Το «11» μεταμορφώνει τον Αραούχο σε... υπερήρωα!

Το «11» μεταμορφώνει τον Αραούχο σε... υπερήρωα!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήρθε, λοιπόν, ο Σέρχιο Αραούχο πίσω στην ΑΕΚ. Τρίτη και… οριστική; Μάλλον, αλλά μόνο το μέλλον θα δείξει. Το σίγουρο είναι πως η επιστροφή του «Τσίνο» έφερε ντελίριο ενθουσιασμού στους φίλους της Ένωσης που θα τον ήθελαν στην ομάδα ακόμα και τραυματία, να δίνει λίγο από τη… μαγεία του σε αυτή την ομάδα. Ωστόσο η σχέση ΑΕΚ – Αραούχο είναι αμφίδρομη. Η Ένωση πήρε ένα πρωτάθλημα με εκείνον στην αιχμή του δόρατος και εκείνος απογείωσε την αξία του όταν φορούσε στο στήθος το σήμα της. Όταν χώρισαν οι δρόμοι τους, όλοι ξέρουν τι συνέβη.

Η τέχνη των αριθμών

Υπάρχει όμως κάτι περισσότερη από αυτή την «μαγική» σχέση που υπάρχει ανάμεσα σε αυτόν τον Αργεντινό που γεννήθηκε πριν από 28 χρόνια κάπου στο Μπουένος Άιρες για να φορά αυτή τη φανέλα και την Ένωση. Πρόκειται για την τέχνη των… αριθμών. Όχι, δεν αναφερόμαστε στα στατιστικά, αλλά για τα νούμερα στις φανέλες.

Για κάποιους είναι… ασήμαντα και θα προτιμούσαν τις παλιές εποχές όπου οι αριθμοί στις πλάτες των παικτών έβγαιναν ανάλογα με τη θέση τους σε κάθε αγώνα. Για άλλους όμως είναι ένα θέμα μείζονος σημασίας. Στους δεύτερους συμπεριλαμβάνονται και οι ποδοσφαιριστές. Οι τσακωμοί για το «10», το «9», το «1», είναι συχνό φαινόμενο παγκοσμίως.

Ο αριθμός «11», είναι πολύ ιδιαίτερος για τον Σέρχιο Αραούχο. Το καλοκαίρι του 2017, όταν είχε έρθει για δεύτερη φορά από τη Λας Πάλμας (για να οδηγήσει μετέπειτα την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα), είχε ζητήσει τον εν λόγω αριθμό, αλλά τον είχε ο Γιώργος Γιακουμάκης ο οποίος… ιπποτικά τον παραχώρησε στον Αργεντινό και ο ίδιος πήρε το «9» που έχει μέχρι και σήμερα. Το ίδιο νούμερο είχε και στην πρώτη θητεία του στην Ένωση ο Αργεντινός και θεώρησε μάλλον πως του έφερε… γούρι. Μιας και οι ποδοσφαιριστές είναι -ως επί το πλείστον- προληπτικοί.

Το «11» μόνο στα κιτρινόμαυρα!

Σε μόλις 4 ομάδες είχε αγωνιστεί ο «Απάτσι» πριν την έλευση του στην ΑΕΚ και σε όλες είχε διαφορετικό αριθμό να συνοδεύει το όνομά του. Στην Μπόκα Τζούνιορς από την οποία ξεκίνησε είχε το «24», ενώ στην Μπαρτσελόνα Β’ στην οποία μεταδήπησε από την πατρίδα του φόρεσε το «22» και σε 34 αγώνες είχε 7 γκολ και 4 ασίστ. Μόλις έναν χρόνο έμεινε όμως στα μπλαουγκράνα και στο 2013 επέστρεψε στην χώρα του για την Τίγκρε. Εκεί φόρεσε το «7» και αγωνιζόμενος σε 23 ματς είχε 4 τέρματα και μια ασίστ.

Στην ζωή του έπειτα, ήρθε το κεφάλαιο της Λας Πάλμας. Από την πρώτη μέρα στις Κανάριες Νήσους, τον είχαν… Θεό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως από το 2014 όταν πάτησε για πρώτη φορά εκεί, φόρεσε τη φανέλα με το «10» η οποία σε όλες τις ομάδες του κόσμο έχει βαρύνουσα σημασία. Δεν την άφησε ποτέ. Δεν του την πήρε ποτέ κανείς, όσο ήταν εκείνος εκεί. Από τότε, μέχρι και την πρόσφατη θητεία του έχει αγωνιστεί σε 121 αγώνες με την Λας Πάλμας και το «10» στην πλάτη, βάζοντας 36 γκολ και μοιράζοντας 16 ασίστ.

Στην ΑΕΚ υπάρχει μια τελείως διαφορετική ιστορία. Σα να του έδωσε μια άλλη… δύναμη το «11» κάτω από το όνομα του σε… κιτρινόμαυρο φόντο. Ως τώρα, ο Αργεντινός επιθετικός έχει φορέσει τον Δικέφαλο στο στήθος 60 φορές σε όλες τις διοργανώσεις στις δυο θητείες τους. Έχει σκοράρει 23 γκολ και έχει δώσει 11 ασίστ. Συμμετοχή σε μόλις 14 γκολ λιγότερα από ότι με την Λας Πάλμας στις μισές συμμετοχές!

Μέρος μια μεγάλης ιστορίας

Τα έφερε έτσι η… μοίρα που και πάλι αυτό το νούμερο θα φορά. Την ίδια μέρα που ήρθε, την ίδια μέρα ο Μίλος Ντέλετιτς που ήταν ο κάτοχός του από την αρχή της χρονιάς αποχώρησε με δανεισμό για τον Αστέρα Τρίπολης. Πρόκειται για ένα ιστορικό νούμερο στην «κιτρινόμαυροι». Το έχουν φορέσει μεγάλες μορφές του συλλόγου όπως ο Ντέμης Νικολαΐδης και ο Θωμάς Μαύρος και αρκετοί ακόμα φυσικά. Μετά από χρόνια, στην ίδια πρόταση με τον Ντέμη, τον Θωμά και τους άλλους θα μπαίνει και το όνομα του Αραούχο. Ως μια μεγάλη μορφή που γεννήθηκε για να φορά αυτή τη φανέλα με το «11»!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X