Η σημασία του Nations League για την Εθνική ομάδα

Η σημασία του Nations League για την Εθνική ομάδα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Εθνική μας σε αυτή την κλήρωση του Nations League δεν θα έβρισκε στο δρόμο της μεγαθήρια. Στην τρίτη Λίγκα στην οποία βρίσκεται, όλες οι ομάδες είναι στα μέτρα της. Τελικώς η θεά τύχη έφερε στο δρόμο της τη Σλοβενία, τη Μολδαβία και το Κόσοβο. Είναι, λοιπόν, σαφές πως ο δρόμος για την πρώτη θέση του ομίλου είναι ορθάνοιχτος. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πρέπει σε αυτή τη σειρά των έξι αγώνων που αρχίζουν τον Σεπτέμβρη να πάρει το δυνατόν περισσότερες νίκες και να τερματίσει στην πρώτη θέση του γκρουπ.

Επειδή όμως η διοργάνωση σε αυτή τη δεύτερη έκδοσή της, αφήνει αρκετά ερωτηματικά στον κόσμο αναφορικά με το τι μπορεί να προσφέρει στην Εθνική μας ομάδα, πάμε να το εξηγήσουμε αναλυτικά. Το κύριο ερώτημα που προκύπτει αφορά στο κατά πόσον το Nations League μπορεί να δώσει ένα εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί το 2022 στα γήπεδα του Κατάρ. Η απάντηση είναι πως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να συμβεί. Αυτό διότι από το Nations League θα προκύψουν μόλις δύο ομάδες που θα πάνε μαζί με τις δέκα δεύτερες των ομίλων των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ να παίξουν δύο γύρους πλέι οφ για να προκύψουν οι τρεις που θα ταξιδέψουν στο Κατάρ. Ποιες θα είναι αυτές οι δύο ομάδες; Οι δύο καλύτερες όλης της διοργάνωσης, δηλαδή από όλες της Λίγκες, που δεν θα έχουν εξασφαλίσει την απευθείας πρόκρισή του στο μεγάλο ραντεβού του 2022 από τα προκριματικά. Οι δύο αυτές καλύτερες ομάδες θα προκύψουν από ένα συνολικό ranking που θα υπάρξει μετά το φινάλε των έξι αγωνιστικών του Nations League. Άρα, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό πως για την Εθνική μας η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποτελέσει μονοπάτι προς το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι ακριβώς κυνηγάει να πετύχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε αυτή τη διοργάνωση. Τερματίζοντας στην πρώτη θέση του ομίλου της, θα εξασφαλίσει την προαγωγή της στη δεύτερη Λίγκα ενόψει της επόμενης διοργάνωσης. Θα αρχίσει, δηλαδή, σταδιακά να επιστρέφει ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου. Αυτός όμως δεν είναι ο μοναδικός στόχος για τους παίκτες του Τζον Φαν’τ Σχιπ.

Ίσως μεγαλύτερη σημασία έχει για την Εθνική να μπορέσει να δώσει συνέχεια σε αυτή την ανοδική πορεία που άρχισε να διαγράφει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια των προκριματικών του Euro στα οποία και μέτρησε συνολικά τρεις νίκες. Το να μπορέσει να καταλάβει την πρώτη θέση του ομίλου της στο Nations League θα αποτελέσει την πρώτη σφραγίδα στο δρόμο της επιστροφής. Γιατί μπορεί μεν τα μηνύματα του περασμένου Οκτώβρη και Νοέμβρη να είναι αισιόδοξα, όμως άπαντες περιμένουν να δουν την ομάδα και σε παιχνίδια στα οποία θα υπάρχει και πάλι βαθμολογικό κίνητρο και πίεση.

Παράλληλα, όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι περιμένουν να δουν από τους ποδοσφαιριστές του Τζον Φαν΄τ Σχιπ την ίδια διάθεση και το ίδιο πάθος για το εθνόσημο. Αυτή την καλώς εννοούμενη τρέλα για τη συμμετοχή με την Εθνική. Είναι αυτά τα στοιχεία που θα κάνουν και πάλι τον κόσμο να πιστέψει για τα καλά στην ομάδα και να επιστρέψει στο γήπεδο για να την υποστηρίξει. Είναι δεδομένο πως η δυναμική της Ελλάδας και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών δεν είναι για να χάνει από ομάδες όπως η Εσθονία και η Αρμενία. Επειδή όμως καθρέπτης όλων αποτελεί ο αγωνιστικός χώρος, το Nations League αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρίας να καταστεί σαφές στα μάτια του απλού κόσμου, πως οι δύσκολες μέρες της Εθνικής αποτελούν οριστικά παρελθόν. Ως τότε το συγκρότημα του Τζον Φαν’ τ Σχιπ έχει μπροστά του τουλάχιστον τρία δυνατά φιλικά, δύο τον Μάρτη και ένα (ίσως προγραμματιστεί και δεύτερο) προς το φινάλε της σεζόν. Σε αυτά ο Ολλανδός θα προτίθεται να κάνει κάποιες ακόμα δοκιμές και να δώσει ευκαιρίες και σε άλλους ποδοσφαιριστές έτσι ώστε ως τον Σεπτέμβριο να έχει κατασταλάξει πλήρως ως προς τον κορμό της ομάδας που θα οδηγήσει στο Nations League.

Πηγή: Sdna

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X