Όταν θα βλέπει δακρυσμένος τι έκανε εκείνο το βράδυ!

Όταν θα βλέπει δακρυσμένος τι έκανε εκείνο το βράδυ!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η σημερινή θα έπρεπε κανονικά να είναι ημέρα… Εθνικής Αργίας για όλους τους ΑΕΚτζήδες! Όχι επειδή σαν σήμερα, πριν από δύο χρόνια, η «Ένωση» νίκησε τον ΟΣΦΠ στο Φάληρο με τον πιο ηδονικό τρόπο της εικοσαετίας. Όχι επειδή αυτό το «διπλό» ήταν κάτι παραπάνω από το 50% του πρωταθλήματος και του σπασίματος της… κατάρας 23 ετών. Αλλά επειδή αυτή η νίκη αποτέλεσε το επιστέγασμα του αγωνιστικού γκρεμίσματος ενός ποδοσφαιρικού κατεστημένου που κράτησε το ελληνικό ποδόσφαιρο στον «γύψο» επί μια εικοσαετία.

Γι’ αυτό άλλωστε και εκείνη τη νίκη, πέρα από τον παροξυσμό που προκάλεσε στους απανταχού «Ενωσίτες» αυτού του πλανήτη, όχι απλά τη χάρηκαν, αλλά την πανηγύρισαν και όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι. Από εκεί και πέρα, ήταν αναμφίβολα και η πιο δυνατή στιγμή χαράς της προηγούμενης πια δεκαετίας και σίγουρα δεν υπάρχει ΑΕΚτζής που να μην θυμάται τι ακριβώς έκανε και τι συνέβη γύρω του, την ώρα που ο Γιακουμάκης έστελνε την μπάλα στα δίχτυα του ΟΣΦΠ.

Ακριβώς δύο χρόνια μετά το «παστέλι του αιώνα» από τον Γιώργο Γιακουμάκη, δηλαδή σήμερα, ο Ίλια Ίβιτς είναι κοντά στο να πετύχει ένα ακόμα πολύ σημαντικό deal, με τη συμφωνία με την Ασντόντ από το Ισραήλ για την παραχώρηση του Έλληνα φορ με δανεισμό ως το τέλος της σεζόν και με οψιόν αγοράς ύψους 400.000 ευρώ. Ο Γιώργος Γιακουμάκης έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της ΑΕΚ, έχοντας πετύχει το πιο ηδονικό γκολ της εικοσαετίας «2000-2020», όπως είχε κάνει ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος στην εικοσαετία «1980-2000». Έχω την πεποίθηση ότι ακόμα, ο Γιώργος δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έκανε εκείνο το μαγικό βράδυ της 4ης Φεβρουαρίου 2018.

Δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι η ιλουστρασιόν αφίσα που είχαμε κυκλοφορήσει στην «ΩΡΑ» λίγο καιρό μετά, είναι κρεμασμένη σε χιλιάδες παιδικά δωμάτια και θα μείνει για πάντα στο αρχείο τους. Δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτό το γκολ, αυτή η στιγμή, θα μνημονεύεται από όλους τους ΑΕΚτζήδες μέχρι το… τέλος της ζωής τους!

Τότε θα το συνειδητοποιήσει…

Αλλά και μετά το… τέλος του καθενός μας, γιατί πολύ απλά, αυτή η στιγμή, αυτό το γκολ θα εξιστορείται και θα περνά από γενιά σε γενιά. Δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι εκείνη η στιγμή, εκείνο το γκολ είναι χρυσό κομμάτι της ιστορίας της ΑΕΚ. Ίσως το συνειδητοποιήσει όταν ολοκληρώσει την καριέρα του, όταν η ΑΕΚ και ο κόσμος της, θα τον προσκαλούν για να τον τιμήσουν και θα κάθεται σε ένα τραπέζι, δακρυσμένος για να βλέπει τα βιντεάκια και τις αντιδράσεις των «Ενωσιτών» σε όποιο μέρος της γης βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή.

