Sex Pistols, Ozzy, Macarena: Οι Άγγλοι προτείνουν νέο εθνικό ύμνο τουλάχιστον στα σπορ

Sex Pistols, Ozzy, Macarena: Οι Άγγλοι προτείνουν νέο εθνικό ύμνο τουλάχιστον στα σπορ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Independent άνοιξε ξανά το -ορθάνοιχτο- θέμα του να αποκτήσει τον δικό της εθνικό ύμνο η Αγγλία, έστω στα σπορ, μετά το Brexit και το Twitter… πήρε φωτιά με τις απίθανες προτάσεις των Άγγλων.

Τέσσερα χρόνια τώρα, από το 2016, όταν και ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία με το Brexit, άνοιξε, παράλληλα, και μια μεγάλη κουβέντα σχετικά με τον εθνικό ύμνο της Αγγλίας και αν πρέπει αυτός να αλλάξει. Για την ακρίβεια, η συζήτηση γίνεται για το αν πρέπει να αποκτήσει τον δικό της.

Το περίφημο ”God Save the King”, άλλωστε, που έγινε, φυσικά, ”Queen”, είναι ο εθνικός ύμνος του Ηνωμένου Βασιλείου από τον 19ο αιώνα! Όχι της Αγγλίας αυτής καθεαυτής.

Ωστόσο, Σκωτία και Ουαλία έχουν τους δικούς τους, ξεχωριστούς ύμνους, ενώ η Αγγλία και η Βόρεια Ιρλανδία -για κάποιον περίεργο λόγο- δεν έχουν.

Σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, δε, όπως οι Αγώνες της Κοινοπολιτείας, ακόμη και η Βόρεια Ιρλανδία χρησιμοποιεί το ”A Londonderry Air”, ενώ η Σκωτία διαθέτει και… καβάτζα, το ”Scotland the Brave” αντί του ”Flower of Scotland”. Η Αγγλία, όμως, παντού… ”God Save the Queen”.

Το 2016, λοιπόν, ξεκίνησε αυτή η μεγάλη κουβέντα και μάλιστα, το 49% διαμορφωτών γνώμης (να μας συμπαθάτε για τη μετάφραση του opinion formers) από όλον τον κόσμο, σε μια δημοσκόπηση, που «έτρεξε» το yougov.co.uk, είπαν ότι πρέπει η Αγγλία, ειδικά αν προκύψει Brexit και έστω στα σπορ, να αλλάξει εθνικό ύμνο.

Έκαναν, εξάλλου και τις προτάσεις τους, με το συντριπτικό 39% να ψηφίζει το ”Jerusalem” για νέο εθνικό ύμνο, το 22% το ”Land of Hope and Glory” και το 11% το ”I Vow to Thee, My Country”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X