1/25 Άγγλους οπαδούς θέλει το VAR στην Premier League

1/25 Άγγλους οπαδούς θέλει το VAR στην Premier League
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι Άγγλοι εξ’ αρχής ήταν αρνητικοί απέναντι στο VAR. Θεωρούσαν πως κάτι τέτοιο δεν είναι χρήσιμο στις ζωές τους και πως εκμηδενίζει το ρομαντισμό. Αυτή η άποψη δεν άλλαξε ούτε στην πορεία. Τα πρώτα δείγματα με υποδείξεις οφσάιντ για χιλιοστά και καθυστερήσεις αγώνων για πολλά λεπτά τους έκανε ακόμη πιο αρνητικούς, αφού μιλάμε για το πρωτάθλημα με τον υψηλότερο ρυθμό στον κόσμο και τέτοιες διακοπές δεν αφήνουν στους φιλάθλους αυτού να το θαυμάσουν.

Οι πρώτες κινήσεις τους για να κάνουν κατανοητό στους πάντες πως η τεχνολογία αυτού του είδους δεν είναι ευπρόσδεκτη, έγινε με μπλουζάκια. Πιο συγκεκριμένα, μετά το διαδικτυακό «δημοψήφισμα» που έγινε πριν τα Χριστούγεννα, στον αγώνα ανάμεσα στην Κρίσταλ Πάλας και την Άρσεναλ, μεγάλο μέρος των οπαδών και των 2 ομάδων φόρεσαν μπλουζάκια με το σλόγκαν «αυτό δεν είναι πια ποδόσφαιρο».

Αυτή ωστόσο ήταν μόνο η αρχή. Χθες, ολοκληρώθηκε ψηφοφορία της ιστοσελίδας «YouGov», και το αποτέλεσμα είναι τελείως αποθαρρυντικό για τη μέχρι στιγμής εφαρμογή του πιο σύγχρονου μέτρου της τεχνολογίας που έχει εγκατασταθεί στο ποδόσφαιρο. Για την ακρίβεια, μόλις ένας στους 25 θεωρεί ότι το VAR δουλεύει καλά στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Ένα ποσοστό της τάξεως του 26% θεωρεί ότι η χρήση του είναι «πολύ κακή» και το 34% ψήφισε «αρκετά κακή».

Η έρευνα καταδεικνύει επίσης ότι: 1) μόλις το 8% θέλει να παραμείνει το VAR όπως χρησιμοποιείται τώρα, 2) το 74% θεωρεί χρήσιμο το VAR αλλά πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που χρησιμοποιείται, 3) το 15% θέλει να καταργηθεί η χρήση του VAR, 4) το 71% θέλει να εφαρμοστεί χρονικός περιορισμός στις αποφάσεις μέσω VAR, 5) το 81% θέλει το κοινό να παρακολουθεί το ίδιο βίντεο της επίμαχης φάσης με αυτό που εξετάζεται από το VAR, 6) το 73% θέλει το κοινό να ακούει την επικοινωνία μεταξύ του διαιτητή και των υπεύθυνων του VAR και 7) το 80% θέλει να χρησιμοποιούνται περισσότερο τα μόνιτορ που βρίσκονται δίπλα από τον αγωνιστικό χώρο για την εξέταση των φάσεων.

Άρα σύμφωνα με τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου το VAR χρειάζεται, ωστόσο όχι έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή στις ζωές μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X