Τεντόγλου: «Χρυσός» με μεγάλο άλμα στο ΣΕΦ

Τεντόγλου: «Χρυσός» με μεγάλο άλμα στο ΣΕΦ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εξαιρετικός ήταν για έναν ακόμη αγώνα ο Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς). Ο Έλληνας πρωταθλητής που στο τελευταίο άλμα της χειμερινής σεζόν “προσγειώθηκε” στα 8,26 μ. στη 2η ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος (ΣΕΦ) και έγινε ο δεύτερος άλτης φέτος στον κόσμο και ο κορυφαίος τη Ευρώπης.

Παράλληλα ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι επιβεβαίωσε την ικανότητα του να ανταποκρίνεται παρά τις αλλαγές που στη φόρα του, τις οποίες δούλεψε όλο αυτό το διάστημα με τον προπονητή του, ενόψει των αγώνων του ανοιχτού.

Ο Τεντόγλου ήταν εντυπωσιακός στο δεύτερο μισό του αγώνα, αφού και στα τρία τελευταία του άλματα βελτίωσε το ρεκόρ, που είχε πριν ξεκινήσει τον αγώνα – 8,07 μ. από το Μπόχουμ. Ο 22χρονος έκανε 8,11 μ. στο τέταρτο άλμα, 8,16 μ. στο πέμπτο και 8,26 μ. στο έκτο και τελευταίο για να ξεσηκώσει τους φίλους του στίβου, που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΣΕΦ.

«Έκλεισα τη σεζόν με μια καλή επίδοση. Δεν υπήρχε αγώνας στόχος αλλά ήθελα να κάνω στην Ελλάδα μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους του στίβου έναν καλό αγώνα και να τους αποζημιώσω για την παρουσία τους. Ξεκινάμε προετοιμασία για τον ανοιχτό στίβο που μας περιμένει μια πολύ απαιτητική χρονιά με ΟΑ και Πανευρωπαϊκούς αγώνες. Η επίδοσή μου σήμερα (8.26μ.) με φέρνει πρώτο στην Ευρώπη και 2ο στον κόσμο. Θέλω να είμαι υγιής για τη συνέχεια και ώστε να πετύχω τους στόχους μου», είπε ο Μίλτος.

Δεύτερος με 7,44 μ. ήταν ο Νίκος Καψής (ΟΣΦΠ) και τρίτος ο Θανάσης Παπαδόπουλος (ΓΣ Ηλιούπολης) με 7,29 μέτρα.

Νταμπλ από την Γιαννοπούλου, νίκη για Δουβαλίδη

Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς) τερμάτισε σε 2.06.69 τα 800 μ. και έκανε το νταμπλ στη διοργάνωση, ωστόσο η αθλήτρια που έκλεψε την παράσταση ήταν η 18χρονη Ελλη – Ευτυχία Δεληγιάννη (ΣΑΚΑ).

Η νεαρή αθλήτρια είχε δείξει από την περασμένη αγωνιστική της εμφάνιση πως είναι σε θέση να κάνει πανελλήνιο ρεκόρ και τα κατάφερε.

Η νεαρή τερμάτισε σε 2.07.23 και βελτίωσε το 2.07.83, που ήταν το ρεκόρ της Αναστασίας Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων) από τις 31 Ιανουαρίου του 2015. Κοντά στο φετινό της ρεκόρ έτρεξε και η Γιαννοπούλου, που έχει φέτος 2.06.42 και έκανε τρεις τις νίκες της στο αγώνισμα.

Η περσινή νικήτρια, Νικολέτα Κυνατίδου (ΓΣ Γλυφάδας) ήταν τρίτη με 2.13.29. Η Δεληγιάννη κατάφερε να επιβεβαιώσει και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια της σεζόν έκανε συντηρητική προπόνηση εξαιτίας τραυματισμού, γεγονός που δείχνει πως το καλοκαίρι θα είναι σε θέση να τρέξει ακόμη γρηγορότερα. Η Γιαννοπούλου έφτασε στην τρίτη νίκη στο αγώνισμα και παράλληλα στο δεύτερο νταμπλ της.

Ο Χρήστος Κοτίτσας (ΓΣ Κηφισιάς) έφτασε σήμερα στην πρώτη του νίκη σε Πανελλήνιο κλειστού, διανύοντας τα 800 μ. σε 1.50.65 και πλησίασε το φετινό του ρεκόρ, το οποίο είναι 1.50.63. Ο Εράλντο Κεραμάς (ΓΣ Ηλιούπολης) ήταν δεύτερος με 1.52.03 και ο Χαράλαμπος Λαγός (ΓΣ Τρικάλων) τρίτος με 1.52.12.

Με ιδανικό τρόπο έκλεισε η σεζόν για την Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος), που κατάφερε να φτάσει στη νίκη στο Πρωτάθλημα με 8.16 και φετινό ρεκόρ. Η αθλήτρια του Δημήτρη Ευαγγελόπουλου βρήκε τα πατήματά της και το ρυθμό της και κατάφερε να κλείσει τη σεζόν με την έβδομη νίκη της στη διοργάνωση.

Η Πεσιρίδου παρότι άργησε να φύγει στην εκκίνηση κατάφερε να αναπτυχθεί να πετύχει επίδοση ανάλογη των δυνατοτήτων της. Μάλιστα η επίδοση της Πεσιρίδου θα ήταν όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νανζίνγκ. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Κυριακή Σαμάνη (Αίολος Μακεδονίας) που τερμάτισε σε 8.38, χρόνος πολύ κοντά στο ατομικό της 8.34. Η τριάδα των νικητριών έκλεισε με την Σοφία Ιωσηφίδου (ΟΚΑ Καβάλας) με 8.90, όσο και η νικήτρια της πρώτης τελικής σειράς Ελιμπιόνα Ζενέγια (ΑΟ Ρόδου) που μετά την εξέταση του φώτο φίνις έμεινε τέταρτη.

Ο Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στα ψηλά εμπόδια για ένατη χρονιά στην καριέρα του με 7.67 και πλέον στρέφει την προσοχή του στους αγώνες της θερινής σεζόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X