Το νέο «αίμα» της ΑΕΚ φωνάζει... παρών!

Το νέο «αίμα» της ΑΕΚ φωνάζει... παρών!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ δείχνει ότι το μέλλον είναι εδώ!

Ο Μάσιμο Καρέρα δείχνει… εμπιστοσύνη στους νεαρούς άσους της ΑΕΚ και τους αξιοποιεί. Και γι’ αυτό, σύμφωνα με την «ΩΡΑ των Σπορ» τρίβουν τα χέρια τους στην «Ένωση». Ο Ιταλός είναι ένας προπονητής, που δίνει βάση στους νέους της «δικεφάλου». Και στην ΑΕΚ αυτό το θέλουν πολύ. Άλλωστε, αποτελεί κοινή γραμμή με τον Καρέρα που θέλει να αναδείξει νεαρούς άσους και να τους κάνει παίκτες πρώτης ομάδας.

Ο μοναδικός παίκτης που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αναδειχθεί από τις Ακαδημίες είναι ο Κώστας Γαλανόπουλος. Ωστόσο, πλέον, δίνονται πολλές ευκαιρίες στους «μικρούς» της ΑΕΚ. Τόσο, σε αυτούς που προέρχονται από τις Ακαδημία της ΑΕΚ, όσο και στους νέους που ήρθαν φέτος στον «δικέφαλο».

Ο Μπότος και οι… υπόλοιποι της προετοιμασίας

Πρώτος που είδε την ευκαιρία να «ξεδιπλώνεται» μπροστά του ήταν ο Γιάννης Φοίβος Μπότος. Ο νεαρός άσος, που είχε ακουστεί το καλοκαίρι και για την ολλανδική Ναϊμέγκεν, πήρε τις ευκαιρίες του από τον Ιταλό τεχνικό. Αγωνίστηκε με την ΑΕΛ (19/1) στο Ολυμπιακό Στάδιο για 23 λεπτά, όπου η «Ένωση» πήρε τη νίκη 3-0. Αλλά και τρεις μέρες αργότερα, κόντρα στον Βόλο (22/1) για 12 λεπτά. Η «Ένωση» σε εκείνο το ματς ήταν… καταιγιστική και πήρε τη νίκη με 3-1.

Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε πως ο Μπότος βρίσκονταν στην καλοκαιρινή προετοιμασία μαζί με τους Κώστα Σταμούλη (δεξιός μπακ) και τον Γιάννη Σαρδέλη (μεσοεπιθετικός). Μάλιστα, ο τελευταίος βρίσκεται ανά καιρούς στις αποστολές του «δικεφάλου». Τελευταία φορά που βρέθηκε ήταν στα προημιτελικά με τον Παναιτωλικό (5/2) στο Αγρίνιο, που η «Ένωση» έφερε 1-1.

Η υπόθεση του Σαμπανάτζοβιτς

Μια ιδιαίτερη περίπτωση είναι αυτή του Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς. Ο 20χρονος κεντρικός μέσος ήρθε το καλοκαίρι από την Ζελιέζνιτσαρ, έχοντας πολύ μεγάλο «όνομα» και… κληρονομιά, ελέω του πατέρα του, Ραφίκ, που είχε γράψει την δικιά του ιστορία στην ΑΕΚ. Ο «Σάμπα» στην αρχή της χρονιάς ήταν… ξεχασμένος μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Ωστόσο, ο Ιταλός τεχνικός άνοιξε το ροτέσιον και ως εκ τούτου ο Σαμπανάτζοβιτς παίρνει τις ευκαιρίες του. Ο διεθνής, με τις μικρές ομάδες της Εθνικής Βοσνίας, άσος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 7/12 κόντρα στον Πανιώνιο, στον τελευταία αγώνα του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο της ΑΕΚ. Ενώ ο Καρέρα βρίσκονταν στα μπουθ του ΟΑΚΑ προκειμένου να παρακολουθήσει την αναμέτρηση. Εκ τότε, με τον Καρέρα στο τιμόνι της ομάδας, έχει γράψει άλλες πέντε συμμετοχές και συνολικά 293 λεπτά, έχοντας μοιράσει και μια ασίστ.

Οι… νέοι Χριστόπουλος και Μαχαίρας

Ο Καρέρα έχει το βλέμμα του στις Ακαδημίες. Κοιτάει τους… πιτσιρικάδες και γνωρίζει από πρώτο χέρι ποιοι μπορούν να παίξουν ακόμα και άμεσα στην πρώτη ομάδα. Γι’ αυτό και ο Ευθύμης Χριστόπουλος, όντας πρώτος σκόρερ της Κ19 της ΑΕΚ, πήρε την ευκαιρία του κόντρα στον Παναιτωλικό (5/2) για το Κύπελλο, ενώ ο αρχηγός των «μικρών» της «Ένωσης» πέρασε ως αλλαγή και στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Άρη.

Παράλληλα, ευκαιρία έδωσε και στον Θεοδόση Μαχαίρα στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου κόντρα στον Πανιώνιο (1/3), που η ΑΕΚ έφερε 1-1. Ο Καρέρα τον πέρασε ως αλλαγή στο 77ο λεπτό και έδειξε τρομερά δείγματα, με αποτέλεσμα ο Ιταλός να τον φέρει ως… παράδειγμα στα αποδυτήρια, μπροστά στους άλλους «κιτρινόμαυρους».

Ο Λάτσι μπήκε στα… βαθιά

Ο 17χρονος Σλοβένος κεντρικός αμυντικός Ζίγκα Λάτσι ήρθε στην ΑΕΚ ως ένα μεγάλο ταλέντο, με… φόντο φυσικά το μέλλον. Αλλά και το παρόν. Διότι ο Λάτσι έχει στοιχεία που δύσκολα βρίσκεις σε ένα παιδί στην ηλικία του. Βέβαια, στα Σπάτα λένε τα καλύτερα αναφορικά με τα ποδοσφαιρικά προσόντα του νεαρού άσου. Προφανώς και χρειάζεται να «ωριμάσει», προκειμένου να μπορεί να πάρει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του, αλλά δείχνει ψήγματα του ταλέντου του. Η ΑΕΚ κόντρα στον Πανιώνιο στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου, είχε πολλές ελλείψεις στην άμυνα, με αποτέλεσμα ο Λάτσι να μπει… κατευθείαν στα βαθιά. Ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα του «δικεφάλου» στο πλάι του Στράτου Σβάρνα και ήταν πολύ καλός. Σαφώς και χρειάζεται κάποιο διάστημα προσαρμογής. Όμως, μπορεί να αποτελέσει βασικό παίκτη για την ΑΕΚ με γνώμονα το μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X