Έξι δήμαρχοι της Αθήνας ζητούν να κλείσουν τα σχολεία για δύο βδομάδες λόγω κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Κεκλεισμένων όλοι οι αγώνες στην Ελλάδα για δύο εβδομάδες!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έκκληση να κλείσουν τα σχολεία απευθύνουν έξι δήμαρχοι της Αττικής εν μέσω ανησυχίας για την εξάπλωση του κορωναϊού.

Ειδικότερα, όπως γράφει το notia.gr, οι δήμαρχοι Αγίου Δημητρίου, Καισαριανής, Ταύρου – Μοσχάτου, Βριλησσίων, Ηρακλείου και Ηλιούπολης, ζητούν με επιστολή τους στο υπουργείο Παιδείας, Υγείας και στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας «την άμεση προληπτική διακοπή των μαθημάτων» στα σχολεία των δήμων τους για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Αναλυτικά η επιστολή: 

Υπό το βάρος των εξελίξεων στο πεδίο της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον διεθνή χώρο, έχουμε την πεποίθηση, ότι η χώρα μας μπορεί να διαχειριστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά το κρίσιμο ζήτημα της πιθανής εξάπλωσής του.

Σε συνέχεια των προληπτικών μέτρων που ανακοινώθηκαν ζητούμε και την ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ για δύο τουλάχιστον εβδομάδες σε όλα τα σχολεία της χώρας, ώστε να εμποδιστούν οι δυσάρεστες εξελίξεις, που παρατηρούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αναστέλλονται οι σχολικοί αγώνες και το μάθημα της κολύμβησης

Την αναστολή των σχολικών δραστηριοτήτων και του μαθήματος της κολύμβησης ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του κοροναϊού.

Στην απόφαση που υπογράφει η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη τονίζεται ότι από τις 10  έως και τις 22 Μαρτίου, η διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, αναστέλλει:

Τη διεξαγωγή των Πανελληνίων Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας-Κύπρου σχ. έτους 2019-2020 δεδομένου ότι απαιτούνται οργανωμένες και μαζικές μετακινήσεις μαθητών/τριών για τη διεξαγωγή τους εντός της χώρας,
Τς μετακινήσεις των μαθητών/τριών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης εκτός σχολικής μονάδας για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες και δράσεις (σύμφωνα με το άρθρο 6 της Υ.Α. 20883/ΓΔ4/12-02-2020/Φ.Ε.Κ. 456 / τ.Β΄/12-02-2020 με θέμα «Εκδρομές – Εκπαιδευτικές επισκέψεις και μετακινήσεις μαθητών/τριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας»).
Τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών από και προς τις κολυμβητικές δεξαμενές για τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής.
Οι ενδοσχολικές αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εντός των σχολικών μονάδων και κατά συνέπεια δεν απαιτούνται μετακινήσεις μαθητών/τριών διεξάγονται κανονικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X