ΑΕΚάρα σήκωσέ το ξανά! (17:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

ΑΕΚάρα σήκωσέ το ξανά! (17:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Ημέρα τελικού, ημέρα κούπας!

Η ΑΕΚ ρίχνεται σήμερα (17:00, ΕΡΤ Sports, LIVE σχολιασμός enwsi.gr) στη μάχη του τελικού Κυπέλλου και τα… μάτια όλων είναι στο τρόπαιο. Τον Προμηθέα Πατρών αντιμετωπίζει σήμερα η Ενωση στα «Δυο αοράκια» του Ηρακλείου με στόχο την δεύτερη κατάκτηση σε τρια χρόνια. Η «Βασίλισσα» το είχε… σηκώσει στο ίδιο γήπεδο πριν από δυο χρονιές με αντίπαλο τον Ολυμπιακό τότε. Εκείνο το Κύπελλο έγινε η αρχή των κατακτήσεων για την ΑΕΚ του Μάκη Αγγελόπουλου που μετέπειτα κατέκτησε το Champions League και το Διηπειρωτικό.

Ο πήχης έχει τεθεί ψηλά από νωρίς. Μίνιμουμ τρεις τελικοί ήταν ο στόχος. Η ευκαιρία του Ηλία Παπαθεοδώρου να «τικάρει» το πρώτο κουτάκι είναι σήμερα και όπως είπε και ο ίδιος στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου, οι τακτικές σε τέτοια παιχνίδια πάνε…. περίπατο. Στα ματς που παίζονται τρόπαια κερδίζει εκείνος που το θέλει πιο πολύ. Εκείνος που θα παλέψει πιο πολύ. Εκείνος που δεν αφήσει ούτε μια μπάλα να πάει χαμένη.

Προπονήθηκε και έβαλε πλώρη για το… θαύμα ο Κιθ Λάνγκφορντ

Ο Κιθ Λάνγκφορντ συμμετείχε κανονικά στην χθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και έδωσε ελπίδες για τη συμμετοχή του στον αποψινό μεγάλο τελικό του Κυπέλλου. Αν και οι γιατροί θεωρούσαν ανέφικτο μετά τον τραυματισμό του να είναι έτοιμος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, εκείνος βάλθηκε να τους τρελάνει. Εξ αρχής είχε πει πως θα κάνει τα πάντα για να είναι παρών στο πρώτο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς και η συμμετοχή του στην τελευταία προπόνηση, δείχνει πως έχει πιθανότητες.

Βέβαια, πρέπει να συνυπολογιστεί το ενδεχόμενο ρίσκο για κάποια νέα υποτροπή, αλλά και η αποχή του σούπερ σταρ της «Βασίλισσας» από την αγωνιστική δράση για το διάστημα του τραυματισμού του. Ωστόσο, ακριβώς επειδή μιλάμε για τον Λάνγκφορντ, έναν παίκτη ηγέτη που αλλάζει όλη την ομάδα, όλα τα σενάρια είναι πλέον ανοιχτά. Ο Παπαθεοδώρου θα πάρει την τελική απόφαση, αλλά η εικόνα του Αμερικανού δείχνει πως μπορεί να είναι παρών στο παιχνίδι.

Μοναδικός απών, αν ο Κιθ Λάνγκφορντ δώσει σήμερα το «παρών» στον τελικό, θα είναι ο Νίκος Γκίκας που δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του στον αντίχειρα.

Ο 12ος τελικός της ΑΕΚ – Ευκαιρία για το 5ο Κύπελλο

Η δυναμική της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει κατακόρυφα και πλέον αποτελεί μία μεγάλη δύναμη στο ελληνικό μπάσκετ. Συνολικά, τέσσερις φορές έχει κατακτήσει η Ενωση το Κύπελλο. Λίγες φορές, συγκριτικά με τις έντεκα συμμετοχές ως φιναλίστ στην κορύφωση της διοργάνωσης. Ο αποψινός είναι ο 12ος τελικός της Βασίλισσας που διεκδικεί τον 5ο της Κύπελλο Ελλάδας. Το ενδιαφέρον είναι μάλιστα πως από το 2000 και έπειτα σε όσους τελικούς έχει δώσει το παρών η ΑΕΚ, έχει κατακτήσει και το τρόπαιο.

  • 1976: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 81-69
  • 1978: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 83-72
  • 1980: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 85-80
  • 1981: ΑΕΚ-Ηρακλής 84-78
  • 1988: Άρης-ΑΕΚ 84-71
  • 1992: Άρης-ΑΕΚ 75-62
  • 1998: Άρης-ΑΕΚ 71-68
  • 1999: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 71-54
  • 2000: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 59-57
  • 2001: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 66-64
  • 2018: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 83-88

Ο Προμηθέας Πάτρας

Αντίπαλος της ΑΕΚ στον σημερινό τελικό είναι ο Προμηθέας Πάτρας. Πρόκειται για τον πρώτο τελικό στην ιστορία του συλλόγου από την Πελοπόννησο που στον δρόμο του προς το παιχνίδι του τροπαίου απέκλεισε τον Παναθηναϊκό και το Περιστέρι. Είναι μια ομάδα που έχει τόσο δυνατά σημεία, όσο και αδυναμίες. Άλλαξε πρόσωπα στα μέσα της χρονιάς, μπέρδεψε τη χημεία της, αλλά με τους Μάντζαρη και Μαυροκεφαλίδη πρόσθεσε ποιότητα στο ρόστερ της. Είναι μια ομάδα που δημιουργεί… προβλήματα συχνά στην ΑΕΚ, ωστόσο, η Ένωση αν παρουσιαστεί όπως πρέπει και οι «σφυρίχτρες» δεν τρελαθούν, μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Το enwsi.gr θα σας μεταφέρει LIVE την αναμέτρηση στο Ηράκλειο και το ρεπορτάζ πριν και μετά τον αγώνα.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X