Βασάρας: «Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι ήταν παράνομοι οι πίνακες» -Τι είπε για το χέρι του Μανιάτη!

Βασάρας: «Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι ήταν παράνομοι οι πίνακες» -Τι είπε για το χέρι του Μανιάτη!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με την κατάθεση του πρώην διαιτητή και μέλους της ΚΕΔ, Κύρου Βασάρα, συνεχίστηκε η δίκη των «28». Ο άλλοτε διεθνής ρέφερι τόνισε πως δεν είπε ποτέ, όπως του αποδόθηκε, πως οι πίνακες διαιτητών καταρτίστηκαν παράνομα.

Η επιτροπή για τους πίνακες των διαιτητών

«Στις 13/8/12 είχε οριστεί να γίνει μια συνεδρίαση της ΚΕΔ. Ζήτησα να κάνουμε μια προεργασία ώστε στη συνεδρίαση να αποφασίσουμε για τα ονόματα. Ενημερώθηκα από Πιλάβιο ότι στη συνεδρίαση θα ήταν τρία μέλη και ότι θα απουσίαζαν οι κ. Σαρρής και Σάββας. Δεν γνωρίζω αν έγιναν τηλεφωνήματα για αναβολή της συνεδρίασης. Είχα συμμετάσχει σε συνεδριάσεις τις προηγούμενες χρονιές. Στις 1 μ.μ. τελικά συνεδριάσαμε, τότε δεν είχα ευθύνη για ορισμούς διαιτητών στην κατηγορία. Η συμμετοχή μου στην Επιτροπή για τους πίνακες ήταν ισότιμη με τους άλλους δύο. Τα δύο άλλα μέλη μου είπαν ότι δεν υπάρχει λόγος να συζητήσουμε για τους διαιτητές. Η στάση τους ήταν που με πείραξε. Όπως την προηγούμενη χρονιά κάναμε μια διαδικασία για ποιον λόγο δεν επαναλάβαμε την ίδια διαδικασία. Την προηγούμενη χρονιά είχαμε καθίσει από το πρωί και εξετάσαμε αναλυτικά τους πίνακες προτού αποφασίσουμε», ανέφερε αρχικά.

«Ήμουν μέλος της ΚΕΔ, έπρεπε να συμμετέχω. Θεώρησα σωστό για τη δική μου ιστορία, να συνεχίσω τη διαδικασία, και να πάρω κάποιες αποφάσεις. Έπρεπε να βγουν οι διαιτητές, να μπουν στον πίνακα γιατί την επόμενη εβδομάδα ξεκινούσε το πρωτάθλημα. Δεν αναφέρθηκα σε ονόματα όσον αφορά τις αντιρρήσεις μου. Σε τεχνικά θέματα. Στο διάστημα που έγινε το ΔΣ της ΕΠΟ ήμουν σε σεμινάριο της ΟΥΕΦΑ. Μία ημέρα πριν θεώρησα σωστό να ενημερώσω για να γνωρίζουν τι ακριβώς έγινε. Εξέφρασε τις αντιρρήσεις μου με την επιστολή. Δεν αναφέρθηκα ποτέ σε ονόματα, ούτε στην επιστολή μου», πρόσθεσε.

«Υπήρχαν δημοσιεύματα ότι είπα για παράνομους πίνακες, πράγμα το οποίο δεν έγινε, δεν το ισχυρίστηκα ποτέ. Θεώρησα ότι έπρεπε να ενημερώσω τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Σε αντίθεση με τα άλλα μέλη της Επιτροπής, εγώ είχα συμβόλαιο με την ΕΠΟ. Έληξε το καλοκαίρι του 2013, δεν ανανεώθηκε και αποχώρησα. Η δική μου απασχόληση ήταν να παράγω διαιτητές. Έβγαζα το μοντέλο για την εκπαίδευση των διαιτητών», συνέχισε ο Κύρος Βασάρας.

