Η εκδίκαση για την πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Μετά την εκδίκαση της Παρασκευής για το μετοχολόγιο της Ξάνθης και την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής. σήμερα γίνεται η εκδίκαση για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης. ενω αύριο θα έχουμε την κατάθεση των υπομνημάτων.

Οι νομικοί εκπρόσωποι της Ξάνθης είναι η κ. Παπαδοπούλου και οι κ.κ. Δασκαλάκης, Χριστοδούλου, Δετσαρίδης, ενώ βρίσκεται στην αίθουσα και ο κ. Στράτος εκ μέρους της ΠΑΕ. Οι νομικοί εκπρόσωποι της Ξάνθης είναι η κ. Παπαδοπούλου και οι κ.κ. Δασκαλάκης, Χριστοδούλου, Δετσαρίδης, ενώ βρίσκεται στην αίθουσα και ο κ. Στράτος εκ μέρους της ΠΑΕ. Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, ζητώντας προσωρινή διαταγή, αλλά οι προσφυγές τους παραμένουν σε εκκρεμότητα. Η κ. Σουλούκου και οι κ.κ. Τσιρωνάς, Βενιέρης, Καρπετόπουλος, Χατζησαβάογλου εκπροσωπούν τον Ολυμπιακό, ενώ το παρών δίνει και ο Αλέξης Κούγιας.

Η διαδικασία της εκδίκασης

Ο Αλέξης Κούγιας από την έναρξη της διαδικασίας είχε αντιπαραθέσεις με τον Τάκη Μπαλτάκο για την παρουσία του εκεί.”Θέλεις να έχεις αντιπαράθεση μαζί μου για να σε γράψουν οι εφημερίδες. Κοιτάξτε να φτιάξετε κανένα κόμμα να γελάμε…”, είπε μεταξύ άλλων ο Κούγιας.

Ο κ. Μπίρδας μιλούσε επί μακρόν και εξήγησε για ποιους λόγους δεν πρέπει να επιβληθεί καμία ποινή στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, λέει πως “κάποιοι λογιστές στην ΕΕΑ λένε στους δικαστές ελάτε να εφαρμόσετε την δική μας απόφαση…”. Ο κ. Μπίρδας ζητάει απαλλαγή του ΠΑΟΚ, διότι -σύμφωνα με τον ίδιο- δεν υπάρχει καμία διάταξη για παράβαση του Δικεφάλου .Υπήρξε και μια μίνι διαφωνία ανάμεσα στον κ. Μαυρομάτη και τον κ. Μπίρδα, τους δυο δικηγόρους του ΠΑΟΚ. “Θέλω να εκφράσω το παράπονο μου για την ΕΕΑ. Δεν ήταν μόνο απίστευτη η σύνθεση της Επιτροπής, αλλά ήταν πρωτοφανές τα μέλη της να βγαίνουν στις τηλεοράσεις και να κάνουν δηλώσεις”, είπε ο επίσης.

Μπαλτάκος: “Κυρία Πρόεδρε, δεν μπορείτε εσείς να επικυρώσετε μία απόφαση διοικητικής αρχής. Η ΕΕΑ υποβάλλει έκθεση. Τέτοια πρακτική στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου μπορεί να υπάρξει. Όχι στην Ελλάδα. Η Δικαιοσύνη απονέμεται από τακτικούς δικαστές. Μπορεί στην Ελλάδα να γίνει τέτοια ποινική δίκη; Με αυτό το σύνταγμα; Ο τακτικός δικαστής να έρχεται και να επικυρώνει την απόφαση μιας επιτροπής; Αυτή είναι η παρατήρηση μας περί της δεσμευτικότητας της γνωμοδότησης της ΕΕΑ και απορούμε την υποστήριξη τέτοιων επιχειρημάτων. Πώς είναι δυνατόν να αποφασίζει ένα όργανο εκτελεστικής εξουσίας σα να μιλάμε για πριν από τη γαλλική επανάσταση”.

Η Λίνα Σουλούκου διαβάζει απόσπασμα του καταστατικού της ΕΠΟ που ορίζει τη δικαιοδοσία και διέπει τη λειτουργία των Πειθαρχικών Οργάνων. “Η διάταξη αυτή κάνει λόγο για αποβολή και υποβιβασμό. ΠΑΟΚ και Ξάνθη μας λέτε ότι δεν μπορείτε να επιβληθείτε με βάση του αθλητικού νόμου και άρα έχουν το ακαταδίωκτο”, είπε η Σουλούκου. Στη συνέχεια ο Κούγιας, αναφορικά με τους ισχυρισμούς ΠΑΟΚ και Ξάνθης για την ΕΕΑ ανέφερε: “Αγνοούν το τεκμήριο νομιμότητας της ΕΕΑ. Ο νόμος προβλέπει ότι η ΕΕΑ είναι ισότιμη με τον ΣτΕ”. Ο κ. Κούγιας μίλησε για το θέμα της πολυιδιοκτησίας, τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και την δήλωση του Ιβάν Σαββίδη για εκείνον “ότι είναι δικός μας πρόεδρος”, αλλά και τον Μάκη Γκαγκάτση που έκανε κινήσεις για περάσει την απάλειψη του άρθρου 30 της πολυιδιοκτησίας.

Ο κ. Κούγιας τόνισε πως “στην πολυιδιοκτησία του ΠΑΟΚ ανήκει και ο Βόλος”, ανέφερε επίσης τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ Γιάννινα, για να πει ο κ. Μπίρδας: “Μην λες ό,τι θες. Είμαστε στα δικαστήρια με τον ΠΑΣ” και ο κ. Κούγιας απάντησε: “Έχω τα συμβόλαια στα χέρια μου. Στην ιδιοκτησία του ΠΑΟΚ ανήκει και ο Βόλος. Έχει 7-8 δανεικούς, δεν έχει ούτε έναν φίλαθλο και ο πρόεδρος του έχει τα ίδια γραφεία με του κ. Σαββίδη”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X