Το ποδόσφαιρο των νταβατζήδων!

Το ποδόσφαιρο των νταβατζήδων!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καλησπέρα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με ΥΓΕΙΑ πάνω από όλα.

Λίγες μέρες πριν μας αποχαιρετήσει το 2019 που για πολλούς λόγους να φύγει και να μην ξανάρθει, επιστρέφουμε σε αυτή τη γωνία προκειμένου να σχολιάσουμε όλα όσα γίνονται ξανά στην ΑΕΚ και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δυστυχώς τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο και ο λόγος είναι απλός. Δύο νταβατζήδες προσπαθούν να επιβληθούν με τη γνωστή νοοτροπία τους και αυτός που την πληρώνει είναι όλοι οι υπόλοιποι. Είναι ξεκάθαρο εδώ και χρόνια πως ο ένας χαλίφης έχει αντιγράψει τις πρακτικές του πρώην και πλέον ο πρώην, θέλει με κάθε τρόπο να επιστρέψει εκεί που ήταν.

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα δικά μας. Στην ΑΕΚ κάθε λάθος που γίνεται η ομάδα το πληρώνει στο μάξιμουμ. Είτε αυτό αφορά επιλογές του Δημήτρη Μελισσανίδη, είτε επιλογές Τεχνικών Διευθυντών, είτε προπονητών, είτε παικτών. Με την έλευση του Ίλια Ίβιτς όλοι ελπίζουμε ότι θα σταματήσουν οι ποδοσφαιρικές ανορθογραφίες και θα επιστρέψει η ποδοσφαιρική λογική που βιάστηκε την προηγούμενη διετία με επιλογές παράδοξες.

Η έλευση του Μάσιμο Καρέρα είναι μία επιλογή που μπορεί να σε βάλει στο σωστό δρόμο, φτάνει να στηριχτεί όπως πρέπει. Με παίκτες ποιότητας και χρόνο. Διότι κακά τα ψέματα, ακόμα και αυτό το 1-0 που θέλει να περάσει για αρχή ο Ιταλός δε θα έρχεται εύκολα και θα υπάρξουν και άλλες αναποδιές όπως και στη Λαμία.

Η ανάγκη απόκτησης αριστεροπόδαρου στόπερ και ενός μέσου για τη θέση του Γαλανόπουλου είναι επιτακτική. Κανονικά η ΑΕΚ στο πρώτο πενθήμερο του Γενάρη θα έπρεπε να έχει ήδη στην Αθήνα τους «εκλεκτούς» της. Και για να ενισχύσει τα μετόπισθεν και για να αποκτήσει μία επιλογή για τη μεσαία της γραμμή μετά τα μαντάτα για τον Έλληνα διεθνή μέσο που ενδέχεται να μείνει εκτός δράσης μέχρι και για τρεις μήνες.

Μετά θα πρέπει να ψάξει και για έναν επιθετικό. Όχι ακραίο της δεδομένη στιγμή αφού ο Καρέρα επιλέγει το 3-5-2. Αλλά γιατί ο Γιακουμάκης έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να σου δώσει λύσεις και με τον Ολιβέιρα τραυματία έστω και για δύο εβδομάδες το γκολ θα είναι πονοκέφαλος. Ο Λιβάια δε γουστάρει να παίζει εκεί, οπότε θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση. Αν πάλι αποφασίσουν να πάνε για ακραίο, ας φέρουν έναν παίκτη επιπέδου διότι με ένα ακόμα συμπλήρωμα τύπου Ντέλετιτς δεν έχει νόημα να έρθει κανένας.