«Οι Έλληνες διαιτητές είχαν πολύ καλή εκπαίδευση, η οποία μάλιστα ενισχύθηκε με τον ερχομό του Χιου Ντάλας. Δεν θεωρώ λοιπόν, ότι ευθύνεται η εκπαίδευση των διαιτητών για ότι είχε γίνει εκείνη την εποχή και ότι είχε ακουστεί. Αυτός που λέγεται ότι ελέγχεται η ΕΠΟ, πρέπει να το αποδείξει, δεν το κάνει με αποτέλεσμα να έρχομαι μετά ως μάρτυρας σε δίκη. Δεν είχα καμία πίεση όσο διάστημα ήμουν στην ΚΕΔ από κανέναν. Συνέχεια, μετά από τις αξιολογήσεις, όλες οι Ενώσεις ήθελαν κάτι παραπάνω. Γι’ αυτό κι εγώ διαφωνούσα να είναι μεγάλος ο αριθμός των διαιτητών. Ποτέ κανείς δεν μου είπε ότι πρέπει να βοηθήσουμε κάποια Ένωση. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2012 όριζα διαιτητές. Ποτέ δεν μου ζητήθηκε να βάλω κάποιον διαιτητή σε παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι δεν διαφώνησα για τον αριθμό των διαιτητών αλλά για τον αριθμό των υποψηφίων», πρόσθεσε.

Τι είπε για το χέρι του Μανιάτη

Για το λάθος του διαιτητή Γιάχου στο χέρι του Μανιάτη στον τελικό Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και Αστέρα Τρίπολης το 2013 είπε: «Βεβαίως και γνωρίζω τον κύριο Γιάχο, θυμάμαι τον τελικό του Αστέρα Τρίπολης με τον Ολυμπιακό. Κραυγαλέα λάθη έχουν γίνει σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ακόμη και πέντε άτομα να είναι σε έναν αγώνα, μπορεί η συγκεκριμένη στιγμή να έχει διαφύγει και από τον επιπρόσθετο. Και στον συγκεκριμένο αγώνα υπήρχαν πέντε διαιτητές. Δεν μπορώ να πω ότι διακρίνω ότι υπάρχει δόλος σε αυτό το γεγονός. Λάθη γίνονται, τα συνεχόμενα λάθη δεν συγχωρούνται. Αν από κάποιον επηρεαστεί ο διαιτητής, το νούμερο ένα είναι ο παράγοντας. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να δεις, αν ένας διαιτητής κάνει συνεχόμενα λάθη υπέρ μιας ομάδας. Οι διαιτητές είναι μόνοι τους και μόνοι πρέπει να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Είχα την τύχη να έχω 15 χρόνια στην Α’ εθνική, εγώ ξέρω τι έχω περάσει. Ορισμένες στιγμές υπάρχουν άστοχες δηλώσεις που οπλίζουν το χέρι κάποιου τρελού. Δεν έχω απόδειξη, ένδειξη να πω κάποια πράγματα για κάποιο γεγονός».

«Κριτήριο η απόδοση των διαιτητών»

Σε ερώτηση του εισαγγελέα κ. Λακαφώση για τους διαιτητής που δεν μπήκαν στους πίνακες απάντησε: «Είπα να εφαρμοστούν πιο κλειστά κριτήρια. Κριτήριο ήταν η απόδοση των διαιτητών. Θυμόμουν ένα από τα κριτήρια, δεν μπορούσαμε να είχαμε διαιτητές πάνω από 41. Η δική μου αντίρρηση ήταν ότι ένας διαιτητής που πέρασε τα τεστ, επειδή ήταν 42, δεν έπρεπε να τον αποκλείσουμε. Εξέφρασε με την εμπειρία που είχα κάποιες απόψεις. Ζήτησα να υπάρχουν και υποψήφιοι ανόδου που τον εφάρμοσα πρώτη φορά εγώ. Διαιτητές β’ εθνικής έπαιξαν Κύπελλο και Α’ Εθνική και πήραν εμπειρίες. Ήθελα να τους κατευθύνω σε μία λογική, να μην καταστραφεί κάποιος διαιτητής από ένα παιχνίδι. Δεν αναφέρθηκα σε ονόματα. Διεθνής βοηθός που είχε σταθερή απόδοση βγήκε από τον πίνακα επειδή είχε την ατυχία να είναι 41. Το όλο θέμα ήταν η στάση, έλλειψη σεβασμού. Οι αντιρρήσεις ήταν επί των αρχών. Δεν είπα ότι κάτι έγινε παράνομα, είχα ζητήσει από τα μέλη να συναντηθούμε σε προγενέστερο στάδιο. Δεν διαφώνησα επί συγκεκριμένων ονομάτων αφού έβλεπα ότι και να πω δύο θα ήταν. Αποδεκτό ήταν, δημοκρατία έχουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X