Γιάνκοβιτς: «Έχουμε την ίδια δίψα με τον κόσμο για να πάρουμε το Κύπελλο»

Εικόνες από την προπόνηση της ΑΕΚ στην Κρήτη
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ βρίσκεται μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της για φέτος. Η Ένωση βρίσκεται στο Ηράκλειο για να διεκδικήσει το 5ο Κύπελλο Ελλάδας της ιστορίας της απέναντι στον Προμηθέα (16/02, 17:00), γράφοντας μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία της.

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς γνωρίζει τη σημασία αναμετρήσεων όπως αυτή στο κλειστό «Δύο Αοράκια» και μιλώντας στο sdna εξήγησε πού θα κριθεί η αναμέτρηση απέναντι στην ομάδα της Πάτρας, μίλησε επί προσωπικού για την παρουσία του στον τελικό του θεσμού, ενώ αναφέρθηκε στη δίψα του κόσμου της ΑΕΚ για να πανηγυρίσει ένα ακόμα τρόπαιο τη φετινή σεζόν.

Για την πρόκληση που είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου: «δεν θέλουμε να γινόμαστε… δραματικοί ή να λέμε μεγάλα λόγια. Κρίνεται ένας τίτλος φυσικά. Και οι δύο ομάδες το θέλουν πολύ. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός ανάμεσα στις δύο ομάδες. Θα κυνηγήσουμε τον τίτλο πάρα πολύ. Ο καθένας το θέλει. Και εγώ προσωπικά έχω μεγάλα κίνητρα να κατακτήσω τίτλους και να παίζω όσο καλύτερα γίνεται. Αυτά είναι τα παιχνίδια που προετοιμαζόμαστε όλη τη χρονιά. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο».

Στο τι πιστεύει πως θα κρίνει τον αγώνα: «Θα παίξει ρόλο ποια ομάδα το θέλει παραπάνω. Ποια ομάδα είναι ψυχολογικά και σωματικά πιο έτοιμη να φθαρεί στο παρκέ. Ποια είναι πιο συγκεντρωμένη να βάλει τακτική στο παρκέ. Επειδή είναι ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων, όποιος είναι πιο ψύχραιμος και βάλει την τακτική στο παιχνίδι και αφού δράσουμε βάσει πλάνου και βάσει αυτού που θέλουμε, θα έχουμε μεγάλη τύχη να πάρουμε το ματς».

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο αυτή η παρουσία στον τελικό: «Είναι μια δύσκολη χρονιά για μένα. Άργησα να υπογράψω στην ΑΕΚ και αφού υπέγραψα τραυματίστηκε μετά από λίγο. Δεν περίμενα να είμαι εδώ αυτή τη στιγμή. Είμαι εδώ και θέλω πάρα πολύ για πολλούς και διάφορους λόγους -δικούς μου και ομαδικούς, αλλά παραπάνω δικούς μου. Κάθε τίτλος είναι επιβράβευση των προσπαθειών και των κόπων σου. Εγώ πάλευα και προετοιμαζόμουν να βρεθώ σε αυτή την κατάσταση. Έτσι μου δίνεται μια ευκαιρία να επιβραβεύσω τον κόπο, την ψυχραιμία και την υπομονή μου να φτάσω εδώ».

Για το γεγονός πως οι φίλοι της ΑΕΚ σκέφτονται μόνο το τρόπαιο: «όταν παίζεις σε μια ομάδα σαν την ΑΕΚ και με τον κόσμο που έχει και που ακολουθεί σε κάθε παιχνίδι βλέπεις και τη δίψα του κόσμου. Έχουμε ανάλογη δίψα και εμείς σαν παίκτες. Εννοείται πως ήρθαμε να πάρουμε τον τίτλο και θέλουμε να το χαρεί και ο κόσμος μαζί μας, που δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν θα είναι μαζί μας. Ακόμα και 500 άτομα θα έπαιζαν ρόλο στην ψυχολογία μας. Ακόμα και οι οικογένειες που θα έρθουν όμως ελπίζουμε να απολαύσουν το παιχνίδι».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X