Ανασκόπηση Futsal 2019: «Χτίζει» αυτοκρατορία!

Ανασκόπηση Futsal 2019: «Χτίζει» αυτοκρατορία!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η κορυφαία σεζόν στην ιστορία του τμήματος ποδοσφαίρου σάλας ήταν το 2019 που μας αποχαιρέτησε.

Σύμφωνα με την ανασκόπηση του aek.gr η ΑΕΚ κατάφερε να πιστοποιήσει ότι αποτελεί την καλύτερη ομάδα στην ανδρική Futsal Superleague, ενώ μέσα σε 1 μήνα δημιούργησε και γυναικεία ομάδα η οποία κυριάρχησε στο πρώτο ιστορικό πρωτάθλημα και κατέκτησε τον τίτλο μόνο με νίκες.

Η ανδρική ομάδα, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό με 2-1 στις 04/11/2018, ξεκίνησε ένα εντυπωσιακό σερί νικών στην κανονική διάρκεια που συνεχίστηκε και το 2019. Συγκεκριμένα, στις 7 αγωνιστικές που απέμεναν για το τέλος της κανονικής περιόδου, η ΑΕΚ θα πετύχει ισάριθμες νίκες και μάλιστα 2 από αυτές κόντρα σε Δούκα (3-4 στο Δαΐς) και Παναθηναϊκό (4-2 στο Καματερό) κατακτώντας επάξια την 1η θέση.

Στα play off, οι παίκτες του Γιάννη Ζιάβα απέκλεισαν κατά σειρά την Επίλεκτη Ακαδημία (2-1 στις νίκες) και τον Ερμή Ζωγράφου (3-0 στις νίκες) και προκρίθηκαν στους τελικούς του Πρωταθλήματος, όπου βρέθηκε και ο Παναθηναϊκός.

Μετά από μία συγκλονιστική σειρά αγώνων που ανάγκασε όλο το φίλαθλο κόσμο να παρακολουθήσει με κομμένη την ανάσα και τους 5 αγώνες, η ΑΕΚ στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος για πρώτη φορά στην ιστορία της, καθώς στον 5ο και τελευταίο τελικό, επικράτησε στα πέναλτι του “τριφυλλιού”. Αυτό που ακολούθησε δεν είχε προηγούμενο, με τους φιλάθλους της ΑΕΚ να κάνουν τη… νύχτα μέρα και να πανηγυρίζουν τη μεγάλη επιτυχία.

Μάλιστα, η ΑΕΚ θα μπορούσε να διεκδικήσει και το νταμπλ, ωστόσο το Φεβρουάριο αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος, “πληρώνοντας” τη μοναδική κακή βραδιά του πρώτου μισού του 2019.

Το καλοκαίρι, πραγματοποιήθηκαν μικρές και στοχευμένες κινήσεις από τη διοίκηση της ΑΕΚ. Ο “Δικέφαλος” ως Πρωταθλητής Ελλάδος, είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί και στην κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση, το UEFA Futsal Superleague. Μάλιστα, η ΑΕΚ διεκδίκησε και πήρε τη διοργάνωση του προκριματικού ομίλου στο Δαΐς, γεμίζοντας το κλειστό με φίλους του αθλήματος.

Η “Ένωση” πραγματοποίησε τρεις εκπληκτικές εμφανίσεις, κοιτώντας στα μάτια όλους τους αντιπάλους της. Οι “κιτρινόμαυροι” μπορεί να κατέλαβαν την 4η θέση του ομίλου, όμως ανάγκασαν άπαντες να υποκλιθούν στο εξαιρετικό και τεχνικό παιχνίδι που κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά την ευρωπαϊκή περιπέτεια, η ΑΕΚ… στόχευσε το Super Cup, όπου αντίπαλος για ακόμα μία φορά ήταν ο Δούκας. Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, οι “κιτρινόμαυροι” απέδειξαν την ανωτερότητά τους και κατέκτησαν τον τίτλο με του ευρύ 5-2 και εν συνεχεία “ρίχτηκαν” στο μαραθώνιο του Πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ έφτασε συνολικά τις 24 σερί νίκες σε κανονική διάρκεια, ενώ ξεπέρασε τον 1 χρόνο όπου παρέμενε αήττητη, δημιουργώντας ρεκόρ που είχε χρόνια να δει το άθλημα. Μετά από 15 αγωνιστικές στη Futsal Superleague, οι Πρωταθλητές Ελλάδος φιγουράρουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχοντας σημειώσει 13 νίκες και μόλις 2 ήττες, ενώ στο Κύπελλο Ελλάδος, θα ξεκινήσουν την πορεία τους από τη Φάση των “16”.

Ωστόσο, η κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Super Cup δεν ήταν οι μοναδικοί τίτλοι για το τμήμα ποδοσφαίρου σάλας. Η διοίκηση της ΑΕΚ πιστή στη διάδοση των αθλητικών ιδεωδών και των αξιών που πρεσβεύει ο Σύλλογος, προχώρησε στη δημιουργία και γυναικείας ομάδας, η οποία και αγωνίστηκε στο πρώτο ιστορικό πρωτάθλημα που διοργανώθηκε από την ΠΕΠΠΣ.

Η ομάδα της ΑΕΚ με προπονητές τους Χριστόπουλο και Ιατρού, θα σημειώσει συνολικά 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες στην κανονική διάρκεια και με ρεκόρ τερμάτων, 47-2, κατακτώντας την 1η θέση και προκρινόμενη στο Final Four. Εκεί, θα επικρατήσει με 11-1 του Παιανιακού, ενώ στο μεγάλο τελικό θα επιβληθεί του Αγίου Δημητρίου στα πέναλτι, “βάφοντας” στα χρώματα της ΑΕΚ άλλο ένα τρόπαιο.

Το 2020 βρίσκει το τμήμα ποδοσφαίρου σάλας της ΑΕΚ στην καλύτερη στιγμή της Ιστορίας του και με τα απαραίτητα εφόδια για ακόμα περισσότερες επιτυχίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X