Κίνα - Κοροναϊός: Μπήκε και δεύτερη πόλη σε καραντίνα

Κίνα - Κοροναϊός: Μπήκε και δεύτερη πόλη σε καραντίνα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έντονη ανησυχία υπάρχει στην Κίνα τα τελευταία 24ωρα. Ο θανατηφόρος ιός οδήγησε στην εκκένωση και δεύτερης πόλης μετά την Ουχάν, συγκεκριμένα της πόλης, Χουανγκγκάνγκ.

Και δεύτερη κινεζική πόλη, η Χουανγκγκάνγκ θα μπει σε καραντίνα από το μεσάνυκτα για την πρόληψη της μετάδοσης του κοροναϊού, ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές.

Η τοπική τηλεόραση μετέδωσε ότι «οι κάτοικοι δεν πρέπει να βγαίνουν από την πόλη, αν δεν υπάρχουν ειδικοί λόγοι».

Η Χουανγκγκάνγκ βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γιανγκτσέ, στην κεντρική Κίνα, σε απόσταση λιγότερο των 100 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Ουχάν, η οποία έχει επίσης τεθεί σε καραντίνα, και έχει πληθυσμό περιπού 11 εκατομμύρια κατοίκους.

Τεράστια ανησυχία διεθνώς

Η υπουργός Επιχειρήσεων της Βρετανίας δήλωσε σήμερα πως ο νέος κοροναϊός στην Κίνα προκαλεί τεράστια ανησυχία διεθνώς.

«Ελέγχουμε τώρα συστηματικά όλες τις πτήσεις από την Ουχάν — προφανώς προκαλεί τεράστια ανησυχία διεθνώς αλλά ιδιαίτερα για αυτή την πόλη στην Κίνα, η οποία αντιλαμβάνομαι ότι τώρα είναι σε καραντίνα, και θα ακολουθήσουμε ασφαλώς όλες τις συστάσεις που έρχονται από τις παγκόσμιες υγειονομικές αρχές και επίσης τα στοιχεία που έρχονται από την ίδια την Κίνα», δήλωσε η υπουργός Επιχειρήσεων Άντρεα Λίντσομ.

«Νομίζω πως όλοι θα πρέπει ανησυχούν, αλλά προφανώς είναι σημαντικό να έχουμε μια μετρημένη αντίδραση», συμπλήρωσε.

Η Κίνα έθεσε σε καραντίνα μια πόλη 11 εκατ. κατοίκων που θεωρείται το επίκεντρο του νέου κοροναϊού ο οποίος έχει προκαλέσει τον θάνατο 17 ανθρώπων και έχει προσβάλει άλλους 600 σχεδόν, καθώς οι υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο σπεύδουν να αποτρέψουν μια παγκόσμια πανδημία.

Εκατοντάδες κρούσματα – 17 νεκροί

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας έχουν επιβεβαιώσει συνολικά 571 κρούσματα του νέου κοροναϊού που προκαλεί επιδημία πνευμονίας, μετέδωσε η κινεζική δημόσια τηλεόραση το βράδυ της Τετάρτης.

Ο νέος ιός είχε προκαλέσει τον θάνατο 17 ανθρώπων, όλων στην επαρχία Χουμπέι, όπου βρίσκεται η πόλη Ουχάν, η εστία της μόλυνσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X