Η ΑΕΚ μοναδική εγγυήτρια της ομαλότητας

Η ΑΕΚ μοναδική εγγυήτρια της ομαλότητας
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η συνάντηση των Big-4 είναι σπουδαία υπόθεση. Κι ως συνεύρεση να την σκεφτείς, αποτελεί μία ιστορική στιγμή για το ντόπιο ποδόσφαιρο. Τέτοια που θα έχει σημασία ακόμη και ποιος κάθεται δίπλα σε ποιον!

Όπως φάνηκε από την ανακοίνωση του βιαστικού Ολυμπιακού για να βάλει θέματα στην ημερήσια διάταξη, δεν θεωρώ πως οι ομοσπονδίες κανόνισαν την συνάντηση για να καθήσουν αναπαυτικά και ν’ακούσουν για τον… πονοκέφαλο κάθε παράγοντα.
Ούτε θεωρώ πιθανό τον εκβιασμό ενός Grexit για να συμμορφωθούν οι άτακτοι Έλληνες. Άλλωστε FIFA και UEFA συνδιοικούν τρία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν είναι άμοιρες ευθυνών. Μία τέτοια απόφαση απομόνωσης, που θα οδηγούσε στην απαξίωση του εγχώριου προϊόντος, την δική τους παραδοχή αποτυχίας θα δήλωνε!

‘Ενα άλλοθι αποτυχίας

Έχω την εντύπωση πως αυτό ακριβώς είναι το διακύβευμα της συνάντησης, ένα άλλοθι για την αποτυχία των εμπλεκομένων. Ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, θα βγάλει αναμνηστικές φωτογραφίες και θα καμαρώνει πως εκείνος κατάφερε ότι κανείς, να βάλει τους γίγαντες στο ίδιο τραπέζι. Θα έχει κάτι να διηγηθεί την στιγμή του ανασχηματισμού.
Οι ομοσπονδίες θα μπορούν να υποστηρίξουν πως έκαναν ότι μπορούσαν αλλά οι Έλληνες είναι αδιόρθωτοι. Θα κουνήσουν συγκαταβατικά το κεφάλι και θ’ αποχωρήσουν τάχιστα αφήνοντας τους ιθαγενείς στα καθρεφτάκια τους.

Κι οι παράγοντες θα έχουν την δικαιολογία πως ανταποκρίθηκαν σε ότι ζήτησαν οι κεφαλές του διεθνούς ποδοσφαίρου αλλά εκείνοι αγνόησαν τις δικές τους επιθυμίες και δεν εισακούστηκαν τα δικά τους “θέλω”.

Δημήτρης Μελισσανίδης, Ιβάν Σαββίδης, Γιάννης Αλαφούζος και Βαγγέλης Μαρινάκης δεν γνωρίζω πως μπορούν να βρουν κοινά σημεία στην διαφαινόμενη ατζέντα για την σύσταση μίας διοικούσας επιτροπής με πρόσωπο κοινής αποδοχής για τις εκλογές της ΕΠΟ ή για την παραμονή ως κεφαλή της ΚΕΔ ξένου διαιτητή. Αυτά θα τα αναλύσουμε μετά την συνάντηση.

Η ΑΕΚ έχει ιστορική ευκαιρία

Τώρα έχει αξία να σημειώσουμε την μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ ν’ αναδειχθεί ο θεματοφύλακας της επόμενης ημέρας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένας οργανισμός που έχει μείνει μακριά από σκάνδαλα διατηρώντας τις πάγιες θέσεις της εξυγίανσης όπως ισονομία και δικαιοσύνη.

Η ΑΕΚ δεν είχε υποκριτική σχέση με την εξυγίανση μένοντας πιστή στις εξαγγελίες της μετά την πτώση της χούντας. Κανείς δεν την κατηγόρησε για ομάδες – δορυφόρους. Ούτε μοιράζει δανεικούς ποδοσφαιριστές με το… κιλό. Δεν κατηγορείται για φαινόμενα πολυιδιοκτησίας ούτε έχει επενδύσει στα προπονητικά κέντρα άλλων συλλόγων!

Η διοίκηση της ΑΕΚ δεν αντιμετωπίζει κατηγορίες για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων. Ούτε έχει αναμιχθεί σε πολιτικά παιχνίδια εξουσίας ώστε να βασίσει το ειδικό βάρος της στις πλάτες τους κράτους.

Η επικοινωνιακή πολιτική της ΑΕΚ έμεινε μακριά από την καρκινογόνα τοξικότητα που σαπίζει το ποδόσφαιρό μας. Ούτε στοχοποίησε δημοσιογράφους ούτε έβγαλε προσβλητικές ανακοινώσεις για άλλες ομάδες ούτε έκανε αηδιαστικές αναρτήσεις στα social media.

Η ΑΕΚ είναι η μοναδική εγγυήτρια

Αντιθέτως, έμεινε συνεπής στην εξυγίανση αρχίζοντας πρωτίστως από την δική της. Βήμα βήμα ανέβηκε στην κορυφή του ποδοσφαίρου μας επιστρέφοντας εκεί όπου ανήκει κι εμπράκτως δήλωσε την εμπιστοσύνη της στην επόμενη ημέρα επενδύοντας με δικά της κεφάλαια εκατομμύρια ευρώ στην ανέγερση ενός υπερσύγχρονου γηπέδου!

Στην συνάντηση με τους ευρωπαίους εταίρους, η ΑΕΚ δεν έχει να ντραπεί για τίποτε! Ακόμη κι οι ισχυρισμοί της για την ακαταλληλότητα του Μέλο Περέιρα, εκείνη έχουν δικαιώσει πια… Η ΑΕΚ είναι η μοναδική εγγυήτρια της ομαλότητας δίχως ψύχωση για τους τίτλους.

Θυμίζω πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι ο μοναδικός παράγοντας που έχει δηλώσει σε ημιτελικό κυπέλλου της ομάδας του, πως δεν θα τον πείραζε εάν επαρχιακή ομάδα κατακτούσε το κύπελλο ή σε άλλη δήλωση είχε παραδεχθεί πόσο απρόσμενα κατακτήθηκε ο τίτλος τους 2018. Λόγια που δεν λέγονται εύκολα από τους ντόπιους άρχοντες…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X