Αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ-Ξάνθης!

Αυτη την ώρα λαμβάνει χώρα εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης στην Λίγκα, ύστερα από την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να υποβιβαστούν οι δύο ομάδες.

Αίτημα αναβολή από την Ξάνθη

Η Ξάνθη ζήτησε αναβολή της υπόθεσης, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει λάβει πλήρη γνώση της απόφασης της ΕΕΑ. «Δεν έχουμε λάβει πλήρης γνώση του φακέλου, η Επιτροπή αρνείται να δώσει στοιχεία του φακέλου. Επειδή οι δύο υποθέσεις συνδέονται, άμεσα, πέραν αυτού, έχουμε ήδη καταθέσει στο διοικητικό εφετείο προσφυγή.

Είναι κομβικής σημασίας η πρόσβαση στον φάκελο για εμάς. Αναφερόμαστε στο ζήτημα της πρόσβασης στον φάκελο, αν έχετε εσείς τον φάκελο, μπορούμε να καταθέσουμε σε εσάς το αίτημα. Επικαλούνται προσωπικά δεδομένα και δεν μας το δίνουν. Επίσης, εκκρεμεί η απόφαση για προσωρινή διαταγή», ανέφερε ο δικηγόρος της Ξάνθης και ανέφερε ότι έχει καταθέσει αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα στα διοικητικά δικαστήρια για την απόφαση της ΕΕΑ και ζητάει αναβολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Οι δικηγόροι της Ξάνθης εξέφρασαν, παράλληλα, επιφυλάξεις κατά των πρόσθετων παρεμβάσεων Ολυμπιακού, Λάρισας και Πανιωνίου.

Έπειτα τον λόγο πήρε ο Αλέξης Κούγιας λέγοντας: «Μέχρι τώρα ακούγαμε ότι δεν είχε εκδοθεί δεσμευτική απόφαση από δικηγόρους του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Οι της Ξάνθης είχαν κάθε δυνατότητα να προσφύγουν στο Εφετείο αλλά περιορίστηκαν όλο αυτό το διάστημα να λένε ότι πρόκειται για μια εισήγηση. Στο παρά ένα όμως, κατέθεσαν προσφυγή. Οι προσφυγές στο διοικητικό εφετείο αργούν πάρα πολύ, το 2025 θα εκδικαστούν!» και πρόσθεσε: «Σε 15 μέρες τελειώνει το πρωτάθλημα, έχουμε μόνο δύο παιχνίδια. Επίσης, θα έχουμε πλέι οφς και πλέι άουτ. Ο Πανιώνιος δεν έχει καμία ελπίδα για τις θέσεις 1-6. Εμείς όμως, έχουμε την Ξάνθη δύο βαθμούς πάνω μας και εφόσον υποβιβαστεί έχουμε έννομο συμφέρον».

Μάλιστα, τόνισε επίσης: «Αν αναβληθεί η εκδίκαση, θα πρέπει να ανασταλεί η συνέχεια του πρωταθλήματος. Αν πέσει η Ξάνθη, σε 2 αγωνιστικές θα ξέρουμε ποια είναι η θέση μας. Ζητάμε πρόσθετη παρέμβαση και για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Παρενέβη ο Μπαλτάκος, αντέδρασε ο Κούγιας

Στη συνέχεια παρενέβη ο Τάκης Μπαλτάκος, ο Αλέξης Κούγιας αντέδρασε και ρώτησε με ποια ιδιότητα παρεμβαίνει. «Κύριε Μπαλτάκο, εσείς τι πρεμούρα έχετε, λοβοτομή έχετε κάνει εδώ» είπε ο Αλέξης Κούγιας στον Τάκη Μπαλτάκο. «Αν το βάλουμε το πόρισμα στο συρτάρι, δεν εκκινήσει η διαδικασία και δεν επιβάλλεται τις ποινές, αν δεν το κάνετε, η Ξάνθη μπορεί να συνεχίσει στο πρωτάθλημα», ρωτάει ο Ιωάννης Χατζησαββάογλου του Ολυμπιακού.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ ρώτησαν στη συνέχεια αν ο Ολυμπιακός έχει κάνει παρέμβαση και στο ζήτημα της ανάκλησης του πιστοποιητικού της Ξάνθης και, αν όχι, να μην συνεχίσει την παρέμβαση του. «Σήμερα μάθαμε ότι χωρίστηκαν οι υποθέσεις», αναφέρουν οι νομικοί της Ξάνθης.

«Η πειθαρχική διαδικασία είναι διακριτή, σαφή και ανεξάρτητη και δεν επηρεάζεται από την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Σας δίνουμε και νομολογία που υποστηρίζει το επιχείρημα μας. Αν αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης, δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία του πρωταθλήματος και όλα είναι στον αέρα και αυτό θα έχει επιπτώσεις στον συνεταιρισμό», υπογραμμίζει ο κ. Χατζησαββάογλου.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε: «Παύση πληρωμών από τη Nova, δεν έχουμε πρωτάθλημα, δεν έχουμε πληρωμές».

«Δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία»

Ο άλλος δικηγόρος του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καρπετόπουλος ανέφερε: «Αν συνεχίζει και παίζει η Ξάνθη και στη συνέχεια υποβιβαστεί, τους βαθμούς που τους πήρε, δεν μπορούν να τους πάρουν πίσω οι άλλες ομάδες. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ, άρθρο 20, παράγραφος 3 δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία».

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Γιάννης Χατζησαββάογλου πρόσθεσε: “Επιλέγουν στοχευμένα να καταθέσουν το αίτημα προσωρινης διακοπής τελευταία στιγμή. Η Ξάνθη γνωρίζει ότι τα συγκεκριμένα μέρη της ΕΕΑ δεν προσβάλλονται. Θέλει να διασαλεύσει τη διαδικασία, μήπως με τις πιέσεις καταφέρει κάτι”

Ζήτησε αναβολή και ο ΠΑΟΚ

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ ο Τάκης Μπαλτάκος ζητάει επίσης αναβολή «Πήρα την υπόθεση την Παρασκευή, ζητάω μικρή αναβολή για να ενημερωθώ» ανέφερε. «Υπάρχει το ζήτημα της προσωρινής διαταγής, θέλω να πιστεύω ότι θα κριθεί τις επόμενες ημέρες. Επίσης, θα ήταν προτιμότερο να ακολουθήσει η διαδικασία τον αγώνα της Τούμπας. Ζητάω μια αναβολή για την ερχόμενη Δευτέρα» πρόσθεσε ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ ζητούν μία εβδομάδα αναβολή, κάτι που θα βοηθήσει επίσης στην ομαλή διεξαγωγή του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός την προσεχή

Ανάλογο αίτημα για αναβολή καταθέτουν και οι δικηγόροι της Ξάνθης.«Επαναλαμβάνουμε το αίτημα αναβολής. Η RFA δεν είχε κληθεί στην ΕΕΑ. Το υπόμνημα της RFA είναι κρίσιμο. Το σκεπτικό που δημοσιεύτηκε στις 27/1, εμάς μας δόθηκε στις 10/2 και αναφέρονται σε ένα σκεπτικό που εκδόθηκε στις 3/2 πάνω στο οποίο βασίζονται για να βγάλουν συμπεράσματα. Εχουμε απόφαση με υπογραφή 27/1, αναφέρεται σε μεταγενέστερο γεγονός και δεν αναφέρεται στην τροπολογία που τους έχει αφαιρέσει σημαντικό μέρος της απόφασης. Είναι σημαντικός λόγος για ακύρωση της απόφασης», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Κατά τη διαδικασία ο Τάκης Μπαλτάκος αναφέρει προς την πλευρά του Ολυμπιακού: “Κάνετε αγόρευση, αν είναι να κάνουμε εμείς”. Πήρε τον λόγο ο κ. Κούγιας και σχολίασε: “Αφού λέτε ότι δεν ξέρετε την υπόθεση, πως θα κάνετε αγόρευση;”. Η Λίνα Σουλούκου απάντησε: “Στο όργανο σας μεταβιβάζεται η υπόθεση για να επιβάλλεται τις ποινές. Πουθενά στο δικονομικό κώδικα δεν αναφέρεται ότι θα επανακρίνετε την απόφαση. Ζητάμε να απορρίψετε το αίτημα αναβολής”.

“Οι εκλεκτοί συνάδερφοι της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ επιδίδονται σε έναν διαγωνισμό ποιος θα ζητήσει πιο πολλές αφορμές για την αναβολή της υπόθεσης. Πως βγαίνει ο Μπαλτάκος τόσο καιρό στην τηλεόραση αφού δεν ήξερε την υπόθεση και ήρθε τώρα και ζήτησε αναβολή. Να μην αναβληθεί, το θέμα της πολυιδιοκτησίας δεν αφορά εμένα και σένα αλλά όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο” ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Το πρωτάθλημα πρέπει να διακοπεί – Αναβολή στην εκδίκαση!

«Αν δεν πάρετε απόφαση, το πρωτάθλημα θα διακοπεί στις 1/3 αφού θα υπάρχει εκκρεμοδικία και δεν θα μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία, ούτε να αρχίσουν τα πλέι οφς», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας. «Θα πρέπει να μας πει κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός αν το πόρισμα είναι δεσμευτικό ή όχι. Κανένας ΚΑΠ δεν μας στερεί το δικαίωμα να προσφύγουμε. Θα εξετάσουμε κι εμείς άλλες περιπτώσεις. Ο Κούγιας είναι ιδιοκτήτης της ΑΕΛ και δικηγόρος των επιχειρήσεων του Μαρινάκη» είπε στην συνέχεια ο κ. Μαυρομάτης από τον ΠΑΟΚ.

Επειτα από διακοπή μιας ώρας, η έδρα αποφάσισε την αναβολή της εκδίκασης ως την Παρασκευή στις 9:30.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X