Βόκολος: «Η ΑΕΚ με τον Καρέρα προπονητή έχει κάποια στοιχεία που δεν είχε πριν»

Βόκολος: «Η ΑΕΚ με τον Καρέρα προπονητή έχει κάποια στοιχεία που δεν είχε πριν»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

O Λεωνίδας Βόκολος μιλώντας στη NOVA για το ματς της Κυριακής, αναφέρθηκε στην Ένωση, η οποία με τον Καρέρα στον πάγκο έχει στοιχεία που δεν τα είχε πριν.

Ο τεχνικός του Πανιωνίου είπε:

Πόσο σημαντικό είναι ότι αναλαμβάνεται τον Πανιώνιο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία;

“Για μένα το πιο σημαντικό είναι το πως το βλέπει ο καθένας και από ποια άποψη το βλέπει. Εγώ όταν μου ζητήθηκε να αναλάβω αυτή την ομάδα την οποία έχω υπηρετήσει κατά 18 συναπτά έτη σαν ποδοσφαιριστές κι έχω περάσει πάρα πολλές στιγμές εδώ, νομίζω ότι όλα αυτά πάνε πίσω. Αυτό που σκέφτεσαι είναι το πως θα έρθεις, το πως θα ξεκινήσεις τη δουλειά ώστε να εξαντλήσεις ό,τι περιθώρια έχεις να βοηθήσεις αυτή την ομάδα από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι βλέποντας παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος να δούμε τί θα έχουμε κάνει.

Είναι μια ομάδα που την ιστορία της δε μπορώ να σας την πως εγώ. Νομίζω ότι τη γνωρίζει όλος ο κόσμος τι ακριβώς σημαίνει η ιστορία της συγκεκριμένης ομάδας. Άρα εμείς που είμαστε εδώ, οφείλουμε από όποιο πόστο και να είμαστε να δώσουμε ό,τι έχουμε μέχρι και το τέλος εξαντλώντας όποια περιθώρια έχουμε για να πετύχουμε το στόχο μας.”

Με βάση το υλικό που βρήκατε πιστεύετε στη σωτηρία;

“Οι μέρες που είμαστε εδώ είναι πολύ λίγες, αλλά σε αυτή την ομάδα απαγορεύεται να υπάρχουν παίκτες, προπονητές και άνθρωποι γύρω από την ομάδα που να μην έχουν κίνητρο όταν υπηρετούν τη συγκεκριμένη ομάδα. Άρα λοιπόν οι παίκτες και το υλικό που υπάρχει έχουν δείξει ότι έχουν τις δυνατότητες, έχουν στοιχεία. Σαφώς υπάρχουν αδυναμίες, όπως σε όλες τις ομάδες, έτσι υπάρχουν και σε μας, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν στοιχεία που θα μπορέσουμε να βγάλουμε στο γήπεδο ώστε να καλύψουμε και τις αδυναμίες μας.”

Είναι το πρώτο πράγμα στο οποίο σταθήκατε η ψυχολογία;

“Το πρώτο πράγμα που κάναμε όταν ήρθαμε και μπήκαμε στα αποδυτήρια ήταν να πούμε στα παιδιά ότι απαγορεύεται να βλέπουμε σκυμμένα κεφάλια. Γιατί τους έδωσα να καταλάβουν ότι εδώείναι μια ομάδα που ναι μεν έχει περάσει μια πολύ δύσκολη χρονιά, αλλά το πιο σημαντικό είναι να σηκώσουμε κεφάλια και μέσα από το εμείς, που είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της φιλοσοφίας μου, συλλογικά ο καθένας από το πόστο του να πάμε όλοι μαζί μέχρι το τέλος βοηθώντας την ομάδα να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει.”

Τι έχετε να πείτε για τον πρώτο αντίπαλό σας που είναι η ΑΕΚ;

“Ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καλό mood, είναι καλά αγωνιστικά, αλλά εμείς θα κοιτάξουμε να μπούμε στο γήπεδο για να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε. Μπορούμε, το πιστεύω ότι μπορούμε, εγώ πάντα πιστεύω στη ζωή μου. Ποτέ δε μπαίνω σε κανένα παιχνίδι για να χάσω και αυτό προσπαθώ να περάσω και στους παίκτες. Αν η άλλη ομάδα είναι τόσο καλύτερη από μας και βγει από το γήπεδο ενώήταν πραγματικά καλύτερη από μας, έχοντας εμείς δώσει τα πάντα, τότε θα τους σφίξουμε το χέρι, θα σηκώσουμε κεφάλι και θα συνεχίσουμε. Αλλά πρώτα να βγούμε από το γήπεδο και πάνω απ’ όλα να είμαστε ικανοποιημένοι εμείς.”

Τι πρέπει να κάνει ο Πανιώνιος για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα;

“Δε θέλω να μπω σε τακτικά κομμάτια, αυτό που θα πω είναι ότι έχουμε δει την ΑΕΚ, την ξέρουμε, είναι μια ομάδα που με την έλευση του νέου προπονητή έχει κάποια στοιχεία που δεν τα είχε πριν. Άρα είναι σε πολύ καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή. Όμως τα στοιχεία που θα πρέπει να έχουμε ξέχωρα από τα τακτικά κομμάτια στα οποία θα αναφερθούμε, είναι να μπούμε να μπούμε στο παιχνίδι από το πρώτο λεπτό χωρίς φόβο, με πάθος, με διάθεση, με πειθαρχία και με πίστη στον εαυτό μας και την ομάδα μας”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X