Γιάνκοβιτς: "Νιώθω υπερήφανος που είμαι μέλος της ΑΕΚ"

Γιάνκοβιτς: "Νιώθω υπερήφανος που είμαι μέλος της ΑΕΚ"
Photo Credits: INTIME

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς βρέθηκε στη εκπομπή «Μεσάνυχτα» της Ελεονώρας Μελέτη στον Alpha και μίλησε για τον πατέρα του, Μπόμπαν αλλά και την οικογένεια του μιας και ο ίδιος πρόσφατα έγινε πατέρας.
Ο παίκτης της ΑΕΚ μίλησε για αρκετές πτυχές της ζωής του, από την περίοδο που έζησε με τον πατέρα του, πως την έζησε ο ίδιος αλλά και για την δική του οικογένεια μιας και είναι παντρεμένος με την Έλενα Παπαδοπούλου, η οποία συμμετείχε το 2011 στο «Greece’s Next Top Model» και έχουν μαζί ένα πανέμορφο αγοράκι, τον Μάξιμο.

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς μίλησε αρχικά για την οικογένεια του και πως είναι πλέον η καθημερινότητα του με τον Μάξιμο λέγοντας: «Οι προπονήσεις και η νέα ζωή πάνε μαζί. Είναι ευχάριστο όταν τον βλέπεις να χαμογελάει, τα ξεχνάς όλα, ότι δεν έχεις κοιμηθεί, ότι είναι δύσκολη βραδιά. Υπάρχουν στιγμές που θέλω να πάω στον καναπέ και να κοιμηθώ αλλά είμαι εκεί γιατί θέλω να το ζήσω. Και της Έλενας της αρέσει που είναι μητέρα.

Για την ΑΕΚ είπε: «Με την ΑΕΚ κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδος που ήταν από τους στόχους της ομάδας και συνεχίζουμε μιας και ήμαστε μέσα και στους άλλους δύο στόχους της χρονιάς. Μπασκετικά νιώθω πολύ καλά που είμαι μέλος σε μία μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ».

Για το πόσο δύσκολο είναι η εναλλαγή από την Ελλάδα στο εξωτερικό: «Δεν είναι καθόλου εύκολο. Αλλάζεις χώρα, συνήθειες, τον καφέ μου για παράδειγμα, τα φαγητά σου. Είσαι μακριά από τους δικούς σου ανθρώπους. Στο εξωτερικό με ακολούθησε και η Έλενα. Ταιριάζουμε αρκετά και έτσι ήρθε μαζί μου. Είναι δύσκολο και το καθημερινό πρόγραμμα ενώ αθλητή. Εγώ είμαι και λίγο ιδιότροπος, δεν με αρέσει να τρώω το ίδιο φαγητό μεσημέρι και βράδυ. Αλλά ζει με τον αθλητισμό, το ζει μαζί μου».

Για το αν τον πειράζουν τα συνθήματα που ακούει σε βάρος του είπε: «Όταν ξεκινάς την καριέρα σου, για τα πρώτα 5-6 χρόνια τα ακούς, να σε βρίζουν, ότι λένε και είναι δύσκολο. Μετά από μία ηλικία όμως το χειρίζεται. Εγώ πλέον δεν τα ακούω».

Η συζήτηση πήγε στο πατέρα του, Μπόμπαν, με τον Βλαδίμηρο να τονίζει αρχικά: «Για μένα ήταν μία δύσκολη κατάσταση, ζούσα μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας αφού ήταν χωρισμένοι οι γονείς μου. Ήμουν στο… κενό τότε» και συμπλήρωσε για τον τραυματισμό του πατέρα μου: «Μου πέρασε τότε ότι ήταν φυσιολογικό αυτό που συνέβη στον πατέρα μου. Ήμουν 10 χρονών όταν είδα την φάση. Μέχρι τότε η οικογένεια μου με είχε προφυλάξει να μην το δω, να το κάνω πιο αργά, πιο φυσιολογικά. Όταν είδα το βίντεο σοκαρίστηκα».

Όταν θυμήθηκε την ημέρα που είδε το βίντεο με τον τραυματισμό του Μπόμπαν είπε: «Είχαμε πάει σε μία εκπομπή, ήταν καλεσμένος και ξαφνικά άρχισε να παίζει το βίντεο με την φάση. Και λέω αυτός είναι ο πατέρα μου. Ήμουν σοκαρισμένος, δεν ήξερα τι να πω, πως να το ρωτήσω. Ήταν και αυτός κλειστός για το θέμα. Μου είχε πει ότι ήταν η κακιά στιγμή, η κακιά ώρα. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο αυτό που έγινε, δεν έχει ξαναγίνει. Δεν μπορούσε να το εξηγήσει. Τώρα εγώ σε αυτή την ηλικία, μπορώ να το ψυχολογήσω. Αυτός ήταν στην ηλικία μου όταν το έπαθε, γύρισε ανάποδα η ζωή του».

Για το αν ήξερε πόσο καλός και αγαπητός παίκτης ήταν ο πατέρας του είπε: «Ήθελα να συνεχίσω αυτό που σταμάτησε ο πατέρας μου. Και αποφάσισα ότι πρέπει να δω το μπάσκετ πιο σοβαρά. Ήμουν μικρός όταν έπαθε το ατύχημα και κατάλαβα τι σημαίνει ο πατέρας μου όταν μια φορά περπατούσαμε στην Ν. Σμύρνη και τον χαιρετούσαν όλοι, και ο περιπτεράς. Και το χαιρόμουν όπως και πατέρας μου» και συμπλήρωσε: «Όταν μου έλεγαν πόσο καλός παίκτης ήταν τον αμφισβητούσα. Ξεκίνησα να τον βλέπω σε κασέτες. Υπάρχουν στιγμές που με αγχώνει η σύγκριση, ειδικά όταν δεν παίζω καλά, δεν είμαι καλά ψυχολογικά. Στην ουσία με σπρώχνει, γιατί θέλω να γίνομαι καλύτερος».

