Οι Πέλικανς επιλέγουν πρώτοι στο Draft του NBA

Ο Ζάιον Ουίλιαμσον βρίσκεται μια… ανάσα από την επιστροφή του, πέρασε πάρα πολλά, συζητήθηκε πολύ και πλέον είναι έτοιμος να πατήσει ξανά παρκέ και να δείξει τι αξίζει. Το ΝΒΑ τον περιμένει, οι Πέλικανς στηρίζουν πάνω του το μέλλον ολόκληρου του οργανισμού και ο μπασκετικός πλανήτης περιμένει να δει το next big thing του ΝΒΑ στην δράση. Ο λόγος για τον Ζάιον Ουίλιαμσον που επιστρέφει και τελειώνει τις συζητήσεις για εκείνον.

Ο Ζάιον Ουίλιασμον είναι πανέτοιμος να παίξει και το ESPN του αφιερώνει ένα μεγάλο θέμα με όλες τις λεπτομέρειες για το μακρύ ταξίδι που έκανε ο πιτσιρικάς. Δεν έχουν μαζευτεί περισσότερα ζευγάρια μάτια σε παίκτη που κάνει προθέρμανση, από αυτά που κοιτούν τον Ζάιον Ουίλιασμον, από τότε που άρχισε να ταξιδεύει με την ομάδα του. Σε κάθε του προθέρμανση, σε κάθε προσπάθεια του, σε κάθε κάρφωμα γυρνά κεφάλια και κάνει άπαντες να ανυπομονούν.

«Είναι το πρώτο μου παιχνίδι στο ΝΒΑ. Είναι δουλειά πλέον. Η πόλη είναι σπουδαία και όμορφη. Οι άνθρωποι είναι όμορφοι. Νιώθω λες και με έχουν υιοθετήσει. Μου δείχνουν παντού αγάπη. Μου λένε πόσο ανυπομονούν. Υπήρχαν στιγμές που ήθελα να ρίξω μπουνιά σε έναν τοίχο ή να κλοτσήσω καρέκλες, είναι ανυπόφορο.

Να μην μπορείς να κουνήσεις το κορμί σου όπως θες, να μην κάνεις αθλητικές κινήσεις. Είναι σκληρό. Ειδικά επειδή είμαι 19 και δεν έχω παίξει καν το πρώτο μου παιχνίδι στο ΝΒΑ. Ήταν σκληρό, αλλά πάλεψα».

Εκτός από το κοινό και οι ειδικοί της ομάδας του παρακολουθούν στενά κάθε μικρό βήμα που κάνει. Κοιτούν τα βήματα του, πόσο μεγάλα είναι, πόσο μικρά, αν ρίχνει περισσότερο στα δάχτυλα του και αυτό είναι κάτι που είχε παραδεχτεί και ο ίδιος ο πιτσιρικάς. Μαθαίνει από την αρχή όχι μόνο να παίζει, αλλά να περπατάει και να πηδάει.

Κοιτούν τα πόδια του, τους αστραγάλους του, τα γόνατα του, το πως προσγειώνεται και όλα εκείνα που πρέπει να διορθώσει, για να πάρουν το μάξιμουμ από εκείνον.

«Μέχρι να τους πάρεις, δεν έχουν καμία ρουτίνα στην κίνηση τους που να αξίζει τίποτα», τόνισε ένας προπονητής σε ομάδα της Δύσης. «Είναι απίστευτο», ενώ ένας GM ομάδας ΝΒΑ σχολίασε, «είναι σε πιο άσχημη κατάσταση, όταν φτάνουν σε εμάς απ’ ότι ήταν ποτέ. Έχουν τραυματισμένα σώματα».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X