Έκανε δύσκολη τη ζωή της η ΑΕΚ, φτηνή ήττα από την ουραγό Αντβέρπ

Εικόνες από το Αντβέρπ-ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Το φοβερό σερί νικών της ΑΕΚ σταμάτησε στο Βέλγιο. Κόντρα στην ουραγό του ομίλου Αντβέρπ, η Ενωση έκανε τη χειρότερη εμφάνιση των τελευταίων εβδομάδων και δυσκόλεψε τη ζωή της για την πρωτιά στον όμιλο. Η ΑΕΚ δεν είχε φρεσκάδα και καθαρό μυαλό, έσπασε τα καλάθια στην επίθεση με τραγικά ποσοστά ακόμα και στις βολές και γνώρισε δίκαια την ήττα από τους Βέλγους με 73-61. Η Ενωση παραμένει στην κορυφή του ομίλου (ισόβαθμη με τη Χάποελ), αλλά πλέον ξόδεψε το περιθώριο μιας ήττας που είχε ενόψει των ταξιδιών σε Μπούργος και Ράστα Βέχτα.

Έπειτα από την υπερπροσπάθεια της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό και το επίπονο ταξίδι στο Βέλγιο, πρώτο μέλημα του Παπαθεοδώρου ήταν να φρεσκάρει την ομάδα του. Γι’ αυτό και στην αρχική πεντάδα της ΑΕΚ βρίσκονταν δύο παίκτες που δεν είχαν παίξει λεπτό στο ντέρμπι με τους «πράσινους», Τσάλμερς και Μαυροειδή, μαζί με τους Λάνγκφορντ, Σαντ Ρος, Χρυσικόπουλο. Η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και με τον Λάνγκφορντ να δείχνει…σεληνιασμένος, πήρε τον έλεγχο του ματς.

Το μάζεψε στο τέλος

Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα, οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούσαν να διατηρήσουν την ίδια συγκέντρωση. Δέχονταν εύκολα καλάθια στην άμυνα, έχαναν τα ριμπάουντ, είχαν πολύ άσχημα ποσοστά στα σουτ τριών πόντων. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με την ΑΕΚ να υπολείπεται πέντε πόντων (26-21), έχοντας έξι ριμπάουντ λιγότερα και σουτάροντας κάτω από 30% στο τρίποντο. Ούτε η είσοδος των Σλότερ, Ματσιούλις μπόρεσε να δυναμώσει την ΑΕΚ κάτω από τη ρακέτα, καθώς οι Βέλγοι έπαιρναν το εύκολο ριμπάουντ και «έτρεχαν».

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα οι Βέλγοι να εκτινάξουν τη διαφορά στο +13 γι’ αυτούς (34-21). Ο Παπαθεοδώρου αντέδρασε με αλλαγές, που έφεραν την παρθενική συμμετοχή του Τζεράι Γκραντ με τη φανέλα της Ενωσης. Με την εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά του Αμερικανού και την ταυτόχρονη είσοδο του Τσάλμερς, η ΑΕΚ βρήκε ηρεμία στο παιχνίδι της μείωσε στους εννιά (34-25, 6:32 πριν το ημίχρονο).

Θετικό ντεμπούτο Γκραντ

Το βασικό όπλο της ΑΕΚ ήταν ξανά η άμυνα. Οι «κιτρινόμαυροι» που είχαν δεχθεί 34 πόντους στα πρώτα 12’ αγώνα, δέχτηκαν μόνο τέσσερις ως το φινάλε του ημιχρόνου. Με την εξαιρετική άμυνα των Γκραντ, Τσάλμερς και τον επιθετικό οίστρο του Ρέι, η Ενωση κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά και να πάει στα αποδυτήρια με απόσταση τεσσάρων πόντων (39-35). Ο Γκραντ είχε τέσσερα ριμπάουντ σε 5’, ο Ρέι έκανε πάρτι έχοντας αποκτήσει ψυχολογία και παρά τα 5/18 τρίποντα, η ΑΕΚ ήταν μέσα στο ματς.

Η ΑΕΚ συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο με εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά, αλλά δεν είχε την ίδια συνέπεια στην επίθεση και ξόδευε εύκολα πολλές ευκαιρίες να περάσει μπροστά. Ακόμα και ο Σαντ Ρος, έβγαζε πάλι τεράστιες άμυνες, αλλά έκανε φτηνά λάθη στην επίθεση. Ο Λάνγκφορντ ήταν άστοχος, η ΑΕΚ είχε 6/23 τρίποντα και πολλές κακές επιλογές με αποτέλεσμα, ενώ είχε μόλις 44% ακόμα και στις ελεύθερες βολές!

Τα… έσπασαν!

Η τρίτη περίοδος έληξε με την Αντβέρπ στο +5 (55-50). Η είσοδος του Ρέι προσέφερε ξανά επιθετική πνοή στην ΑΕΚ, αλλά το μομέντουμ ήταν με τους Βέλγους. Με κάρφωμα του Φαγέ η Αντβέρπ έφτασε τη διαφορά στους οκτώ (60-52, 8:12 πριν το τέλος) και ο Παπαθεοδώρου πήρε εσπευσμένα τάιμ άουτ για να συμμαζέψει τα πράγματα. Η Ενωση έπαιζε πλέον με Ρέι και Λάνγκφορντ, αλλά στο γήπεδο δεν υπήρχε κυκλοφορία της μπάλας, υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις και οι επιθέσεις ήταν βιαστικές.

Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε, καθώς η ΑΕΚ δεν έπαιζε μυαλωμένα. Δεν περνούσε την μπάλα κοντά στο καλάθι, δεν είχε καθαρό μυαλό και δεν έφτασε στα επίπεδα που έχει συνηθίσει. Στα τελευταία λεπτά, η ΑΕΚ πίεσε έστω και ελάχιστα, προκαλώντας αλλεπάλληλα λάθη από τους Βέλγους. Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να τα εκμεταλλευθούν οι «κιτρινόμαυροι», ξόδευαν τις επιθέσεις δίχως να ακολουθούν το πλάνο και μοιραία γνώρισαν την ήττα.

 

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Η. Παπαθεοδώρου): Τσάλμερς 7, Λάνγκφορντ 19, Ματσιούλις 6, Ρέι 13, Σλότερ 6, Χρυσικόπουλος 2, Γιαννόπουλος, Γκίκας 3, Γκραντ, Μαυροειδής, Σαντ Ρος 5

Αντβέρπ (Κ. Μπεγκίν): Φαγέ 7, Κεστελούτ 9, Κλάσεν, Ρούπνικ 14, Βάνγουιν 9, Μπλέινγενμπεργκ, Μπραντς 2, Ντόνκορ 12, Ντουντζίνσκι 11, Ρότζιερ 2.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X