O τρόμος του Candyman επέστρεψε! Αυτή είναι η ιστορία του (VIDEO)

O τρόμος του Candyman επέστρεψε! Αυτή είναι η ιστορία του (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν είναι ριμέικ, δεν είναι reboot, δεν είναι ακριβώς σίκουελ, είναι «πνευματικό σίκουελ» όπως το αποκαλούν οι δημιουργοί του. Είναι όμως το «Candyman» και αυτό αρκεί στους φίλους των ταινιών τρόμου, που αγάπησαν την ταινία του Μπέρναρντ Ρόουζ από το 1992.

Το πρώτο τρέιλερ για το νέο «Candyman» μόλις κυκλοφόρησε, με πρωταγωνιστή τον ταχύτατα ανερχόμενο Γιάια Αμπντούλ Ματίν ΙΙ («Aquaman», «Εμείς», προσεχώς και στο «The Matrix 4») που υποδύεται τον Αντονι ΜακΚόι, έναν καλλιτέχνη ο οποίος μετακομίζει μαζί με την σύντροφό του στην υποβαθμισμένη περιοχή Καμπρίνι Γκριν στο Σικάγο, ψάχνοντας για την χαμένη του έμπνευση. Και τη βρίσκει στο πρόσωπο του Candyman, ενός αστικού θρύλου της περιοχής, με τον οποίο φαίνεται να έχει μια πιο βαθιά σύνδεση. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 12 Ιουνίου.

Ο Τζόρνταν Πιλ, δημιουργός των πετυχημένων θρίλερ «Τρέξε!» και «Εμείς», είναι παραγωγός και σεναριοργάφος (μαζί με τον Γουίν Ρόζενφελντ) της ταινίας, την οποία σκηνοθετεί η Νία ΝταΚόστα. Ο ίδιος έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του ότι θεωρεί το «Candyman» «ορόσημο για την παρουσία των μαύρων στις ταινίες τρόμου», ενώ μαζί με τη «Νύχτα των ζωντανών νεκρών» ήταν η μεγάλη έμπνευσή του για την πορεία του ως δημιουργός.

Ποιος είναι ο Candyman;

Το γλυκό όνομά του δεν θα πρέπει να σας ξεγελά, καθόλου. Ο Candyman είναι μια φονική οντότητα που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει στα ίσα τους «συναδέλφους» του Τζέισον και Φρέντι, παίρνοντας μεγάλο μερίδιο από τη φήμη τους. Κάτι που τελικά δεν συνέβη, καθώς αν και ξεχώρισε τη δεκαετία του ’90, το φιλμ τελικά υποτιμήθηκε άδικα.

Βασισμένο στο «The Forbidden», διήγημα από τα «Βιβλία του Αίματος» του γνωστού Βρετανού συγγραφέα Κλάιβ Μπάρκερ, το «Candyman» του Μπέρναρντ Ρόουζ κατάφερε να συνδυάσει το slasher, ένα δημοφιλές είδος της εποχής, με μια ξεχωριστή μεταφυσική ιστορία σασπένς και ένα ατμοσφαιρικό και εξίσουν κλασικό πλέον σάουντρακ με την υπογραφή του Φίλιπ Γκλας.

Έτσι όσο αιματηρά απειλητική και αν είναι, η ταινία δεν περιορίζεται στα στενά του σπλάτερ. Εστιάζοντας στην ιστορία του Candyman στην οποία φροντίζει να εμβαθύνει, το φιλμ στέκεται στις φτωχογειτονιές του Σικάγο και υπογραμμίζει τις φυλετικές ανισότητες.

Το αρχικό φιλμ ακολούθησαν δυο απογοητευτικά σίκουελ, τα «Candyman: Farewell to the Flesh» το 1995 και το «Candyman: Day of the Dead» το 1999, τα οποία έχουμε φροντίσει να σβήσουμε από τις μνήμη μας και το ίδιο μάλλον ισχύει και για τους δημιουργούς.

Για να σας φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη, η ιστορία έχει ως εξής: Η Έλεν είναι μια νεαρή ψυχολόγος που κάνει την πτυχιακή της μελετώντας αστικούς θρύλους, όταν μαθαίνει και για το θρύλο του Candyman τον οποίο μπορείς να συναντήσεις αν σταθείς μπροστά στον καθρέφτη σου και πεις 5 φορές το όνομά του… Και τότε αρχίζει το πάρτι, γιατί ο Candyman μόνο για καλό δεν θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά σου.

Οπότε αν δεις έναν ψηλό τύπο, με έναν φονικό γάντζο αντί για δεξί χέρι και μέλισσες πάνω του, τότε καλύτερα να αρχίσεις να τρέχεις. Ωστόσο πριν το βάλεις στα πόδια πρέπει να μάθεις και την τραγική ιστορία του Candyman. Καλλιτέχνης και γιος ενός νέγρου σκλάβου που έζησε πριν από 2 αιώνες, ο άντρας έκανε το «λάθος» να ερωτευτεί τη λευκή κόρη ενός πλούσιου την οποία και άφησε έγκυο. Το γεγονός αυτό λοιπόν ήταν και η καταδίκη του και ο άντρας βασανίστηκε μέχρι θανάτου για το «έγκλημα» που διέπραξε. Οι τιμωροί του έκοψαν το χέρι του και στη θέση του τοποθέτησαν έναν γάντζο. Μετά χλευάζοντάς τον και τραγουδώντας το όνομά του κοροϊδευτικά 5 φορές, τον πασάλειψαν με μέλι και τον παρέδωσαν στις μέλισσες που τον σκότωσαν με τα τσιμπήματά τους.

Η ηρωίδα της ιστορίας, που αντιμετωπίζει με εμφανή δυσπιστία τον μύθο, κάνει το λάθος και καλεί τον Candyman ο οποίος αρχίζε να σφάζει ανθρώπους από το περιβάλλον της Έλεν. Όλοι οι φόνοι γίνονται παρουσία της κοπέλας και έτσι αυτομάτως γίνεται η νούμερο ένα ύποπτη, με την αστυνομία στο κατόπι της.

Για να τελειώσει το μαρτύριό της ο Candyman τής προτείνει να παραδοθεί στη μοίρα της και να τη σκοτώσει ώστε οι δυο τους μετά να γίνουν οι θρύλοι που θα τρομάζουν τους ανθρώπους εις τον αιώνα τον άπαντα. Η Έλεν βέβαια δεν πείθεται και τόσο εύκολα και το κυνηγητό συνεχίζεται. Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν οι: Βιρτζίνια Μάντσεν, Τόνι Τοντ, Ζάντερ Μπέρκλεϊ.

Δείτε το τρέιλερ της εν λόγω ταινίας: 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X