Αραβίδης: «Πρότυπό μου ο Νικολαΐδης, αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ είναι στο καλύτερό της φεγγάρι»

Ξαναδείξ' τους τη φανέλα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Χρήστος Αραβίδης έδωσε μεγάλη συνέντευξη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για την ΑΕΚ, την απόφασή του να έρθει στην Ένωση, για τη φυγή του και για τη τωρινή κατάσταση της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε στο «STAR Κεντρικής Ελλάδας»:

Για τα δύο γκολ στο ντεμπούτο του με τη Λαμία: «Ήταν πάρα πολύ όμορφο συναίσθημα. Ειδικά για ένα παίκτη σαν και εμένα, που παίζει στην επίθεση, το να σκοράρει είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θα ήμουν πολύ πιο χαρούμενος αν μπορούσαμε να πάρουμε και τους τρεις βαθμούς της νίκης. Αλλά όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι με τον Άρη μας αφήνει μια πικρή γεύση. Από εκεί και πέρα, εγώ είμαι πάντα έτοιμος για να δώσω το 100%. Νομίζω το έκανα σε αυτό το παιχνίδι και ελπίζω να έρθουν ακόμα καλύτερα πράγματα. Τόσο για εμένα, όσο και για την ομάδα».

Για το αν υπήρξε και στο παρελθόν προσέγγιση από τη Λαμία: «Ναι, έχει υπάρξει και στο παρελθόν επαφή με τον πρόεδρο, τον κ. Παπαϊωάννου -τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα και του το έχω πει και κατ’ ιδίαν. Ήταν την εποχή που μόλις είχε τελειώσει το συμβόλαιο μου με την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2017. Εκείνη την εποχή δεν ήταν ότι δεν ήθελα να έρθω εδώ, επιζητούσα όμως να βρω τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου στο εξωτερικό. Γεγονός για το οποίο εξάντλησα όλες τις πιθανότητες που είχα».

Για το τι τον έκανε να πάρει την απόφαση να έρθει στη Λαμία: «Σίγουρα μεγάλο ρόλο έπαιξε η επαφή με τον πρόεδρο. Όπως είπα και πριν τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Μου έδειξε ότι με θέλει στην ομάδα και έκανε ότι περνάει από το χέρι του για να έρθω. Επίσης ο κ. Μάντζιος μου έδειξε ξεκάθαρα πως θα με ήθελε στην ομάδα. Τους εκτιμώ και τους δύο, είναι τα “κεφάλια” στην ομάδα και μου έδειξαν πόσο με θέλουν. Γνωρίζοντας και το υλικό που υπάρχει -με κάποιους έχω υπάρξει συμπαίκτης και στο παρελθόν- δεν είχα κανένα δισταγμό και ήθελα αμέσως να έρθω. Άλλωστε ξέρω και τι δουλειά γίνεται στην ομάδα. Ειδικά αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στη Super League».

Για το αν η Λαμία έχει καθιερωθεί στο υψηλό επίπεδο: «Έχει κάνει πολύ σταθερή πορεία σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Έχει ανθρώπους στη διοίκηση που γνωρίζουν την ομάδα και την αγαπάνε όσο και ο κόσμο της. Κάνουν το καλύτερο δυνατό ώστε η κάθε χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Από εκεί και πέρα όμως, πιστεύω πως η Λαμία δεν έχει φτάσει το ταβάνι της και ευελπιστώ τα επόμενα χρόνια να έχει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες».

Για το αν η Λαμία του δίνει νέο κίνητρο για την καριέρα του: «Η αλήθεια είναι πως από την εποχή που έφυγε από την ΑΕΚ, η Λαμία είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να συμβαδίσει με αυτό που έχω για εμένα στο μυαλό μου. Θέλω να πιστεύω πως οι βλέψεις των ανθρώπων της είναι ακόμα υψηλότερες, γιατί και εγώ σαν άνθρωπος και σαν αθλητής δεν σταματάω να κοιτάζω ψηλά και να θέλω το ακόμα καλύτερο».

