Σαντ-Ρος: «Είμαι ευγνώμων για όσα ζω στην ΑΕΚ -Θέλω το Κύπελλο Ελλάδας»

Δεν πήρε ανάσα ο Σαντ-Ρος, 36' ο Λάνγκφορντ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σαντ-Ρος μίλησε για όλους και για όλα σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο Κουβανός γκαρντ της ΑΕΚ, μίλησε στο «sdna» και αναφέρθηκε στην πορεία του με την ΑΕΚ, τους στόχους της ομάδας, έκανε την αποτίμηση του 2019, ενώ αναφέρθηκε και στο περιβόητο τηλεφώνημα του Ιτούδη, προκειμένου να πάει στην ΤΣΣΚΑ.

Αναλυτικά:

Το 2019 φεύγει και πλέον μπαίνουμε σε νέα δεκαετία. Τι αποτίμηση θα έκανες στη χρονιά που φεύγει;

«Μέχρι στιγμής όλα κυλούν καλά. Είχε κάποια σκαμπανεβάσματα η χρονιά, όμως νιώθω πως το 2019 κλείνει πολύ δυνατά από την πλευρά μας. Όλα κύλησαν καλά. Ήταν μια πολύ ωραία χρονιά και για την ΑΕΚ, αλλά και για μένα προσωπικά και στόχος μου είναι να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και το νέο έτος».

Καταφέρατε να κλείσετε εξαιρετικά τη χρονιά. Η ΑΕΚ έδειξε τις δυνατότητές της και στα τελευταία 16 παιχνίδια μετρήσατε 15 νίκες. Τι σημαίνει αυτό για σένα;

«Από την αρχή έλεγα πως οι νέες ομάδες θέλουν χρόνο για να δείξουν πράγματα. Έχουμε πολλούς επαγγελματίες που έχουν παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο και γνωρίζουν από δυσκολίες. Παίκτες όπως εγώ που ξέρουν το BCL μαθαίνουν από τέτοιους παίκτες και εστιάζουμε πάρα πολύ σε αυτό που θέλει το σταφ από εμάς. Βρήκαμε χημεία νωρίς στη σεζόν. Είχαμε κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα στην αρχή της σεζόν, όμως η ομάδα έχει βρει ρυθμό, αλλά και τη χημεία που χρειαζόταν».

Αναφέρθηκες στο ξεκίνημα. Τον Οκτώβριο η ομάδα είχε μόλις 1 νίκη στο πρωτάθλημα και έκανε κάποιες κακές ήττες. Η κριτική που ασκήθηκε στο διάστημα εκείνο ήταν εξτρά κίνητρο;

«Δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία σε όσα γράφονταν ή λέγονταν. Σε τέτοιες καταστάσεις όλοι έχουν κάτι να πουν. Ακούσαμε τα πάντα τότε. Ήμασταν και λίγο άτυχοι στο ξεκίνημα διότι χάσαμε κάποια παιχνίδια σε λεπτομέρειες. Βρήκαμε το κομμάτι που έλειπε από την ομάδα, ώστε να μπούμε σε δρόμο νικών και να ξεφύγουμε από τον κακό Οκτώβριο. Η κριτική είναι κάτι που δεν μας ένοιαζε. Εμείς αυτό που κάναμε ήταν να εστιάζουμε στη δουλειά μας».

Περίμενα πως θα είχαμε τέτοιο ξεκίνημα στη σεζόν

Περίμενες πως η σεζόν θα ξεκινούσε με τέτοιο τρόπο;

«Ναι, το περίμενα! Ήλπιζα να ήμουν λάθος, αλλά το περίμενα. Ήξερα πως ήμασταν μια εντελώς νέα ομάδα. Σχεδόν κανείς δεν είχε παίξει με τον άλλο μέχρι να συναντηθούμε στην ομάδα. Από την περσινή ομάδα είχαμε μείνει εγώ, ο Γιόνας (Ματσιούλις) και ο Χάρης (Γιαννόπουλος) και ξέραμε ότι θα υπήρχαν δυσκολίες στο ξεκίνημα. Σκεφτόμουν αν αυτό συνέβαινε πώς θα ξεφεύγαμε και θα προχωρούσαμε μπροστά, αλλά και εάν δεν αρχίζαμε καλά να μέναμε στο μονοπάτι μας. Σε κάθε περίπτωση εγώ προσπαθούσα να κοιτάζω την μεγάλη εικόνα της σεζόν».

