Αρκούδης: «Όλα τα μέλη της ΕΕΑ ήταν πεπεισμένα ότι τελέστηκαν παραπτώματα από ΠΑΟΚ-Ξάνθη»

Αρκούδης: «Όλα τα μέλη της ΕΕΑ ήταν πεπεισμένα ότι τελέστηκαν παραπτώματα από ΠΑΟΚ-Ξάνθη»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αποκλειστικά με βάση όσα προβλέπει ο νόμος έβγαλε το πόρισμα της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη, όπως τόνισε, o εισηγητής και μέλος της Επιτροπής, Ηλίας Αρκούδης.

Ανέφερε μάλιστα ότι κανείς δεν ήθελε την ποινή του υποβιβασμού, αλλά αυτό προβλέπει η κείμενη νομοθεσία με βάση την οποία αποφάσισαν τα μέλη της Επιτροπής.

Επίσης, αναφέρθηκε στο πως ψήφισαν τα μέλη της Επιτροπής κατά περίπτωση, τονίζοντας ότι άπαντες ήταν πεποισμένοι για την τέλεση των παραπτωμάτων

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣπορFm

Για το πόρισμα της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη: «Για το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών της Ξάνθης οι ψήφοι ήταν 4-1, για λάθος που υπήρχε στο μετοχολόγιο της Ξάνθης ήταν 5-0, ενώ για πολυδιοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθης 4-1, αλλά στο πρώτο και το τρίτο θέμα, ενώ κάποιος συνάδελφος είπε ότι βλέπει πολυδιοκτησία δεν θέλει να τιμωρηθούν. Υπάρχει ένας νόμος που προβλέπει την ποινή του υποβιβασμού. Βγαίνει λοιπόν εδώ ο Αυγενάκης και λέει γιατί βγάλατε αυτές τις ποινές. Ο νόμος αυτός υπάρχει εδώ και 20 χρόνια. Γιατί δεν άλλαξε. Εμείς δεν φτιάξαμε κανένα νόμο, τον εφαρμόσαμε απλά. Είπε επίσης για το πόρισμα. Πως ξέρει ο κ. Αυγενάκης τι υπάρχει μέσα στο πόρισμα. Οι συνάδελφοι μου ήταν όλοι πεπεισμένοι ότι τελέστηκαν τα παραπτώματα από τον ΠΑΟΚ και τη Ξάνθη. Είχαμε μεγάλη πλειοψηφία, απλώς η κ. Μαρούπα για δικούς της λόγους δεν ήθελε να επιβληθεί βαριά ποινή. Αλλά δεν προβλέπονται άλλες ποινές».

Για τις αλλαγές στα μέλη της Επιτροπής: «Ακούστηκαν ότι διορίστηκαν νέα μέλη. Ο προηγούμενος πρόεδρος παραιτήθηκε τον Μάιο και από τον Μάιο και έπειτα ο κ. Βασιλειάδης δεν διόρισε πρόεδρο. Μόλις ανέλαβε ο Αυγενάκης, αναγκάστηκε να διορίσει αμέσως για να βγουν τα πιστοποιητικά. Ο κ. Τζουλάκης, ένας καλός δικαστής, είναι εκεί από το καλοκαίρι. Δεν μπήκε χθες. Όλοι οι άλλοι πριν του καθηγητή που διορίστηκε τελευταία γιατί υπήρχε κενή θέση, είναι όσοι υπήρχαν από την εποχή Κοντονή και Βασιλειάδη. Ήταν ατυχής η δήλωση Αυγενάκη. Δεν μπορεί να κάνουν τέτοιες τοποθετήσεις και να σπιλώνουν ανθρώπους. Κανείς δεν ήθελε να υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ, αλλά ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται για όλους. Θα πρέπει οι βουλευτές να βάλουν αν θέλουν να βάλουν ένα άρθρο, ότι οι ποινές ισχύουν για όλους, εκτός από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Να το ξέρουμε και εμείς. Ο κ. Αυγενάκης είναι έξι μήνες υπουργός και δεν μας έχει φωνάξει μία φορά να συζητήσουμε το παραμικρό».

Για το αν είχανε εντολές από τον Υφυπουργό για την απόφαση: «Κανείς Αυγενάκης δεν μας πήρε τηλέφωνο. Κανείς δεν τον έχει δει. Ο κ. Τζουλάκης τον ψάχνει ένα μήνα και δεν τον βρίσκει. Εγώ τον έχω χαιρετήσει μόλις μία φορά. Θέλει ο κ. Αυγενάκης η επιτροπή να εφαρμόζει το νόμο ή όχι… Ξέρετε ότι η επιτροπή δεν έχει καν επιστημονικό συνεργάτη; Μας επιβάλει ο νόμος να ελέγχουμε τα οικονομικά σε ΠΑΕ και ΚΑΕ και δεν μας δίνει τίποτα για να το πετύχουμε, κανένα όπλο στη διάθεση μας».

Για τα μέλη της επιτροπής που δεν ψήφισαν: «Τα μέλη της επιτροπής είναι επτά, αλλά ψήφισαν πέντε. Ο ένας είναι εκπρόσωπος του Υπουργείου Ανάπτυξης που δεν έρχεται ποτέ, ούτε επίσης ο αναπληρωματικός του δεν εμφανίζεται. Ενώ το άλλος μέλος είχε ένα πρόβλημα υγείας με την όραση του και ο ίδιος προς τιμήν του ζήτησε να μην πάρει μέρος στη διαδικασία. Κανείς δεν τον ανάγκασε να μην βρεθεί στη διαδικασία»

Για το πότε θα είναι έτοιμο το πόρισμα: «Σε μια δύο ή τρεις μέρες θα βγει. Αλλά θέλει προσοχή γιατί πάνω σε αυτό θα γίνουν οι ενστάσεις. Το γράφει ο πρόεδρος, έχει εμπειρία σαν ανώτερος δικαστικός, έχει εμπειρία και πιστεύω θα βγει μέσα στη βδομάδα»

Για το πόσο είναι δεσμευτικό το πόρισμα: «Υπάρχει ο κανονισμός της ΕΠΟ και ο νόμος του ελληνικού κράτους. Ο νόμος του κράτους προβλέπει υποβιβασμό και εκείνος της ΕΠΟ είτε υποβιβασμό και αποβολή, αλλά δεν έχει νόημα να το συζητάμε γιατί η Κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει άλλη λύση»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X