Ένα μοτίβο 100-0 εις βάρος της ΑΕΚ

Αλλοίωση αποτελέσματος στην Τούμπα, για να χάσει η ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο ΠΑΟΚ είναι ένας οργανισμός, ο οποίος φωνάζει πως ενδιαφέρεται μονάχα για το αποτέλεσμα. Ο τρόπος που θα φτάσει σ’ αυτό δεν φαίνεται να τον απασχολεί ιδιαίτερα. Τα “πως” της διαδρομής δεν τον αγγίζουν. Μετρά μονάχα ο σκοπός που καθαγιάζει τα μέσα. Νίκη με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο. Ένας αυτοσκοπός όπως χαρακτηρίζεται από τα συνθήματα “εμείς ή κανείς” και “μία ομάδα, μία πόλη”. Κατέπεσαν και τα δύο με πάταγο αλλά ο σκοπός της νίκης με κάθε τίμημα παραμένει.

Πρωτόβγαλτος σε τέτοιες πρακτικές (απέναντι σ’ έναν μηχανισμό με 25ετή δράση), η απειρία τον προδίδει όταν τα γεγονότα είναι αδιάσειστα. Κυριεύεται από το άγχος ολάκερος μιντιακός μηχανισμός. Στην αμφιβολία για πέναλτι στον Κρίστιτσιτς ανακαλύπτει θέατρο! Στην υποψία για χέρι του Βαρέλα εντοπίζει οφσάιντ (!) στο ψαλιδάκι του Βράνιες. Εδώ μπαίνει θαυμαστικό ολογράφως… Στο επιθετικό φάουλ του Σβιντέρσκι κάνει το ψυχογράφημα του Βράνιες γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή.

Κι ο ΠΑΟΚ μιλά για πεντακάθαρη νίκη

Κι αυτοί πεντακάθαρη νίκη είδαν, όπως την είδε κι ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό με δύο πέναλτι γαργάρα μία εβδομάδα πριν. Για μένα οι δύο ομάδες δεν μπαίνουν στην ίδια εξίσωση αλλά αδυνατώ να καταλάβω την μετάλλαξη μετά την σύμπραξη με την ΑΕΚ για την εξυγίανση στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μετάλλαξη που εντοπίζεται χρονικά ως αφετηρία από τον τελικό του Βόλου με το κάλπικο οφσάιντ γκολ. Μήνες πριν τα γεγονότα της Τούμπας στον επεισοδιακό αγώνα.

Η ΑΕΚ εξέφρασε επισήμως την θέση της για την ανικανότητα του Μέλο Περέιρα αποδίδοντας στον ξένο αρχιδιαιτητή τις κακές διαιτησίες εις βάρος της. Δεν περίμενε τα σημερινά αποτελέσματα. Εξέφρασε την δυσφορία της μετά το φιάσκο στον τελικό του κυπέλλου με τις μυστικές τριγωνικές αλλαγές των ξένων διαιτητών.

Οι ξένοι διαιτητές σφυρίζουν χειρότερα από τους Ελληνες

Κι είναι γεγονός πως ο Περέιρα έχει αποτύχει στον ρόλο του ως επικεφαλής της ΚΕΔ. Η αλήθεια είναι πως οι ξένοι διαιτητές σφυρίζουν πια χειρότερα από τους Ελληνες κάνοντας εξόφθαλμα λάθη. Από τον Γκεστράνιους στον Ισραηλινό, έχουν αναστενάξει τα VAR…

Φυσικά υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος στο ματς της Τούμπας επειδή το γκολ που έκρινε το ματς είναι άκυρο. Προηγείται το επιθετικό φάουλ του Σβιντέρσκι πάνω στον Βράνιες. Βάζει και τα δύο χέρια καθηλώνοντας τον αμυντικό της ΑΕΚ στο έδαφος. Φαίνεται άλλωστε από τον τρόπο που “σπάει” το σώμα του Βράνιες πέφτοντας στο έδαφος.

Το ανησυχητικό για την ΑΕΚ δεν είναι το εις βάρος της σφύριγμα σ’ αυτό το ματς. Η ανησυχία προκύπτει από την διαπίστωση πως στα ματς με τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια οι επίμαχες φάσεις (χωρίς να εξετάζω ποιες ήταν σωστές και ποιες λανθασμένες) κρίθηκαν εναντίον της σε ποσοστό 9/10 φορές! Ναι, ομολογώ πως πλησιάζει τα 100-0 της κανονικότητας που είχαν επιβάλλει οι γκρανκάσες του ποδοσφαιρικού τοπίου.

Τα 100-0 του ΠΑΟΚ εις βάρος της ΑΕΚ

Ένα άουτ που έγινε κόρνερ έκρινε στις καθυστερήσεις ένα ματς στην Τούμπα. Ένα πέναλτι στον Σιμόες που θα έδινε προβάδισμα το κατάπιε το στραγάλι καθορίζοντας την έκβαση ενός άλλου. Χέρια στο πρωτάθλημα, χέρια στο κύπελλο τίποτα από τους διαιτητές, με VAR ή χωρίς VAR…

Υπάρχει συνεπώς ένα μοτίβο. Οτιδήποτε επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Η ΑΕΚ αδικείται σταθερά στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ σε φάσεις που καθόρισαν το αποτέλεσμα. Όταν κάθε λάθος, κάθε αμφιβολία, καταλογίζεται σε κάθε περίπτωση εις βάρος της τότε κάτι τρέχει. Δεν είναι φυσιολογική μία τέτοια συνθήκη, ένα παραπλήσιο 100-0.

Αυτή η διαπίστωση δεν μπορεί να περάσει δίχως σοβαρή αντίδραση από τον οργανισμό της ΑΕΚ. Μαζεύτηκαν πολλά για να γυρίσει και το άλλο μάγουλο.

ΥΓ. Η ΑΕΚ έχασε ένα παιχνίδι αλλά κέρδισε έναν προπονητή. Ο Καρέρα επικράτησε στην σκακιέρα τακτικής του αγώνα. Έβγαλε τον ΠΑΟΚ από το παιχνίδι του, απονεύρωσε την μεσαία γραμμή, απέκοψε τον Μίσιτς, εγκλώβισε τον Γιαννούλη με τον συνεπή Βέρντε, έκλεισε τους χώρους στον Λημνιό. Ταίριαξε το 4-3-3 αλλά υστέρησε σε κλεψίματα ώστε να αποφέρει καθαρές ευκαιρίες και στην απόδοση των ακραίων αμυντικών.

Τα ατομικά λάθη έδωσαν την αφορμή της ήττας σε μία κακή διαιτησία. Ανόητη συμπεριφορά από τον έμπειρο Σιμόες στο πέναλτι, επιπόλαια λάθη από τον διεθνή Μπακάκη που έκαψαν τελικά και τον Λιβάια. Η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες που προέκυψαν μετά το γκολ όταν η είσοδος του Ολιβέιρα κι η μετατόπιση του Λιβάια αριστερά έκαναν όλο το γήπεδο να μασά τα νύχια του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X