Το τελευταίο δίμηνο πετύχατε δύο πολύ σημαντικές νίκες, κόντρα σε Προμηθέα και Χάποελ Ιερουσαλήμ. Θεωρείς πως οι νίκες αυτές ήταν… δηλώσεις ενόψει συνέχειας;

«Η ΑΕΚ έκανε τη δήλωσή της με αυτές τις νίκες, θεωρώ. Έπρεπε να κάνουμε τη δήλωσή μας μέσα στο παρκέ. Να συνεχίσουμε τη σπουδαία δουλειά μας και το σερί μας, αλλά και να δείξουμε στον κόσμο τι μπορούμε να πετύχουμε μέσα στη σεζόν, ως ομάδα. Είναι δήλωση από την πλευρά μας πως μπορούμε να παίξουμε κόντρα σε κάθε αντίπαλο και ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε».

Κατά τη διάρκεια της σεζόν είχες πει ότι φέτος η ΑΕΚ είναι μια διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρυσι. Βλέπουμε, όμως, πως και εσύ παρουσιάζεις διαφορετική εικόνα φέτος. Πέραν της άμυνας, βοηθάς πολύ και στην επίθεση. Νιώθεις πως φέτος έχεις διαφορετικό ρόλο;

«Στην άμυνα δεν είναι τίποτα διαφορετικό για μένα φέτος. Αυτό που άλλαξε στο παιχνίδι μου είναι η συμβολή μου στην επίθεση. Μέχρι ώρας όλα είναι καλά, παίζω καλύτερα από πέρυσι. Νιώθω πιο άνετα φέτος γιατί είναι η δεύτερη σεζόν μου στην ΑΕΚ και πάντα σε μια τέτοια κατάσταση νιώθεις πιο άνετα, βλέποντας τα ίδια πρόσωπα στην πλευρά σου ξανά. Φέτος είναι διαφορετικά και αυτό σε κάνει πιο άνετα σε όλους τους τομείς».

Θέλω τίτλους με την ΑΕΚ

Θεωρείς πως σου ταιριάζει περισσότερο ο ρόλος που έχεις φέτος στην ομάδα;

«Είμαι ο… κλασσικός τύπος παίκτη που λέει πως είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι του ζητήσει ο προπονητής πάνω στο παρκέ. Δεν παίζω κάποιο ρόλο. Απλώς αν θέλει ο προπονητής να κάνω κάτι συγκεκριμένο στο παρκέ, θα το κάνω για το καλό της ομάδας. Δεν θεωρώ πως έχω κάποιο ρόλο, ή ότι είμαι ο ηγέτης της ομάδας. Απλώς είμαι ένα κομμάτι του παζλ που βοηθάει την ομάδα να παρουσιάζει το καλύτερο δυνατό πρόσωπο και να κερδίζει».

Φέτος πραγματοποιείς εξαιρετική σεζόν. Συμβάλλεις στην επίθεση, μαζεύεις τα ριμπάουντ, πασάρεις τη μπάλα. Υπάρχει κάποιο… μυστικό για την φετινή σεζόν; Είναι η καλύτερη σεζόν της καριέρας σου ως τώρα;

