Χάρτινοι, μ' ένα νόμο κι ένα άρθρο!

Το σκάνδαλο ολοκληρώθηκε. Με παρέμβαση της κυβέρνησης, ΠΑΟΚ και Ξάνθη παραμένουν στην κατηγορία αλλάζοντας το νομικό πλαίσιο για εθνικούς λόγους! Γι’ αυτό τούτη η χώρα δεν πρόκειται να κάνει βήμα μπροστά.

Μία κοινωνία που έμαθε να μην σέβεται νόμους και κανόνες αναμένοντας στην δύσκολη στιγμή την παρέμβαση από… ψηλά για να την ξελασπώσει. Με ψευτομαγκιές κι απειλές έχει σχηματιστεί μία κοινωνία τραμπούκων κι εκβιαστών, που όλο και θεριεύει γύρω μας, συνθλίβοντας κάθε ηθική αναστολή.

Υποκινητές βίας

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι θεσμικό δικαιοδοτικό όργανο. Οι εισηγήσεις της έχουν νομική ισχύ κι είναι δεσμευτικές ως προς την ετυμηγορία. Άλλωστε, απόφασή της δεν ακυρώθηκε ποτέ (εκτός μίας περίπτωσης με την Κέρκυρα σε πρώτο βαθμό, προτού η εισήγηση γίνει δεκτή στην Εφέσεων).

Όλη η συζήτηση έχει περιστραφεί γύρω από τις προβλεπόμενες ποινές. Εκεί κι όλες οι απειλές στριμωγμένες. “Να χωρίσει η Ελλάδα στα δύο” λένε επικίνδυνα μυαλά χωρίς να αντιλαμβάνονται την τοξικότητα των λόγων τους. Αλήθεια όσοι προέτρεψαν τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να διαιρέσει την Ελλάδα στα δύο, δεν θεωρούνται υποκινητές σε πράξεις βίας; Απλώς ρωτώ επειδή πρόκειται για παράβαση του νόμου Κοντονή.

Συντριπτικά στοιχεία

Όλοι λοιπόν συζητούσαν για την ποινή αλλά έχασαν την ουσία. Η ΕΕΑ εξέτασε την υπόθεση και με ψήφους 4-1 έκρινε πως ΠΑΟΚ και Ξάνθη είναι ένοχοι για το αδίκημα της πολυιδιοκτησίας. Η Ειρήνη Μαρούπα, μέλος της ΕΕΑ, αντιληφθήκατε τι δήλωσε;

“Τα στοιχεία ήταν συντριπτικά και στις δύο περιπτώσεις” ήταν η μία κρίσιμη για την ουσία της υπόθεσης αναφορά. “Στοιχειοθετείται νομικά και πραγματικά μια παράβαση”, η άλλη κατηγορηματική θέση της. Και συμφωνώ μαζί της στην αναφορά περί ελέγχων. Να ελεγχθούν όλοι κι όχι μόνο οι διεκδικητές του τίτλου. Αλλά τι ακριβώς έκαναν τόσο καιρό οι αρμόδιοι μηχανισμοί του κράτους; Τι ακριβώς έψαξαν;

Χάρτινοι με φωτογραφική διάταξη

Αυτά είπε η κ. Μαρούπα κι υποθέτω πως αν υπήρχε δυνατότητα αθώωσης των ομάδων, η κυβέρνηση δεν θα έκανε την αξιοπιστία της “γιο-γιο” για να σώσει ΠΑΟΚ και Ξάνθη με ένα άρθρο κι ένα νόμο! Με φωτογραφικές διατάξεις αφαίρεσης βαθμών με πρόσχημα την σωτηρία της χώρας! Αν είναι δυνατόν μία αθλητική υπόθεση να ερμηνεύτεαι ως εθνική συμφορά!

Ανεξάρτητα από την πορεία του φακέλου στις αρμόδιες επιτροπές, το πρωτάθλημα τινάχθηκε στον αέρα! ΠΑΟΚ και Ξάνθη θα μείνουν με πολιτική απόφαση στην κατηγορία, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις. Για παράδειγμα, ο Ηρακλής δεν είχε ψυχή ή ιστορικότητα να διαπραγματευτεί την παραμονή του, όπως συνέβη τώρα;

Τελικά ποιος ευθύνεται γι’ αυτό το σκηνικό; Προφανώς δεν ευθύνονται οι νόμοι αλλά οι παραβάτες που τους καταπατούν. Όσοι θέλησαν να παίξουν με σημαδεμένη τράπουλα αντιγράφοντας πρακτικές του παρελθόντος. Εκείνους δεν τους τσάκωσαν, οι τωρινοί πιάστηκαν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X