Η ΑΕΚ πρέπει να επιστρέψει στις αρχές της για να μην χάσει την χρονιά

Η ΑΕΚ πρέπει να επιστρέψει στις αρχές της για να μην χάσει την χρονιά
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Άλλη μια ήττα για την αγνώριστη για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι ΑΕΚ, αυτή την φορά από την Μπάνβιτ, μια ομάδα που είχε κερδίσει εκτός έδρας με χαρακτηριστική ευκολία.

Η ομάδα μετά την μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, δέχεται το ένα σοκ μετά το άλλο και πραγματικά αυτήν την στιγμή δείχνει τόσο ευάλωτη που μπορεί να χάσει από τον οποιονδήποτε.

Άμυνα..Οκτωβρίου

Δεν νομίζω ότι θέλει και ιδιαίτερη μελέτη για να καταλάβει κάποιος γιατί έχασε η ΑΕΚ, όταν έχει δεχτεί στην έδρα της 96 πόντους. Θυμίζω ότι στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει με 19 επιτρέποντας στους Τούρκους 50 μόλις πόντους, ενώ χθες σχεδόν τους διπλάσιους. Ήταν τόσο απελπιστική η κατάσταση στην άμυνα της Ένωσης που πραγματικά νόμιζες ότι έπαιζαν εναντίον των Γουόριορς. Η μεγαλύτερη πληγή στην αμυντική τακτική της ΑΕΚ ήταν οι τραγικές περιστροφές των παικτών της, οι οποίοι έπαιζαν χωρίς ενέργεια και ένταση.

via GIPHY

Έχουμε πει αρκετές φορές ότι η άμυνα με hedge out είναι μια δύσκολη τακτικά άμυνα που όμως αν την παίζεις καλά μπορείς να έχεις αποτελέσματα. Για να την διασπάσεις χρειάζεται πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας με ταχύτητα αλλά και να βρει μπόσικη την άμυνα. Η ΑΕΚ δεν έδειξε την επιθετικότητα που μας έχει συνηθίσει, δεν έβαζε χέρια στις γραμμές πάσας για να εμποδίζει την μεταφορά της και οι Τούρκοι έπαιζαν ρολόι έξω από την γραμμή των 6,75 (12/25). Ενδεικτικό της χαλαρής προσέγγισης στην άμυνα είναι ότι η Μπαντίρμα τελείωσε τον αγώνα με 33/54 σουτ (61.1%), ένα απίθανο ποσοστό για εκτός έδρας ματς που βέβαια δικαιολογείται αν παρατηρήσεις πως έπαιζε αμυντικά η ΑΕΚ.

Ο κόουτς Παπαθεοδώρου στην συνέντευξη τύπου μίλησε για λανθασμένη νοοτροπία και για μια ομάδα που μετά την νίκη επί του Παναθηναϊκού, πίστεψε ότι είναι καλύτερη ομάδα από ότι είναι στην πραγματικότητα. Πέρα από την νοοτροπία που την είχαμε αναφέρει στο μπλογκ μετά την ήττα στην Αμβέρσα, θεωρώ ότι πλέον και οι παίκτες που υπάρχουν περιφερειακά, δεν έχουν τα φυσικά προσόντα για να παίξουν καλύτερη άμυνα. Η έλλειψη του ΣαντΡος που με την ταχύτητα του και τα μακριά χέρια του, μπορούσε να καλύψει πολλά λάθη που γινόντουσαν, δεν υπάρχει πια. Αμυντικός που να πάρει τον καλύτερο επιθετικό παίκτη της άλλης ομάδας και να τον βγάλει εκτός παιχνιδιού, δεν υπάρχει πια, οπότε η ΑΕΚ είναι ευάλωτη ακόμα και σε προσπάθειες ατομικής άμυνας σε ένας εναντίον ενός.

Θυμηθείτε ότι ο Σμιθ που σήμερα σκόραρε 19 πόντους, στον πρώτο αγώνα μόλις και μετά βίας είχε βάλει 3 γιατί κάποιος του είχε βάλει χειροπέδες. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι από όλους τους περιφερειακούς της ομάδας αυτήν την στιγμή, ο πιο ικανός δείχνει να είναι ο Τσάλμερς που σήμερα προσπάθησε αρκετά.