«Δεν θα έλεγα πως κάνω καλή ή κακή σεζόν. Δεν προσεγγίζω έτσι τα πράγματα, για να είμαι ειλικρινής. Εγώ απλώς είμαι κομμάτι του παζλ. Πάντα θέλω να κάνω το καλύτερο για την ομάδα και συνεχίζω σε αυτό το ρυθμό. Το να μαζεύω τα ριμπάουντ και να πασάρω τη μπάλα είναι κάτι που έκανα σε όλη την καριέρα μου. Ίσως να το κάνω περισσότερο από άλλους παίκτες, γιατί έχουμε ένα ρόστερ με παίκτες που έχουν διαφορετικό στυλ και το σταφ θέλει να έχουμε ένα διαφορετικό στυλ κάθε φορά. Σε κάθε σεζόν μου έκανα αυτό το πράγμα καλά. Φέτος σκοράρω περισσότερο από πέρυσι, αυτό είναι φανερό, αλλά είναι κάτι που βγαίνει μέσα από το σύστημα και είναι κάτι που χρειάζεται η ομάδα στο παρκέ».

Τι γνώμη έχεις για τους συμπαίκτες σου, αλλά και για το προπονητικό σταφ της φετινής σεζόν;

«Πέρυσι κατακτήσαμε ένα τρόπαιο, το Διηπειρωτικό. Φέτος είναι διαφορετικά τα πράγματα. Πέρυσι αποκλειστήκαμε νωρίς από το Κύπελλο. Μετά ήρθε και ο αποκλεισμός από το Final Four του BCL. Η φετινή ομάδα έχει δείξει πως δίνει μεγάλη έμφαση σε κάθε παιχνίδι και ειδικά σε αυτά που λέγονται μεγάλα παιχνίδια. Ελπίζω και στόχος μου είναι να παίξουμε σε κάθε τελικό που θα έχουμε φέτος. Λογικά και οι συμπαίκτες μου έχουν την ίδια γνώμη».

Το 2020 έρχεται και οι προκλήσεις είναι αρκετές. Έχετε ανέβει βαθμολογικά στο πρωτάθλημα, είστε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Παναθηναϊκό να έχει αποκλειστεί και παράλληλα είστε στην κορυφή του ομίλου στο BCL. Θεωρείς πως τους επόμενους μήνες η ομάδα θα μπορέσει να κατακτήσει τρόπαια;

«Το ελπίζω! (γελάει) Έχουμε πολύ καλές πιθανότητες. Ειδικά στο Κύπελλο, όπου δεν υπάρχει Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στον ορίζοντα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε. Φυσικά θέλω να φτάσουμε στην κατάκτηση τίτλου. Θα ήταν ωραίο για μένα να γίνω ο πρώτος Κουβανός που κατέκτησε Κύπελλο Ελλάδας. Πέρυσι έγινα ο πρώτος Κουβανός που πήρε Διηπειρωτικό. Θα ήταν πάρα πολύ ωραίο».

Ο κόουτς Παπαθεοδώρου είναι προπονητής που μπορεί να σε ωθήσει να παίξεις ακόμα καλύτερα από τις δυνατότητές σου;

«Μου δίνει αρκετή ελευθερία στο παιχνίδι. Ακόμα και όταν δεν είχα τη νοοτροπία για να εκτελώ στην επίθεση με την ίδια συχνότητα, επειδή έδινα μεγάλη έμφαση στην άμυνα, μου έλεγε να είμαι πιο επιθετικός σε κάθε φάση και να μην φοβάμαι. Οπότε, θα έλεγα πως μπορεί να με εμπνεύσει να παίξω ακόμα καλύτερα και μπορεί να εμπνεύσει και τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου».

Αυτή είναι η αλήθεια για ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το τηλεφώνημα του Ιτούδη

Με τις εμφανίσεις σου προσέλκυσες το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων στα μέσα της σεζόν. Προ ημερών διαβάσαμε για το ενδιαφέρον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για σένα. Τι συνέβη σε αυτή την περίπτωση;