Κι ακριβώς επειδή ο Γιώργος δεν κατάφερε να συνειδητοποιήσει τη σημασία εκείνης της στιγμής στην οποία πρωταγωνίστησε, αντί να τον απαλλάξει από το άγχος, τον άγχωσε στη συνέχεια περισσότερο. Όπως και να ‘χει όμως, το ονοματεπώνυμο «Γιώργος Γιακουμάκης» έχει… δέσει για πάντα στις καρδιές όλων των ΑΕΚτζήδων και έγινε σύνθημα που θα μείνει για πάντα στα χείλη τους!

Όσον αφορά στην ουσία της υπόθεσης, είναι πολύ μεγάλη δουλειά αυτό που έκανε ο Ίβιτς, πρώτα με την επιστροφή του Ζεράλδες στη Σπόρτινγκ, ύστερα με το δανεισμό του Σιμάο στην Χάποελ Μπερ Σεβά και τώρα με κάτι ανάλογο, εφόσον ολοκληρωθεί του Γιακουμάκη στην Ασντόντ. Και είναι σημαντικό γιατί στο ρόστερ της ομάδας και στην καθημερινή δουλειά που γίνεται στα Σπάτα, πρέπει να είναι οι παίκτες που υπολογίζονται και που είναι σε θέση να προσφέρουν το 100%.

Προσοχή στο Αγρίνιο, στήριξη στο ΟΑΚΑ!

Αύριο υπάρχει ο πρώτος από τους πέντε «τελικούς» που έχει να δώσει και να κερδίσει η ΑΕΚ μέχρι τη στιγμή που θα κατακτήσει το φετινό Κύπελλο. Ο πρώτος από τους δύο «τελικούς» με τον Παναιτωλικό κι ενώ θα ακολουθήσουν άλλοι δύο στην ημιτελική φάση και ο τελευταίος που θα είναι τελικός εκτός… εισαγωγικών.

Το παιχνίδι θέλει τεράστια προσοχή, ο Παναιτωλικός επειδή έτυχε να τον δω, είναι βελτιωμένος το τελευταίο διάστημα, την προηγούμενη αγωνιστική στο τελευταίο ματς που έδωσε στο Αγρίνιο νίκησε τον Άρη με 2-0 ενώ την περασμένη Κυριακή έχασε από τον Αστέρα στο 94ο λεπτό με το γκολ του Ντέλετιτς. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα ντέρμπι μέχρι αύριο, δεν υπάρχει κανένας Παναθηναϊκός, παρά μόνον ο Παναιτωλικός. «Διπλό» αύριο στο Αγρίνιο για να τελειώσει η ομάδα με το… 80% της πρόκρισης.

Το ματσάκι στο Αγρίνιο είναι στις 17:00, που σημαίνει ότι στις 19:30 μπορούμε άνετα να είμαστε όλοι στο Κλειστό του ΟΑΚΑ για να στηρίξουμε την ομάδα στην προσπάθειά της για νίκη επί της Άνβιλ. Να «δέσει» η ΑΕΚ την 2η θέση στον όμιλο, που θα της δώσει το πλεονέκτημα έδρας στη φάση των «8» ώστε να απομένει μετά μια υπέρβαση για πρόκριση στο φάιναλ-φορ. Θα δούμε και τον Νίκο Ζήση για πρώτη φορά από κοντά.

Σήμερα, ο Μάκης Αγγελόπουλος πήρε μια πρωτοβουλία, με την οποία πάνω από όλα, αποδεικνύει έμπρακτα πόσο πολύ σέβεται τον κόσμο της ΑΕΚ, αλλά και πόσο πολύ σέβεται το ίδιο το άθλημα. Η πιθανότητα παρουσίας φιλάθλων της «Ένωσης» αλλά και φιλάθλων του όποιου αντιπάλου που θα είναι στον τελικό της Κρήτης, είναι καθαρά δικό του έργο. Δεν χρειαζόταν βέβαια το σημερινό για να καταλάβουμε ποιος είναι ο Μάκης Αγγελόπουλος, αλλά είναι μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη.

Δεν τελειώσαμε, έχω και υστερόγραφα!

