«Αποδείξεις και ονόματα» για το πόσο εκτιμάται από την ΑΕΚ η παραγωγή της Ακαδημίας

ΠΑΕ ΑΕΚ για Χριστόπουλο: «Καλορίζικος μικρέ, έχεις όλο το μέλλον μπροστά σου» (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ αξιοποιεί το μέλλον!

Η χρησιμοποίηση του Ευθύμη Χριστόπουλου από τον Μάσιμο Καρέρα στον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο αποτέλεσε άλλη μία απόδειξη ότι η ΑΕΚ δίνει ευκαιρίες στα παιδιά από την Ακαδημία της και ότι αναγνωρίζει τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής. Ο 19χρονος επιθετικός, αρχηγός και πρώτος σκόρερ της ομάδας Κ19, προσέθεσε το όνομά του στη λίστα των ποδοσφαιριστών που προέρχονται από την Ακαδημία και έχουν πάρει το βάπτισμα του πυρός την τελευταία τετραετία σε επίσημους αγώνες, που έχουν συμπεριληφθεί σε 18άδες αγώνων (κυρίως Κυπέλλου) ή έχουν συμμετάσχει σε προετοιμασίες, προπονήσεις και φιλικά της πρώτης ομάδας χωρίς ακόμα να έχουν παίξει σε επίσημο αγώνα, όπως, για παράδειγμα, ο Κώστας Σταμούλης.

Την αρχή είχε κάνει ο Κώστας Γαλανόπουλος. Μετά από ένα ημίχρονο ως αλλαγή στον τελευταίο αγώνα των play-off στη Νέα Σμύρνη το 2016, ακολούθησε το… κολύμπι στα βαθιά στον αγώνα με τη Σεντ Ετιέν σε ηλικία 18 ετών και έξι μηνών. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία: βασικός στην πρώτη ομάδα, πρωταθλητής το 2018 και ήδη βασικός στην Εθνική Ανδρών.

Οι «συμμαθητές» του Γαλανόπουλου, Ηλίας Τσέλιος, Ανδρέας Βλαχομήτρος και Γιώργος Γιαννούτσος πήραν και αυτοί τις ευκαιρίες τους, αγωνιζόμενοι στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο την τριετία 2016-19, ενώ στο ίδιο διάστημα είδαμε να έρχονται από τον πάγκο ή να αγωνίζονται ακόμα και ως βασικοί ο Χρήστος Γιούσης (με δύο γκολ στο 3-2 επί της Καλλιθέας στο Κύπελλο τη σεζόν 2017-18) αλλά και οι Γιάννης-Φοίβος Μπότος και Γιάννης Σαρδέλης που σκόραραν στο περσινό 4-0 με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Μαζί με τον Πάρη Μπάμπη που αγωνίστηκε στον περσινό αγώνα Κυπέλλου με τον Βόλο και με το Χριστόπουλο που έπαιξε χθες, οι ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία που έχουν αγωνιστεί σε επίσημα ματς την τελευταία τετραετία είναι συνολικά εννέα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε 18άδες είχαν συμπεριληφθεί και οι Παναγιώτης Ντούνης, Χρήστος Αντωνίου και Μιχάλης Μπούσης.
Η ΑΕΚ εμπιστεύεται την Ακαδημία της και υπολογίζει πολύ σε αυτήν. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε έχει γίνει σε αυτή μια μεγάλη επένδυση με τη μεγάλη συμπαράσταση του επιχειρηματία Γρηγόρη Σαράντη. Η υλικοτεχνική υποδομή και η στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, ενώ και η παρακολούθηση των ποδοσφαιριστών από το επιτελείο της πρώτης ομάδας είναι συνεχής και οι ευκαιρίες που θα δοθούν στο μέλλον θα είναι ακόμα περισσότερες.

Φιλοσοφία της Ακαδημίας της ΑΕΚ δεν είναι τόσο ο πρωταθλητισμός, αλλά κυρίως είναι η εξέλιξη των ποδοσφαιριστών με στόχο να πλαισιώσουν στο μέλλον την πρώτη ομάδα. Η στελέχωση των τμημάτων με επίλεκτα ταλέντα από όλη την Ελλάδα επιτρέπει στους προπονητές τους να δουλεύουν με παίκτες που έχουν πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και ήδη τα αποτελέσματα φαίνονται. Το χθεσινό ντεμπούτο του Ευθύμη Χριστόπουλου είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η ΑΕΚ δουλεύει σωστά στο παρόν με το βλέμμα στο μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X