«Δεν ξέρω, εγώ απλώς παίζω μπάσκετ! Γι αυτό έχω εκπροσώπους, για να φροντίζουν εκείνοι τέτοιες καταστάσεις. Εγώ απλώς ξυπνάω κάθε πρωί και παίζω μπάσκετ εδώ. Εάν συμβεί κάτι, ίσως να το μάθεις και πιο πριν από εμένα, γιατί έλαβα πολλά μηνύματα από ανθρώπους και εγώ δεν είχα ιδέα τι είχε συμβεί. Δεν βάζω τον εαυτό μου σε αυτή τη διαδικασία. Εγώ το μόνο που κάνω είναι να εστιάζω στο παιχνίδι. Είμαι παίκτης της ΑΕΚ και κάνω τη δουλειά μου για την ΑΕΚ. Εστιάζω εκεί και μόνο. Αν αύριο-μεθαύριο έρθει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή κάποια άλλη ομάδα και ενδιαφερθεί τότε θα συζητήσω για τα θέμα αυτό. Είμαι στην ΑΕΚ τώρα».

Σε ρωτάω διότι γράφτηκε πως υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία με τον προπονητή της ΤΣΣΚΑ, τον Δημήτρη Ιτούδη…

«Αυτό γράφτηκε, αλλά δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Έχω ελληνικό αριθμό. Αν πήρε κάποιο τηλέφωνο εκείνος, σίγουρα δεν θα μίλησε μαζί μου».

Μιλάς με πολύ θερμό τρόπο για την ΑΕΚ. Τι σημαίνει για σένα;

«Είναι μια πραγματική οικογένεια! Έχω σπουδαίους ανθρώπους γύρω μου που δείχνουν αγάπη κάθε μέρα. Ο κόσμος στέλνει καθημερινά μηνύματα και δείχνει την αγάπη του. Σημαίνει πολλά για μένα αυτό γιατί δείχνουν πως νοιάζονται για μένα. Κάποιες φορές τα σχόλια δεν είναι τόσο θετικά, όμως για μένα η ΑΕΚ σημαίνει πολλά. Είμαι ευγνώμων στην ΑΕΚ για όσα μου έχει δώσει. Πέρυσι ήταν διαφορετική σεζόν. Φέτος είναι ακόμα πιο πολύ διαφορετική, ακόμα και για μένα, οπότε κάθε φορά προσπαθώ να δείχνω την εκτίμησή μου στην ομάδα».

Μίλησες για τον κόσμο της ΑΕΚ και την αγάπη που δείχνει σε σένα. Όλη η υποστήριξή του είναι επιπλέον κίνητρο για σένα πάνω στο παρκέ;

«Φυσικά! Πάντα θες να νιώθεις ευπρόσδεκτος σε μια ομάδα και να νιώθεις την στήριξη όλων. Στην ΑΕΚ αυτό το βλέπω σε καθημερινή βάση. Ακόμα και στα πιο απλά πράγματα. Εισπράττω πολύ αγάπη και αυτό είναι σπουδαίο για μένα».

Πιστεύεις στον Άγιο Βασίλη;

«Προσωπικά δεν πιστεύω, αλλά επειδή θα διαβάσουν και παιδιά αυτή τη συνέντευξη θα πω ότι πιστεύω. Όλοι θα ήθελαν να πιστέψουν σε έναν Άγιο Βασίλη, έστω και νοητά».

Τι ευχή θα έκανες στον Άγιο Βασίλη, λοιπόν, για το 2020;

«Αν είχα μια ευχή μόνο θα ήταν να ήμουν υγιής, αλλά και όλη η οικογένειά μου να έχει υγεία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή. Η υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό».

Νιώθεις καθόλου… Έλληνας;

«Η Αθήνα είναι μια σπουδαία πόλη. Έχω φίλους εδώ. Λατρεύω το φαγητό της Ελλάδας, λατρεύω την ατμόσφαιρα της πόλης, τα πάντα».

Νιώθεις σπίτι σου στην ΑΕΚ;

«Φυσικά. Όλα έχουν σχέση με την Ελλάδα. Η σύντροφός μου είναι Ελληνίδα, έχω πολλούς φίλους στην Ελλάδα, οπότε θα έλεγα πως είμαι και λίγο… Έλληνας!»

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X