ευρώ σε εργαζόμενους κλειστών επιχειρήσεων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο μείζον ζήτημα της επιδότησης εργαζόμενων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις οι οποίες αναγκάζονται να αναστείλλουν την οικονομική τους δραστηριότητα με εντολή δημόσιας αρχής, εστίασαν τον προβληματισμό τους οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που συναντήθηκαν σήμερα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με το insider.gr, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν να ενεργοποιηθεί διάταξη που προβλέπει έκτακτο επίδομα από τον ΟΑΕΔ ύψους μέχρι 45 βασικά ημερήσια επιδόματα ανεργίας (718 ευρώ), σε εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναγκαστική αργία, καθώς η επιχείρηση που εργάζονταν έκλεισε λόγω ανωτέρας βίας.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι εργαζόμενοι στις περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που έχουν «κλείσει» προσωρινά λόγω κοροναϊού.

Κατά τη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο υπουργείο Εργασίας και στην οποία συμμετείχαν ΓΣΕΕ και εργοδοτικές οργανώσεις, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που απασχολούν εργοδότες και εργαζόμενους λόγω του κοροναϊού και ζητήθηκαν πρωτοβουλίες από την πλευρά του υπουργείου.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα ευέλικτα ωράρια, την τηλεργασία και την παροχή αδειών για λόγους φροντίδας παιδιών σε περιπτώσεις διακοπής λειτουργίας των σχολείων.

Εξάλλου, το υπουργείο Εργασίας βρίσκεται σε συντονισμό με το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου -εφόσον απαιτηθεί- να εφαρμοστεί σχέδιο εκ περιτροπής απασχόλησης και στο Δημόσιο.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι προωθείται σχέδιο για τρίμηνη παράταση -έως το τέλος Ιουνίου- σε συντάξεις, επιδόματα και ασφαλιστική ικανότητα δικαιούχων με αναπηρία, καθώς ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά να μη λειτουργήσουν οι ειδικές επιτροπές αξιολόγησης κατ’ αρχήν για δύο εβδομάδες, με την επισήμανση ότι στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας συνωστίζονται άτομα ευπαθών κατηγοριών.

Στην σύσκεψη του υπουργού Εργασίας συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Άννα Στρατινάκη, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης και οι κ.κ. Γιάννης Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ), Σπύρος Θεοδωρόπουλος (ΣΕΒ), Γεώργιος Καρανίκας (ΕΣΕΕ), Ιωάννης Βαφειαδάκης (ΓΣΕΒΕΕ), Γιάννης Ρέτσος (ΣΕΤΕ) και η
πρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ Ρένα Μπαρδάνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X