Και οι τρεις στην «Αγιά Σοφιά»

Και οι τρεις στην «Αγιά Σοφιά»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο οπαδός της ΑΕΚ έχει τρέλα με τα πρόσωπα. Παθιάζεται για τα ονόματα, για τους αριθμούς στις φανέλες. Κατασκευάζει είδωλα, φτιάχνει αστέρες, τυλίγει τις δοξασίες με συνθήματα, αναδεικνύει μικρούς συναρπαστικούς ήρωες κάνοντας την εφήμερη χαρά διαχρονική. Μία αλχημεία της ευτυχίας.

Γιατί; Επειδή η ΑΕΚ είναι ιδέα κι οι ιδέες προκύπτουν από τα πρόσωπα. Αυτοί τις ενσαρκώνουν, τις διδάσκουν, τις επικοινωνούν. Η ΑΕΚ είναι πάντα ο τρόπος, ποτέ το αποτέλεσμα. Δεν είναι οι τίτλοι, είναι η διαδρομή, το ταξίδι που συναρπάζει και συγκινεί. Η ΑΕΚ παίζει για να διηγείται την ιστορία της, δεν την καθορίζουν οι νίκες. Την ξεχωρίζουν οι στιγμές.

Ο Αραούχο είναι η ονείρωξη του οπαδού

Ο Σέρχιο Αραούχο μπορεί να μην παίξει στα πρωταθλήματα που έχει αγωνιστεί ο Νέλσον Ολιβέιρα. Μπορεί να μην φτάσει, σε μία σεζόν, τις στατιστικές επιδόσεις του Εζεκίελ Πόνσε. Αλλά έχει γίνει λόγος ώστε κάποιος να αγοράσει εισιτήριο για να κυκλώσει το γήπεδο ως πρόγραμμα ψυχαγωγίας. Μάλιστα δεν θα πάρει το εισιτήριο ηλεκτρονικά αλλά θα προτιμήσει να στηθεί στην σειρά στα εκδοτήρια και να πιάσει ψιλή κουβέντα για τον μέγα Σέρχιο.

Γιατί; Επειδή ο Αραούχο είναι η ονείρωξη του οπαδού. Αυτός που θα βάλει το γκολ που θα προκαλέσει έκρηξη στην αδρεναλίνη. Ο επιθετικός που μπαίνει στο γήπεδο με την νοοτροπία πως μπορεί να βάλει γκολ όποτε θέλει, μ’ όποιον τρόπο γουστάρει, απ’ οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου αποφασίσει. Και το πιστεύει! Κι αυτή η αυτοπεποίθηση έχει συνέπεια στις αντίπαλες άμυνες που μαγκώνονται για να διαχειριστούν το πεπρωμένο. Γι’ αυτό ο Αργεντινός παικταράς ψάχνει ντέρμπι να τα υπογράψει με τα τεράστιο ταλέντο του.

Ο Αραούχο νιώθει την αγκαλιά από την αγάπη των οπαδών, αισθάνεται βαθιά ευγνωμοσύνη και την ανταποδίδει με ακόμη μεγαλύτερη τρέλα. Συναισθήματα που δεν έχουν πια θέση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όπου κουμάντο κάνουν οι ατζέντηδες. Αλλά η ΑΕΚ πλάστηκε από γεννησιμιού της από τα πιο έντονα συναισθήματα.

Κερδίζει πόντους ο Καρέρα

Δεν είναι μόνο ο Τσίνο. Ο Όγκνιεν Βράνιες είναι μία κατηγορία μόνος του. Από ντραμίστας στις εξέδρες, έγινε ξανά ο κορυφαίος αμυντικός ενός ντέρμπι. Από μαύρο πρόβατο γι’ απέλαση, έγινε λαμπρό παράδειγμα αγωνιστικής προσήλωσης.

Προφανώς, ο προπονητής έχει παίξει τον κυρίαρχο ρόλο. Ο Μάσιμο Καρέρα κερδίζει τα αποδυτήρια με την καθημερινότητα της δουλειάς του. Με την σοβαρότητα μίας διαδρομής μπολιασμένης από μία Γιουβέντους και από μία εθνική Ιταλίας. Ποιος να κουνηθεί και τι να πει, ειδικά όταν γνωρίζει πως ο προπονητής εργάζεται με δικαιοσύνη και προς όφελος του ποδοσφαιριστή.

Αυτοί παίζουν για την φανέλα

Αλλά το βασικό καύσιμο για τον Βράνιες είναι η αγάπη. Την δέχεται και την επιστρέφει στον μέγιστο βαθμό. Όλα για την φανέλα. Αλήθεια πόσο σπάνιο είναι για μία ομάδα να διαθέτει ποδοσφαιριστές που γουστάρουν τρελά να παίζουν για την φανέλα της, να θυσιάζονται στο γήπεδο, να τεντώνουν το κορμί, να ξεχειλώνουν τα πόδια όπως έκανε ο Βόσνιος στο τάκλιν πάνω στον Μακέντα. Το γκρουπ δεν κλείνει με Αραούχο και Βράνιες…

Υπάρχει κι ο Μάρκο Λιβάγια. Αυτή η διαστημική παικτούρα. Με αυτοπεποίθηση που δεν βλέπει κανέναν. Αυτοπεποίθηση, όμως, που τον τυφλώνει όταν ο προπονητής δεν ξέρει πώς να την διαχειριστεί. Πως το είχε πει ο Πεπ Γκουαρδιόλα; «Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να νιώθει πως ο προπονητής τον αγαπά».

Όπως ο Μουρίνιο τον Ετό

Ο Μιγκέλ Καρντόσο δεν τον αγάπησε ποτέ κι ο Νίκος Κωστένογλου τον κακόμαθε με όλα τα χατίρια. Αντιθέτως ο Ιταλός επέδρασε πάνω του όπως ο Μουρίνιο στον Ετό την χρονιά του τρεμπλ για την Ίντερ. Αυτός και χαφ εξτρέμ θα σε βάλει να παίξεις να κυνηγάς και τον αντίπαλο επιθετικό! Και το κάνει, με συνέπεια, αγόγγυστα.

Θυσία κι αυτός για την ομάδα. Γιατί; Επειδή γουστάρει τρελά να παίζει γι’ αυτή την φανέλα. Επειδή θα σκαρφαλώσει στα κάγκελα από ατόφια ανάγκη εξωτερίκευσης της αγάπης. Στο Αγρίνιο δεν το έκανε για να τον λατρέψουν. Το έκανε επειδή τους λατρεύει, τον κόσμο, την ομάδα…

Αυτοί οι τρεις δεν πρέπει να πάνε πουθενά. Αυτοί οι τρεις πρέπει να είναι το DNA της ομάδας που θα πατήσει στην «Αγιά Σοφιά». Αυτοί οι τρεις, είναι το κάρμα για όσα ακολουθήσουν…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X