Προσπάθησε στο 4ο δεκάλεπτο

Η ΑΕΚ προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι στο 4ο δεκάλεπτο, με τον κόουτς να επιστρατεύει μια πεντάδα όσο το δυνατόν πιο σκληρή αλλά να αλλάζει και τον τρόπο άμυνας αφού είδε ότι δεν υπάρχει ελπίδα αναχαίτησης. Επέκτεινε την πίεση της στα 4/4 του γηπέδου, προσπάθησε με τον Ματσιούλις να κάνει κάποιες παγίδες στο κέντρο για να δυσκολέψει το κατέβασμα της μπάλας, αλλά κυρίως άφησε τα hedge out και έπαιξε με αλλαγές στα σκριν. Αυτά είναι η αλήθεια ότι δυσκόλεψαν τους Τούρκους, τους έβαλαν να σκεφτούν και έτσι η διαφορά μειώθηκε. Βέβαια κάποια στιγμή θα προσαρμόζονταν και οι εκείνοι, παρά την απειρία πολλών παικτών τους και μπόρεσαν να αυξήσουν πάλι την διαφορά και να κερδίσουν σχετικά άνετα.

Πρέπει να ξεπεράσει το σοκ του …χωρισμού

Θα είναι η τελευταία φορά που το γράφω γιατί όπως λένε και στην Αμερική δεν έχει νόημα να κλαις πάνω από χυμένο γάλα. Ο υπερπαίκτης Κουβανός δεν είναι πια εδώ. Πρέπει η ομάδα να ξεπεράσει το σοκ και να προχωρήσει παρακάτω όσο δύσκολο και αν είναι σε τέτοια περίοδο. Η ΑΕΚ πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, γιατί με την εικόνα που έχει δεν δείχνει ότι μπορεί να πάει να κερδίσει μέσα σε Γερμανία, Ισπανία και τότε θα αλλάξει η συζήτηση σχετικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ένας νέος παίκτης αναμένεται να έρθει και μαζί με τον Γιάνκοβιτς και τον Γκραντ, θα πρέπει η ΑΕΚ να κάνει μια μίνι προετοιμασία μέσα στον Γενάρη για να εντάξει τους νέους παίκτες στο παιχνίδι της. Να γίνει ανακατανομή των ρόλων, να βρει καινούργιες σταθερές, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να κερδίζει μέσα σε ένα μήνα όπως είναι ο Ιανουάριος που έχει πολύ κρίσιμα ματς για την πορεία της στην Ευρώπη αλλά και για την θέση της στο πρωτάθλημα. Με συγχωρείται, αλλά αυτά δεν είναι εύκολα πράγματα, δεν γίνεται να τα περάσει η ομάδα αναίμακτα και μένει να δούμε πόσο αναστρέψιμη θα είναι η βλάβη που θα προκληθεί. Όλοι θα πρέπει να βάλουν το κεφάλι κάτω και να επιστρέψουν στις αρχές και την φιλοσοφία που είχε η ομάδα κατά την διάρκεια του μεγάλου σερί νικών που έτρεξε για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική ενόψει των τελικών που την περιμένουν

ΥΓ. Πιθανότατα αύριο θα έχουμε την απόφαση για το ποιον από τους 2 υποψήφιους παίκτες θα διαλέξει η ΑΕΚ αλλά και για την παραμονή ή όχι του Τσάλμερς του όποιου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται αυτήν την εβδομάδα. Εννοείται ότι θα υπάρχει εκτενής ανάλυση του νέου μεταγραφικού αποκτήματος και με ποιον τρόπο θα βοηθήσει την ΑΕΚ.

ΥΓ2. Μοιάζει να έχουν περάσει μήνες από εκείνη την Κυριακή μετά την νίκη επί του Παναθηναϊκού. Πόσο ΑΕΚ όλη αυτή η ψυχρολουσία που ζούμε από τότε.

ΥΓ3. Ελπίζω ο περσινός κομβικός τραυματισμός του Ματσιούλις να μην αντικατασταθεί από την πώληση του ΣαντΡος στις μνήμες όλων μας, στο τέλος της χρονιάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X