Υ.Γ: Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν αυτή που πέρασε εξωαγωνιστικά με… κατηγορούμενο τον ΠΑΟΚ, ύστερα από την εισήγηση της Ε.Ε.Α. για υποβιβασμό λόγω της γνωστής ιστορίας με την Ξάνθη και τη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στη συνέχεια. Μια ιστορία που έχει βέβαια πολύ δρόμο ακόμα και για το αποτέλεσμα της οποίας, δεν θα πρέπει τίποτα να θεωρείται δεδομένο. Η εβδομάδα που ξεκίνησε χθες, έφερε ξανά στο προσκήνιο τη δίκη της «Συμμορίας» με κατηγορούμενους, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλους 27 νυν και πρώην παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε αυτό το τοξικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον με τα πορίσματα, τις πολυϊδιοκτησίες, τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τις δίκες για «συμμορίες», η ΑΕΚ επιμένει να ασχολείται, όπως έκανε πάντα, με το κανονικό ποδόσφαιρο. Άλλοτε κερδίζοντας, άλλοτε χάνοντας, μα πάντοτε παίζοντας και λέγοντας την ιστορία της.

Υ.Γ.2.: Πέρα από την ουσία των όσων είπε στο δικαστήριο, χθες ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ξεφτίλισε κι εκείνους που την περασμένη εβδομάδα… ανέλυαν το πώς η ΑΕΚ τα έχει… βρει με τον ΟΣΦΠ και είναι σε συνεννόηση μαζί του (!) για να κάνει κακό στον ΠΑΟΚ! Το είχα γράψει και την περασμένη εβδομάδα. Μην πιάνουν την ΑΕΚ στο στόμα τους και μην προσπαθούν να την «κατατάξουν» κάπου, γιατί πολύ απλά εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Η ΑΕΚ ήταν, είναι και θα είναι πάντα, μόνο με την ΑΕΚ. Επιχείρησαν να την βάλουν στο… χέρι, όταν ήταν εντελώς αδύναμη οικονομικά και διοικητικά και τους έριξε – ακόμα και τότε – πόρτα. Και προτίμησε να πέσει υπερήφανα παρά να «προσκυνήσει». Και επέστρεψε πιο δυνατή και γκρέμισε την παράγκα τους και τους τιμώρησε αγωνιστικά, όχι μία, αλλά επτά φορές μέσα σε διάστημα δύο ετών. Αφήστε την ΑΕΚ, παιδιά. Όχι μόνο επειδή δεν πρόκειται ποτέ να την φτάσετε, αλλά επειδή δεν πρόκειται καν να την καταλάβετε.

Υ.Γ.3.: Από το Περιστέρι, η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα, επικρατώντας για πολλοστή φορά στην ιστορία της επί του αντιπάλου, επί της εμπάθειας, επί του κομπλεξισμού, επί της εχθρικής διαιτησίας. Η ιστορία της ζωής της, με λίγα λόγια…

Υ.Γ.4.: Οι εννέα κίτρινες κάρτες που έδειξε ο Σιδηρόπουλος στους παίκτες της «Ένωσης» σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ είχε την μπάλα στα πόδια της σε ποσοστό 62%, έγιναν… ανέκδοτο, με το οποίο γέλασαν, φίλοι και εχθροί. Ωστόσο, μια ματιά στα στατιστικά της Σούπερ Λιγκ, αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι ο «κορυφαίος» ήρθε απλά να προστεθεί σε μια σειρά διαιτησιών στο ελληνικό πρωτάθλημα, που βλέπουν τους παίκτες της ΑΕΚ να είναι κράμα… Χαλκ Χόγκαν και Ούλτιμεϊτ Γουόριορ! Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν δει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα 63 φορές την κίτρινη κάρτα, την ώρα που οι παίκτες του ΠΑΟΚ την έχουν δει 44 φορές και αυτοί του ΟΣΦΠ την έχουν δει 42 φορές!

Υ.Γ.5.: Επίσης, η ΑΕΚ είναι πρώτη στις αποβολές (μαζί με τον Παναιτωλικό και τον Αστέρα), με τους παίκτες αυτών των τριών ομάδων να έχουν δει έξι φορές την άγουσα προς τα αποδυτήρια λόγω αποβολών, την ώρα που οι αποβολές για τον ΟΣΦΠ είναι δύο (όπως και για τον ΠΑΟ) και για τον ΠΑΟΚ μόλις μία! Όσον αφορά στις αποβολές αντιπάλων, οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ έχουν πέντε αποβολές, του ΟΣΦΠ τέσσερις, της ΑΕΚ και του ΠΑΟ από τρεις!