Για το μέλλον του και αν αυτό θα είναι στη Λαμία: «Δεν υπάρχει κάποια επαφή ακόμα. Το συμβόλαιο μου είναι μέχρι το τέλος της σεζόν. Με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά και θα έχουμε πετύχει κάποιους από τους στόχους μας, εδώ είμαστε και όλα θα γίνουν. Αυτή τη στιγμή το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι σε κάθε παιχνίδι να δικαιώνω τον προπονητή μου, τον πρόεδρο, τον κόσμο και τους συμπαίκτες μου. Μπορεί να μην είμαστε στα πλέι-οφ, αλλά και στα πλέι-άουτ θέλουμε να πάμε και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Αυτό θέλει δουλειά, αλλά θέλουμε να το καταφέρουμε και να τερματίσουμε σε μια υψηλή θέση. Είναι σημαντικό αυτό και για την επόμενη χρονιά».

Για το αν το επαρχιακό ποδόσφαιρο χρειάζεται προέδρους σαν τον Πανουργιά Παπαϊωάννου: «Δεν το συζητάω! Το επαρχιακό ποδόσφαιρο χρειάζεται ομάδες που έχουν στήριξη από την τοπική τους κοινωνία και τον κόσμο τους. Αλλά χρειάζονται εξίσου πολύ και ιδιοκτήτες όπως ο κ. Παπαϊωάννου, οι οποίοι δίνουν τον προσωπικό τους χρόνο και τα χρήματα τους για να μπορούν να στηρίξουν όλο τους το δημιούργημα. Νομίζω είναι ευχάριστο να υπάρχουν τέτοιες ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο που έχουν βλέψεις για όσο το δυνατόν υψηλότερα».

Για το πέρασμα του από την Ελβετία: «Στην Ελβετία βρήκα κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που έχω συνηθίσει στην Ελλάδα. Ήταν η πρώτη φορά που βγήκα στο εξωτερικό, αν και λίγο αργά. Οι συνθήκες όμως το έφεραν έτσι. Ήταν μια καλή ομάδα, κάναμε πολύ καλή πορεία μέχρι τη στιγμή που έφυγα. Είχα ένα πολύ καλό συμβόλαιο, το οποίο για διάφορους λόγους έπρεπε να διακόψω. Όπως και να έχει, θεωρώ πως έκανα πολύ καλά τη δουλειά μου και με την απόδοση μου βοήθησα την ομάδα να πετύχει την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία. Μιλάμε για μια από τις ιστορικές ομάδες της Ελβετίας, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια ήταν στις μικρές κατηγορίες και οι άνθρωποι της ήθελαν να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα για να επανέλθουν».

Για το γεγονός πως και στην ΑΕΚ πήγε όταν ήταν στη Β’ Εθνική: «Όταν εγώ είχα την πρόταση από την ΑΕΚ, ήταν μια ανερχόμενη δύναμη. Όλοι το ξέραμε, άλλωστε μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είχε έναν εκπληκτικό προπονητή όπως ο Τραϊανός Δέλλας. Έλληνας, ελπιδοφόρος, νέος με όρεξη για δουλειά και επιθετικό στιλ. Κάτι που εμένα με εξυπηρετούσε λόγω θέσεις. Η ΑΕΚ ήταν μια ομάδα, η οποία μου έδινε τη δυνατότητα να κατακτήσω τίτλους και να μπορέσω να κάνω το κάτι παραπάνω. Είχαμε την άνοδο εκείνη τη χρονιά, επιστρέψαμε την ομάδα στην πρώτη κατηγορία, κατακτήσαμε το Κύπελλο. Μου έδωσε τη δυνατότητα να μπω και στην Εθνική ομάδα, που ήταν ένας από τους μεγάλους μου στόχους και έχω μόνο καλές αναμνήσεις».

Για το αν του έχει μείνει πικρία για τον τρόπο που έφυγε από την ΑΕΚ: «Σίγουρα τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν διαφορετικά. Αλλά πλέον έχει γίνει και δεν αλλάζει. Από εκεί και πέρα πολλά πράγματα γίνονται στο ποδόσφαιρο και δεν μας αρέσουν. Συμβαίνουν όμως γιατί πρέπει να συμβούν. Το άφησα πίσω μου, κοίταξα τη συνέχεια και προσπάθησα να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα».

