Όπως ακριβώς το είχε σχεδιάσει ο «εγκέφαλος» ΚΑΡΕΡΑ!

Όπως ακριβώς το είχε σχεδιάσει ο «εγκέφαλος» ΚΑΡΕΡΑ!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην υπέροχη εκδήλωση του «enwsi.gr» το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην πάντα φιλόξενη «Βυζαντινή Γωνιά», υπήρξαν πολλοί που ζητούσαν από τον Μάσιμο Καρέρα, νίκη με 3-0 επί του ΠΑΟ. Ο Ιταλός τους αγριοκοίταξε, τους έδειξε με τα χέρια του «1-0» και τους είπε: «Κι αυτό τρεις βαθμούς δίνει».

Το Σάββατο έμαθα και φυσικά δεν μπορούσα να το γράψω-αποκαλύψω, το πώς ήθελε ο Καρέρα να αντιμετωπίσουν οι παίκτες του, τον ΠΑΟ. «Δώστε τους την μπάλα, αφήστε τους να την έχουν, αλλά να μην μπουν στην περιοχή μας ΠΟΤΕ», ήταν η εντολή του στους παίκτες του κι αυτό ακριβώς συνέβη!

Οι «πράσινοι» είχαν σήμερα την κατοχή, αλλά σε 94 λεπτά παιχνιδιού, μπήκαν μόλις μια φορά στην περιοχή της ΑΕΚ. Κι αν κάποιος απείλησε για ένα γκολ ακόμα, πέρα από το «παστέλι» του Αραούχο, αυτή ήταν η «Ένωση», κυρίως με τις μεγάλες ευκαιρίες του Μάνταλου και του Κρίστιτσιτς.

Τον Καρέρα τον πίστεψα πολύ από την αρχή, αλλά πραγματικά στο «διάβασμα» του αντιπάλου και του ματς, είναι εντυπωσιακός. Ο ΠΑΟ είναι πολύ καλά δουλεμένη ομάδα. Σε πολύ πιο προχωρημένο βαθμό από την «Ένωση» σε αυτό τον τομέα, όπως και στην ένταση και στα τρεξίματα. Υστερεί φυσικά πολύ στην ποιότητα των παικτών σε σχέση με τους παίκτες της ΑΕΚ.

Ο Ιταλός τεχνικός στα τρία ντέρμπι με ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ΟΣΦΠ και ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, έχει εμφανίσει μια ομάδα που επί της ουσίας έχει δεχτεί μηδέν τέρματα! Μόνο ο ΠΑΟΚ σκόραρε με πέναλτι που δεν έπρεπε να είχε δοθεί αφού είχε προηγηθεί το επιθετικό φάουλ πάνω στον Βράνιες.

Αυτή η άμυνα είναι της… ΑΕΚ;

Αυτή η μεταμόρφωση στην αμυντική λειτουργία είναι πραγματικά εντυπωσιακή και οφείλεται 100% στη δουλειά του. Θυμίζω ότι η ΑΕΚ πριν αναλάβει ο Καρέρα, είχε τη χειρότερη αμυντική επίδοση των τελευταίων ετών. Ο κάθε… πικραμένος έμπαινε στην περιοχή της και της έκανε ευκαιρίες και γκολ.

Σήμερα, έχασε τον Τσιγκρίνσκι στο ζέσταμα. Αλλά μπήκε ο Σβάρνας, που μαζί με τον συγκλονιστικό Βράνιες, ήταν απροσπέλαστοι. Η ΑΕΚ κάνει σε αυτή τη φάση της ποδοσφαιρικής της ζωής, αυτό που μπορεί να κάνει στο… 200%. Να έχει την μπάλα στα πόδια της και να προσφέρει θέαμα, σαφέστατα και δεν μπορεί ακόμα. Αλλά έχει βρει τον προπονητή που μπορεί να την δουλέψει την ομάδα σε όλα.

Δείτε και τι είπε ο Δώνης στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε το ματς. «Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε πολύ καλά το γκολ που πέτυχε. Έκλεισε τους χώρους, έπαιξε σκληρή άμυνα, αλλά εμείς που είχαμε την μπάλα στα πόδια, δεν μπορούσαμε να γίνουμε απειλητικοί. Δεν μπορούσαμε να βγάλουμε παίκτες παραπάνω και να δημιουργήσουμε ανισορροπία στην άμυνα της ΑΕΚ».

Η επιστροφή του… «μπαμπάκα»

Όσον αφορά στον «μπαμπάκα» που επέστρεψε, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια! Μοιάζει θεϊκό ότι το έκανε με γκολάρα-καρμπόν σαν εκείνη που είχε πετύχει την τελευταία φορά που είχε νικήσει η ΑΕΚ σε ντέρμπι. Αλλά δεν είναι… θεϊκό! Είναι απλά αυτό που μπορεί να κάνει μόνον αυτός!

Και γι’ αυτό τον έριξε στα βαθιά ο Καρέρα από το… αεροπλάνο! Κι ας ξέρει ότι δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης. «Κάντε πασούλες εσείς, έχουμε Αραούχο εμείς». Και προχωράμε… Μάγκες, βρήκαμε προπονητάρα! Το έχετε πάρει χαμπάρι;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X