Γεραπετρίτης: «Ανοικτό το σενάριο να φύγει η διαιτησία απ'την ΕΠΟ»

«Ναι» από FIFA για συνεργασία με την κυβέρνηση -Ραντεβού με Ιφαντίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, εμφανίστηκε στην εκπομπή της Ολγάς Τρέμη στην ΕΡΤ1 και μίλησε για την επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, μίλησε για τις διαπραγματεύσεις που ο ίδιος ήταν παρών με FIFA-UEFA, ενώ μίλησε για τη διαιτησία και το πόσο πιθανό είναι γι’ αυτήν να ανεξαρτοποιηθεί από την ΕΠΟ!

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ανάμεσα στα άλλα ότι ένα μεγάλο πρόβλημα είναι οι διοικήσεις των ομάδων και στάθηκε και στον τρόπο διαφορετικότητας στην εκλογή των οργάνων στο ποδόσφαιρο και πως υπάρχει ανάγκη για αυτό.

Για το θέμα των προτάσεων, το πως θα γίνουν και την διαιτησία ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε: «Το πακέτο των προτάσεων από τις FIFA / UEFA θα έρθει μετά την υπογραφή του μνημονίου. Είναι μεσα στο καταστατικό των FIFA / UEFA αυτό. Με μεγάλη ικανοποίηση διαπίστωσα την διάθεση της UEFA να βοηθήσει.

Πρέπει να υπάρξει ένας ανεξάρτητος φορέας για τους διαιτητές. Ένας φορέας κάτω από οποίον θα είναι όλοι οι διαιτητές. Η διαιτησία πρέπει να έχει λειτουργική και οργανική ανεξαρτησία.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα έπρεπε η κυβέρνηση να έχει πρώτα επαφές με την ΕΠΟ, ο υπουργός σημείωσε: «Δεν είμαι σίγουρος πως θα ήταν προς το καλύτερο. Πρέπει να υιοθετήσουμε κανόνες που έχουν εφαρμοστεί στο εξωτερικό. Είναι εντυπωσιακοί οι πίνακες στατιστικής της UEFA. Τα περισσότερα πρωταθλήματα είναι σε ανοδική πορεία. Σχεδόν η μόνη που έχει πάρει την κατιούσα είναι η Ελλάδα. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δούμε τα ξένα πρότυπα και μετά να προβούμε σε οτιδήποτε άλλο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X