Για την σχέση τους όταν ξεκίνησε το μπάσκετ είπε: «Με έκραζε και μου έλεγε ή θα παίξεις μπάσκετ σοβαρά ή θα πιάσεις καμιά κιθάρα. Νομίζω ότι ζούσε μία δεύτερη καριέρας, αλλά δεν με πίεσε από την αρχή. Κανείς από τους γονείς μου δεν με πίεσε για το μπάσκετ. Δοκίμασα όλα τα αθλήματα και κατέληξα εκεί. Και το μπάσκετ και η επιθυμία μου να τον βοηθήσω, μας συνέδεε. Δεν περνούσε καλά, ζορίζονταν και βοηθάει πολύ το να είσαι δίπλα σε ανθρώπους που σε έχουν ανάγκη».

Για το πως ενημερώθηκε ότι ο πατέρας του έφυγε από την ζωή είπε: «Είχα αγώνα και ήταν λίγο σκληρό ο τρόπος που το έμαθα. Ήρθε ένας παράγοντας της ομάδας και μου είπε ο μπαμπάς σου… τέλος. Τι τέλος; Ήταν σκληρός ο τρόπος που το έμαθα. Κάτι είχα καταλάβει, του τηλεφωνούσα γιατί θα πήγαινε στην Ρόδο και δεν το σήκωνε. Είχα ένα αίσθημα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά».

Για το 28 είπε: «Με κυνηγάει παντού το 28. Τραυματίστηκε 28 Απριλίου, πέθανε 28 Ιουνίου, η μητέρα μου έχει γενέθλια 28 Μαρτίου, την ημέρα που πέθανε ο πατέρας μου, έβαλα 28 πόντους. Τώρα έχω το 11. Έκανα μια δοκιμή να παίξω με το 28 κι ένιωθα λίγο περίεργα».

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς τόνισε επίσης: «Πηγαίνω σπίτι και προσπαθώ να ξεχάσω ότι είμαι επαγγελματίας μπασκετμπολίστας. Να φάω κάτι, να δω μια ταινία, γενικά να αποφορτιστώ, γιατί η ζωή του αθλητή έχει πολλή φθορά. Μετά από μια ήττα, έχω νεύρα. Υπάρχουν φορές που όταν πας σπίτι, δεν θες να μιλάς. Πλέον, τελειώνει ο αγώνας και δεν μιλάμε» ενώ για το κομμάτι των τραυματισμών τόνισε: «Οι αθλητές σπάνε χέρια, πόδια, γόνατα και ή μπαίνουν σε χειρουργείο ή φορούν γύψο και πρέπει να γυρίσουν στο σημείο που ήταν. Περνάς ένα χρόνο που είσαι μόνος σου και πρέπει να νικήσεις τον εαυτό σου και να γυρίσεις. Είναι δύσκολο αυτό το κομμάτι».

Για τους παίκτες που θαυμάζει: «Υπάρχουν άτομα που έχω παρακολουθήσει. Ο Διαμαντίδης είχε ξεκινήσει από πολύ χαμηλά κι έφτασε να παίρνει ευρωπαϊκά. Έχει παίξει μεγάλο ρόλο στο ελληνικό μπάσκετ κι είναι πρότυπο για πολλά παιδιά. Είναι ένας από τους τοπ αθλητές για μένα στο μπάσκετ. Είναι κι ο Παπαλουκάς κι ο Σπανούλης. Θαύμαζα πολύ και τον Μποντιρόγκα. Ακόμα και τον πατέρα μου, θαύμαζα το πως έπαιζε. Υπάρχουν πολλοί που μου έδωσαν έμπνευση».

Για τις συγκρίσεις με τον πατέρα του: «Όχι, δεν με ενοχλεί, άμα είναι αλήθεια».

Για την κριτική μετά από ένα άσχημο αγώνα: «Όταν παίζεις άσχημα και τελειώνει το ματς και ξέρεις ότι δεν έχεις παίξει καλά, ξέρεις και τι ακολουθεί. Βέβαια, μπορεί να έχεις παίξει καλά και να μην γράφονται καλά. Εμείς κάνουμε την αυτοκριτική μας».

Για το αν το παιδί του θέλει να ασχοληθεί με το μπάσκετ: «Δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Θα με έχει σύμμαχο ό,τι και να κάνει. Ούτε εγώ θέλω να σπρώξω το γιο μου ή κάποιον να κάνει κάτι στο μπάσκετ, χωρίς να το θέλει. Αν είναι επιλογή του, φυσικά και θα τον βοηθήσω και θα είμαι δίπλα του».

Για την μητέρα του: «Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Ήταν πολύ σκληρή. ώστε να πετύχω. Υπήρχε μια περίοδος που με έσπρωξε να πετύχω. Μού έδινε ιδέες για το πως μπορώ να προχωρήσω. Στα 17-18 ήταν σαν να βαριόμουν κι εκείνη με πίεζε να συνεχίσω και τα κατάφερε».

Για τις συμβουλές που έχει πάρει από τους γονείς του: «Έχω πάρει μια καλή συμβουλή από τον πατέρα μου. “Μου είχε πει ότι όταν έχεις αποφασίσει να κάνεις κάτι στη ζωή σου, όταν το αρχίσεις, τελείωσε το, μην το αφήσεις στη μέση. Από την μητέρα μου το δουλειά, δουλειά, δουλειά. Η Έλενα με έχει βοηθήσει πολύ στην καριέρα μου, ειδικά στις δύσκολες στιγμές».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X