Για τα τρία δόντια που είχε χάσει στον τελικό Κυπέλλου: «Σίγουρα δεν αισθάνθηκα πόνο, γιατί είχα τρομερή αδρεναλίνη. Πήραμε και το Κύπελλο, οπότε ήμουν τρομερά χαρούμενος. Την επόμενη ημέρα είχα λίγο πόνο, αλλά αυτά είναι χτυπήματα που συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχουν αθλητές που τα αντέχουν κι άλλοι δεν τα αντέχουν. Αλλά εγώ είμαι μαχητικός και δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσω την ομάδα μου σε εκείνη την κατάσταση, για αυτό το χτύπημα».

Για τη φετινή ΑΕΚ: «Έχει διακυμάνσεις. Αλλιώς ξεκίνησε η χρονιά, αλλιώς ήταν μεσούσης της σεζόν και αλλιώς εξελίσσεται τώρα. Θεωρώ πως αυτή τη στιγμή είναι στο καλύτερο φεγγάρι της».

Για το γεγονός πως μετά την ΑΕΚ ποδοσφαιρικά “χάθηκε”: «Δεν το κρύβω πως το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Αλλά πέρα από το ποδόσφαιρο υπάρχει και η πραγματική ζωή. Και εκεί κάνουμε επιλογές και αποφάσεις, τις οποίες κουβαλάμε οι ίδιοι. Κάτι τέτοιο έκανα και εγώ. Και σε αυτό το κομμάτι θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί ιδανικά τα πράγματα, αλλά δεν έγινε. Για εμένα το ιδανικό θα ήταν να παραμείνω σε ομάδα της Αθήνας εκείνη τη στιγμή. Ήμουν πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό, είναι κάτι όμως που τελικά δεν συνέβη. Το έχω αφήσει και αυτό στην άκρη. Οι δυσκολίες είναι για να τις προσπερνάμε».

Για το πως κρατήθηκε “ζεστός” στο διάστημα που δεν έπαιζε σε κορυφαίο επίπεδο: «Το γεγονός πως πέτυχα δύο γκολ στο ντεμπούτο μου δεν αφορά αποκλειστικά εμένα. Κούμπωσα στην ομάδα, με βοήθησαν πάρα πολύ οι συμπαίκτες μου στα αποδυτήρια και ο κ. Μάντζιος που μου εξήγησε τι ήθελε από εμένα μέσα στο παιχνίδι. Όλα αυτά είναι ένα κράμα, δεν το έκανα μόνος μου. Από την άλλη, όποιος με γνωρίζει σαν αθλητή και σαν άνθρωπο, ξέρει πως δεν αφήνω ούτε μέρα να περνάει ανεκμετάλλευτη χωρίς να προσπαθώ να βελτιωθώ. Αυτό νομίζω πως με το πέρασμα των χρόνων βγαίνει στο γήπεδο. Για αυτό κιόλας έχω το πάθος να αγωνίζομαι. Και τώρα και για πολλά χρόνια ακόμα».

Για το αν έχει μετανιώσει για κάτι στην καριέρα του: «Δεν έχω μετανιώσει για κάτι. Όλες οι επιλογές μου έχουν γίνει καθαρά από εμένα, γιατί εκείνη τη στιγμή θεωρούσα πως ήταν το καλύτερο. Τώρα αν γυρίζαμε το χρόνο πίσω, είναι πολύ εύκολο να κρίνουμε επιλογές μας. Αλλά δεν είμαι τέτοιος χαρακτήρας και για αυτό δεν μετανιώνω για κάτι. Τώρα για το αν έχουν γίνει λάθη στον αγωνιστικό χώρο, αυτό είναι μέρος του αθλήματος. Δεν είμαι ούτε ο μόνος, ούτε ο τελευταίος που τα κάνει».

Για το αν είναι εφικτό μια ελληνική ομάδα να κάνει μια καλή ευρωπαϊκή πορεία: «Υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες στην Ευρώπη, αλλά έχουμε δείξει σαν χώρα πως σαν ομάδες και σε ποιότητα παικτών δεν υστερούμε. Υστερούμε σε άλλα κομμάτια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που μας κρατάνε πίσω. Κάποια στιγμή όμως θα έρθει η ώρα να τα διορθώσουμε. Το θέμα είναι το πότε και το πως».

