Δημάτος για Τροχανά: «Παθιασμένη η αγάπη του για την ΑΕΚ, που έφτασε μέχρι και τα όρια του αρρωστημένου έρωτα» (ΦΩΤΟ)

Δημάτος για Τροχανά: «Παθιασμένη η αγάπη του για την ΑΕΚ, που έφτασε μέχρι και τα όρια του αρρωστημένου έρωτα» (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ανδρέας Δημάτος με ανάρτηση στα social αποχαιρέτησε τον Μιχάλη Τροχανά, ο οποίο «έφυγε» από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 84 ετών.

Όσα έγραψε ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ για τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ

«Ο,τι και να πει κανείς σήμερα αποχαιρετώντας τον πρώην μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μιχάλη Τροχανά, ένα είναι το σίγουρο: ότι άφησε το δικό του, ιδιαίτερο και πάντα διαφορετικό, στίγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο… Δεν ήταν ένας συνηθισμένος ποδοσφαιρικός παράγοντας, ήταν κάτι το εντελώς διαφορετικό και στον τρόπο αντίληψης, και στον τρόπο διοίκησης και κυρίως στον τρόπο επικοινωνίας.

Ηταν ο πρώτος που μας μίλησε για την αξία των κοινωνικών δικτύων, όταν εισήγαγε και τον όρο «Ενεργοί Ελληνες» (προάγγελο κομματικού σχηματισμού τον θεωρήσαμε αλλά πέσαμε έξω) και πιστεύω ακράδαντα ότι αν δεν είχε υπήρξε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, θα μπορούσε να ήταν εκείνος που θα ανακάλυπτε το facebook ή κάποια από τα social media που έχουν επικρατήσει στις ημέρες μας.

Και πραγματικά θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η χρήση των κοινωνικών δικτύων από τον ίδιο τον πρώην πρόεδρο, αν ήταν ενεργός και αν δεν είχε αποσυρθεί στην εποχή της εξάπλωσής τους.

Το δίκτυο και η πληροφορία, ασχέτως του πως τα χρησιμοποίησε, αποτέλεσαν άλλωστε τη μεγάλη δύναμη του Μιχάλη Τροχανά και όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε υπήρξαν στιγμές που… έπαιξε μαζί μας, που μας πήγε εκεί που ανά πάσα στιγμή ήθελε, που ανέτρεψε και παραβίασε με τους δικούς του όρους τους κώδικες του δικού μας συναφιού, του δημοσιογραφικού…

Προσωπικά δεν μπορώ παρά να μην θυμάμαι τις ατέλειωτες ώρες συζητήσεων, τους τσακωμούς, τις επανασυμφιλιώσεις αλλά και τη γενναία αντίδρασή του ακόμα και στην πιο σκληρή κριτική, που είχε δεχθεί και την οποία ίσως οι σύγχρονοι παράγοντες να μην είχαν καν διανοηθεί να αποδεχθούν, όπως εκείνος… Και αυτή η εποχή δείχνει πλέον πολύ μακρυνή, όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε.

Οχι, ο Μιχάλης Τροχανάς δεν υπήρξε μία τυχαία περίπτωση ενός ακόμα ποδοσφαιρικού παράγοντα. Ούτε γραφικός υπήρξε, όπως πολλές φορές τον χαρακτηρίσαμε αδυνατώντας να τον ερμηνεύσουμε.

Υπήρξε δεδομένα ευφυής και ίσως το μεγάλο του λάθος να ήταν ότι προσπάθησε με την ευφυία του και τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης του να επιβάλλει τους δικούς του όρους και στη διοίκηση αλλά και στην επικοινωνία του ποδοσφαίρου, που θα έχει για πάντα τους δικούς του κανόνες… Για αυτό και τελικά κατάφερε να τον νικήσει…

Μπορεί τα λάθη του να ήταν πολλά και το τελικό του στίγμα και στην ΑΕΚ και στο ποδόσφαιρο να μην κρίνεται θετικό από τους περισσότερους ακόμα και στην αναγγελία του θανάτου του, αλλά είναι σίγουρο ότι αποδέχτηκε και πλήρωσε τα λάθη του μέχρι το τελευταίο. Οπως άλλωστε πλήρωσε με υψηλό τίμημα και την δεδομένη αγάπη του για την ΑΕΚ. Παθιασμένη αγάπη, που έφτασε μέχρι και τα όρια του αρρωστημένου έρωτα…

Πρόεδρε, καλό σου ταξίδι!
Κρατάω για πάντα στη θύμησή μου τις συζητήσεις μας.
Ακόμα και εκείνες στις οποίες δεν μπόρεσα, όσο κι αν προσπάθησες, να ακολουθήσω τον τρόπο σκέψης σου…»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X