Για ποιον χτυπά η καμπάνα

Για ποιον χτυπά η καμπάνα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το κακό με την Τούμπα και τον ΠΑΟΚ έχει παραγίνει σε βαθμό που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως η ΑΕΚ θα πρέπει πάντοτε, από εδώ και στο εξής να έχει στο μυαλό της πως εκεί μέσα θα βρίσκει συνεχώς εχθρικές διαιτησίες.

Η αίσθηση που άφησε ο πρόσφατος αγώνας ήταν απλώς η επιβεβαίωση πως κάτι δεν πάει καλά. Άλλωστε αυτό το γνωρίζουμε εδώ και μερικούς μήνες. Οι τελευταίοι αγώνες, όπως για παράδειγμα το ματς με τον Παναιτωλικό ή το παιχνίδι με τη Λαμία φέρνουν στο νου μια εικόνα παρασίτων που σπεύδουν να πετύχουν δυο τρεις τσιμπιές στα πλευρά της ΑΕΚ. Ίσα ίσα για να της σπάσουν τον τσαμπουκά.

Δύναμη που έδειξε και αδυναμίες

Παρακολούθησα τον ενθουσιασμό μερίδας του κόσμου της ΑΕΚ, όταν ο Μελισσανίδης αποφάσισε να παρέμβει σε εκπομπή συμφερόντων Σαββίδη προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της «Ένωσης».

Παρά το γεγονός πως η κίνηση αποτέλεσε μία επίδειξη δύναμης σε έναν κόσμο που η φωνή παίζει μεγάλο ρόλο, θεωρώ πως ο ίδιος ο Μελισσανίδης έχει καταλάβει πως οι εμπιστοί του στον τομέα της πολιτικής και των διαδρόμων του ποδοσφαίρου, έχουν παραβλέψει τις ρωγμές στην οχύρωσή της, πολύ περισσότερο μετά την αλλαγή του status quo στην πολιτική ζωή του τόπου.

Εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά

Καλώς ή κακώς τα θέματα πολιτικής στο ποδόσφαιρο είναι τα πιο σοβαρά και τα πιο επικίνδυνα. Στο αγωνιστικό είτε με τύχη, είτε με χρηστή διαχείριση, είτε με δουλειά, είτε με χρήμα, την άκρη θα τη βρεις. Στην πολιτική δεν συγχωρούνται λάθη ούτε σηκώνει η υπόθεση αστεία. Ή είσαι δυνατός και φροντίζεις να το δείχνεις σε κάθε ευκαιρία ή πας κατά διαόλου. Κι αν η ΑΕΚ πάει κατά διαόλου, πάει κατά διαόλου και όλη η προσπάθεια αλλαγής, στην οποία η ίδια ήταν η ξεκάθαρη εγγυήτρια.

Το πρωί της Τετάρτης η ΕΠΟ του Βαγγέλη Γραμμένου, βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από τις ελληνικές Αρχές που άπτονται ζητήματα οικονομικής φύσεως. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας παρά το γεγονός πως είχε τη στήριξη όλων των υγιών φορέων του ελληνικού ποδοσφαίρου κατάφερε να παραμείνει για όλη της τη θητεία ξεκάθαρο υποχείριο του ΠΑΟΚ, σε τέτοιο εξόφθαλμο βαθμό ώστε να βρεθεί μοιραία στο στόχαστρο του ΟΣΦΠ.

Οι Πειραιώτες αφού είδαν και απόειδαν πως με πλάγιους τρόπους (βλ. Μπαταγιάννη κ.α.) δεν μπορούν να βάλουν χέρι στα πράγματα, πέρασαν στην κατά μέτωπο επίθεση. Η προσπάθεια που έγινε από τις δυνάμεις εξυγίανσης κατά τα φαινόμενα πάει στο βρόντο.

Το καλοκαίρι είναι κοντά

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας. Και παρά την επιθετική στάση του μετώπου του ΟΣΦΠ, δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερη αλλαγή κλίματος στο προεκλογικό σκηνικό. Τώρα όμως είναι ξεκάθαρο πως δυνάμεις όπως αυτή της ΑΕΚ δεν έχουν την πολυτέλεια να συμμαχήσουν ξανά με αυτές του ΠΑΟΚ. Άλλωστε ο ΠΑΟΚ έδειξε και συνεχίζει να δείχνει τα χρώματά του. Το αφήγημα του χαλίφη τελικά δεν ήταν και τόσο αφήγημα.

Τα πράγματα σίγουρα θα ήταν διαφορετικά αν η ΑΕΚ είχε καταφέρει να πάρει σοβαρά το ρόλο του χαλιναγωγού σε κάθε περίπτωση και σε κάθε ευκαιρία. Αντιθέτως όμως, τους τελευταίους 18 μήνες επιδεικνύει συστηματικά χαλαρότητα σε όλα τα ζητήματα των ποδοσφαιρικών λόμπι και αυτό ίσως είναι δείγμα ανεπάρκειας συγκεκριμένων προσώπων που κινούνται σε αυτά.

«Κάηκαν» κεφάλαια

Μέσα στο αδιέξοδο των εκλογών της Λίγκας ήταν εμφανές πως ο Μηνάς Λυσάνδρου ήταν η μοναδική λογική κίνηση, ωστόσο αυτό αποδείχθηκε πως επέφερε φθορά στη δυναμική της ΑΕΚ σε άλλους τομείς. Ως πρόεδρος της Λίγκας, με θεσμικό δηλαδή ρόλο πλέον, έπρεπε να τρέξει ένα πρωτάθλημα χρεοκοπημένο και στα όρια της παράκρουσης, με δεδομένο πως ο ΟΣΦΠ είχε την ανάγκη να… σκούξει, ενώ ο ΠΑΟΚ έψαχνε απεγνωσμένα να κάνει τα μονά ζυγά μονόζυγα. Το αγωνιστικό ήρθε σαν κερασάκι στην τούρτα για να κάνει την ΑΕΚ ακόμη πιο ευάλωτη στην διαδικασία ανταλλαγής… επιχειρημάτων.

Το μέτωπο «Περέιρα»

Μέσα σε όλα η σύνθεση της ΚΕΔ θα βρεθεί κι αυτή σε κοντινό χρονικό διάστημα και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μετά τη μάχη του περασμένου Μαΐου για την παραμονή του Περέιρα ή όχι στην κεφαλή της ελληνικής διαιτησίας, θα ζήσουμε ένα δεύτερο γύρο.

Το θέμα δεν είναι απλό, αφού δεν αποκλείεται να τεθούν και πάλι σε καθεστώς διαπραγμάτευσης όλα όσα πέρασαν από τα χέρια του Πορτογάλου αλλά και των συνεργατών του Μαρίν και Λίντμπεργκ.

Θα είναι έτοιμη;

Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως βρισκόμαστε σε περίοδο πολλών ζυμώσεων γύρω από τη διαμόρφωση του status στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάποιοι προσδοκούν να δουν κάτι διαφορετικό σε μία διαφαινόμενη συνάντηση μεταξύ των κορυφαίων παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, όμως είναι σαφές πως δεν μπορεί κανείς να πετύχει πολλά στις εκάστοτε διαπραγματεύσεις αν δεν επιδεικνύει σε κάθε περίπτωση τη δυναμική του.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις-προκλήσεις, η ΑΕΚ δείχνει σημάδια ανετοιμότητας. Είναι σαφές πως και σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να δείξει διαφορετικό πρόσωπο, αν δεν θέλει να βρεθει σε περιβάλλον που θα παραπέμπει σε αυτό της προηγούμενης δεκαετίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X