Υ.Γ.6.: Υπάρχει όμως και ακόμα πιο εντυπωσιακό στοιχείο και το κατέγραψα στην «ΩΡΑ» της Δευτέρας! Το «έπος» έχει να κάνει με τα φάουλ που έχουν σφυριχτεί εναντίον της ΑΕΚ! Στην κατηγορία αυτή, η «Ένωση» είναι πρώτη και με διαφορά στη Σούπερ Λιγκ, έχοντας 402 φάουλ εναντίον της, την ώρα που στην 2η ΑΕΛ έχουν σφυριχτεί εναντίον της 358 φάουλ! Εναντίον του ΠΑΟ έχουν σφυριχτεί 355 φάουλ, εναντίον του ΟΣΦΠ 353 κι εναντίον του ΠΑΟΚ 353! Στη συγκεκριμένη κατηγορία, όλες οι ομάδες βράζουν στο ίδιο… καζάνι, εκτός από την ΑΕΚ που θαρρείς ότι έχει έρθει από το πρωτάθλημα της Ουρουγουάης και οι παίκτες της μαζεύουν τα… σκαλπ των αντιπάλων!

Υ.Γ.7.: Το παραπάνω στατιστικό γεγονός, το κάνει ακόμα πιο απίστευτο ο συνδυασμός των λαθών! Τι εννοώ; Στην κατηγορία των λαθών, η ΑΕΚ έχει τα λιγότερα σε όλη τη Σούπερ Λιγκ, με 794 και με πολύ μεγάλη διαφορά από τον Αστέρα Τρίπολης που είναι η αμέσως επόμενη ομάδα με τα πιο λίγα λάθη, έχοντας 842! Δεν είναι δηλαδή να πεις ότι οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν πολλά αβίαστα λάθη, έχαναν μπάλες και αναγκάζονταν μετά να κάνουν φάουλ! Εδώ ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Υ.Γ.8.: Μπορεί λοιπόν να έχει όντως βελτιωθεί αισθητά η κατάσταση με τα πέναλτι και τα οφσάιντ λόγω του VAR, κι ας έχει αδικηθεί η ΑΕΚ ακόμα και με τη χρήση του ή τη μη χρήση του, με πιο τρανταχτά παραδείγματα, τον τελικό Κυπέλλου και την κλοπή του Τσβάιερ και τη μη υπόδειξη πέναλτι υπέρ του Αλμπάνη στη Λαμία (κι ενώ αντιστοίχως, έχουν αλλοιωθεί αποτελέσματα υπέρ του ΠΑΟΚ και του ΟΣΦΠ), αλλά στα φάουλ και στις κίτρινες όπου ο διαιτητής αποφασίζει χωρίς VAR, γίνεται… σφαγή και όπως θα διαπιστώσατε και από τους αριθμούς που κατέγραψα, μακράν το μεγαλύτερο θύμα είναι (πάλι) η ΑΕΚ!

Υ.Γ.9.: Το γεγονός ότι η ΑΕΚ επέδειξε τάσεις αυτοχειρίας και έμεινε για το τίποτα τόσο μακριά από την κορυφή, το γεγονός ότι εμείς οι ίδιοι έχουμε ρίξει αποκλειστικά στην ΑΕΚ την ευθύνη για αυτή τη διαφορά, δεν αναιρεί και το τι παίζεται με τις διαιτησίες εις βάρος της, ειδικά όσον αφορά στα… πονηρά σφυρίγματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα πέναλτι και με τα οφσάιντ, αλλά με τα φάουλ και με τις κίτρινες, που βγάζουν την ομάδα εκτός ρυθμού και που προκαλούν εκνευρισμό τους παίκτες της. Και μάλιστα, όταν την ΑΕΚ, την αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες από σκληρά έως και αντιαθλητικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X