Για την κλήση του στην Εθνική ομάδα: «Είναι η μεγαλύτερη τιμή για έναν ποδοσφαιριστή. Εγώ πήγα σε καλή ηλικία, ως αρχηγός της ΑΕΚ και ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος. Είναι ένα πάρα πολύ όμορφο συναίσθημα και γεμίζει εμπειρίες κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή».

Για την κάμψη της Εθνικής και αν μπορεί να επιστρέψει άμεσα εκεί που ήταν: «Το πιστεύω, γιατί έχουμε ποιότητα. Τα παιδιά που βρίσκονται τώρα στην Εθνική κάνουν καριέρα με επιτυχία στις ομάδες τους. Από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι υπάρχει παίκτης στην Εθνική και δεν έχει στόχο τη συμμετοχή του στα τελικά του Euro, ή του Μουντιάλ. Θεωρώ ότι η επιστροφή στις επιτυχίες είναι κάτι που θα το δούμε σύντομα».

Για τα ποδοσφαιρικά του πρότυπα: «Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο την εποχή που ο Νικολαΐδης ήταν στο πικ, οπότε ήταν πρότυπο μου. Επίσης είχα πρότυπο τον Βαζέχα. Έχω συνυπάρξει με πολλούς παίκτες που θα μπορούσαν να είναι πρότυπα μου. Αλλά όταν είμαστε μικροί, δημιουργούμε κάποια πρότυπα που βλέπουμε στο γήπεδο και μας επηρεάζουν και σαν χαρακτήρες και σαν προσωπικότητες. Εμένα με είχαν επηρεάσει περισσότερο επιθετικοί, λόγω της θέσης μου».

Για τα χαρακτηριστικά που κάνουν έναν επιθετικό επιτυχημένο: «Σίγουρα πρέπει να έχει καλή σχέση με το γκολ. Χρειάζεται επίσης οξυδέρκεια και παίζει πολύ μεγάλο ρόλο να έχεις προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο, για να μπορείς να κάνεις πράγματα που δεν σκέφτεται ο αντίπαλος. Έτσι μπορεί να ξεχωρίσει κάποιος επιθετικός. Αλλά το κυριότερο -για κάθε ποδοσφαιριστή- είναι η δουλειά. Χωρίς αυτή δεν μπορεί να πετύχει πολλά».

Για το αν μπορούν οι επόμενες γενιές ποδοσφαιριστών να αλλάξουν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Μακάρι να το καταφέρουν αυτό να νέα παιδιά. Βλέπουμε ότι και τα σύνορα της Ευρώπης έχουν ανοίξει και πλέον φεύγουν πιο εύκολα στο εξωτερικό οι νέες γεννιές για να αγωνιστούν σε ξένες ομάδες. Είναι ευχή μου να μπορέσουν να τα αλλάξουν όλα. Αλλά είμαστε σαν λαός τόσο θερμός, που ακόμα και τα νέα παιδιά βλέπουν στο γήπεδο το πάθος και την ένταση για τη νίκη που υπάρχει σε κάθε παιχνίδι. Και όλα αυτά είναι ανατρεπτικά μεταξύ τους».

Για τον τρόπο που προβάλλετε το ελληνικό ποδόσφαιρο σε σχέση με το εξωτερικό: «Είναι σίγουρα και θέμα μάρκετινγκ. Έχει εξελιχθεί πάρα πολύ και σε αυτό τον τομέα του ποδόσφαιρο. Αλλά πρέπει να ξέρουμε σε ποιο πρωτάθλημα και ποια χώρα απευθυνόμαστε. Στην Ελλάδα νομίζω πως το μάρκετινγκ δεν είναι το πρώτο που πρέπει να φτιάξουμε. Έχουμε άλλα πράγματα να διορθώσουμε πρώτα, όπως τα γήπεδα και οι εγκαταστάσεις. Θα πρέπει πρώτα να φτιαχτούν αυτά, ώστε να μπορέσουν να φτάσουν στο επίπεδο των ομάδων που θα τους επιτρέψει να ασχοληθούν με το μάρκετινγκ και το πως θα διαφημίσουν το προϊόν τους. Όλα γίνονται για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Χωρίς αυτόν ούτε εμείς οι ποδοσφαιριστές δεν θα είχαμε κίνητρο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X