Κίνα: Απαγόρευσαν βιντεοπαιχνίδι με θέμα την διασπορά θανατηφόρου ιού στον πλανήτη

Κίνα: Απαγόρευσαν βιντεοπαιχνίδι με θέμα την διασπορά θανατηφόρου ιού στον πλανήτη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Κίνα απαγόρευσε βιντεοπαιχνίδι που έχει στόχο την παγκόσμια διασπορά ενός θανατηφόρου ιού λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, ανακοίνωσαν οι κατασκευαστές του.

Το παιχνίδι Plague Inc. αποσύρθηκε από την Κινεζική αγορά εφαρμογών καθώς περιείχε «παράνομο περιεχόμενο», ανέφερε η Βρετανική εταιρεία ανάπτυξης του παιχνιδιού Ndemic Creations η οποία πρόσθεσε ότι εργάζεται «πολύ σκληρά» για να βρει τρόπο να ανατρέψει την απαγόρευση που επιβλήθηκε.

Η απαγόρευση έρχεται καθώς η Κίνα συνεχίζει να δίνει μάχη με το ξέσπασμα της επιδημίας του κοροναϊού. Η Ndemic Creations σε δήλωσή της ανάφερε συγκεκριμένα ότι «έχουμε κάποια πολύ άσχημα νέα για τους παίκτες μας που βρίσκονται στην Κίνα. Μόλις ενημερωθήκαμε ότι το Plague Inc “έχει περιεχόμενο το οποίο θεωρείται παράνομο στην Κίνα, σύμφωνα με απόφαση της υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας, και γι αυτό αφαιρέθηκε από την αγορά εφαρμογών της χώρας”. Η κατάσταση είναι εντελώς εκτός ελέγχου» και συνεχίζει «δεν είναι ξεκάθαρο σε εμάς ένα η απαγόρευση σχετίζεται με το ξέσπασμα του κοροναϊού στην Κίνα. Η εκπαιδευτική σημασία του Plague Inc έχει αναγνωριστεί κατ’ επανάληψη από οργανισμούς όπως το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Επί του παρόντος συνεργαζόμαστε με τους μεγαλύτερους οργανισμούς Υγείας στον κόσμο ώστε να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια αντιμετώπισης και ελέγχου του Covid-19».

Η ίδια η εταιρία ανέφερε πώς είναι «συντετριμμένη» για τους Κινέζους παίκτες της προσθέτοντας ότι το παιχνίδι «ενθαρρύνει τους παίκτες να σκέφτονται και να μαθαίνουν περισσότερα για θέματα που αφορούν στη δημόσια υγεία».

Το παιχνίδι Plague Inc. είναι ιδιαίτερα δημοφιλές με από την κυκλοφορία του πριν από οκτώ χρόνια με 130 εκατομμύρια παίκτες στον κόσμο. Η δημοτικότητά του εκτοξεύθηκε στην Κίνα κατά το ξέσπασμα της επιδημίας του κοροναϊού τον Ιανουάριο γεγονός που αιτιολογήθηκε από μερικούς παίκτες ως «αγοχλυτικό» των φόβων τους που έχουν να κάνουν με τον ιό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X