Τέλος σε ό,τι αφορά στην ιστορία με τον Πέτρο Μάνταλο και το ενδεχόμενο πώλησής του. Η αλήθεια είναι ότι τη δεδομένη στιγμή υπάρχει μεγάλη οικονομική απόσταση ανάμεσα στα «θέλω» της ΑΕΚ και στα «δίνω» της Αλ Ουάχντα. Με τα χρήματα που δίνει τώρα η ομάδα από τα Εμιράτα ο αρχηγός δεν πρέπει να φύγει. Αν βεβαίως κάποια στιγμή αποφασίσουν να δώσουν 5-6 εκατ. Ευρώ τότε η ιστορία αλλάζει για την ΑΕΚ. Διότι σε αυτή την περίπτωση θα μπορεί με αυτά τα χρήματα να ενισχυθεί με 4 παίκτες επιπέδου Λιβάια και Ολιβέιρα.

Στην εξίσωση όμως είναι πάντα και ο παίκτης. Διότι μπορεί οι δύο ομάδες να τα βρούνε, όμως το θέμα είναι τι θα αποφασίσει τελικά ο Μάνταλος. Δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν παίκτη, διεθνή στην ηλικία των 28 ετών να πάρει την απόφαση να πάει να παίξει σε ένα πρωτάθλημα που δε θα του προσφέρει κάτι καλύτερο από πλευράς φιλοδοξιών. Το οικονομικό είναι βεβαίως τεράστιο ζήτημα. Διότι δε μιλάμε για 100, 1.000 ή 5.000 ευρώ αλλά για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως περισσότερα χρήματα.

Ο ένας χειρότερος από τον άλλο!

Αφήνουμε τα της ΑΕΚ και πάμε να μιλήσουμε για τα άλλα… Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες απίστευτων συμπεριφορών. Οι δύο ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα έχουν επιδοθεί σε έναν διαγωνισμό επίδειξης του ποιος είναι ο μεγαλύτερος νταβατζής και ποιος θα επιβληθεί στον άλλο γιατί… μπορεί!

Τα προηγούμενα χρόνια της ποδοσφαιρικής Χούντας, όλοι λέγαμε ότι κανένας δε θέλει να γίνει σαν και αυτούς. Που στο βωμό των εσόδων του Τσάμπιονς Λιγκ κατακρεούργησαν ομάδες και διέλυσαν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς κάναμε λάθος. Υπήρχαν κάποιοι που όχι απλά έγιναν ίδιοι αλλά και χειρότεροι. Αντέγραψαν κάθε πρακτική τους και την εφαρμόζουν στο απόλυτο.

Την αρχή με τους δανεικούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο τη ζήσανε με τον Παναθηναϊκό του Βαρδινογιάννη. Επί Κόκκαλη και Μαρινάκη είχαμε το ίδιο φαινόμενο με πρωταγωνιστή τον Ολυμπιακό. Και ο ΠΑΟΚ που διαμαρτυρόταν κάνει πλέον ακριβώς το ίδιο. Στη διαιτησία τα ίδια ακριβώς.

Από την αρχή της χρονιάς βλέπουμε δύο ομάδες να έχουν πάρει σφυρίγματα. Τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Χαρακτηριστικά παιχνίδια αυτά με τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΟΦΗ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τον πρώτο, το ίδιο και αυτό στη Νέα Σμύρνη και όχι μόνο για τον δεύτερο.

Από τη στιγμή λοιπόν που αδικήθηκε ο Ολυμπιακός στο Βόλο και βίωσε ότι βίωνε ο ΑΕΚτζής τα προηγούμενα 25χρόνια, ξεσηκώθηκε ο πλανήτης. Ουρλιάζει ο «οργανισμός» των «ερυθρολεύκων». Την ίδια ώρα ο «οργανισμός» του ΠΑΟΚ χρησιμοποιώντας τη ρητορική των ανθρώπων που διέλυσαν το ποδόσφαιρο, δείχνει πως το απολαμβάνει γιατί έχει μπει πλέον στη θέση του χαλίφη και θέλει να κάνει τα ίδια και χειρότερα.

Είναι μάλιστα τόσο γραφικός ο συγκεκριμένος οργανισμός που έφτασε στο σημείο να «υπερασπίζεται» την ΑΕΚ σε νίκες της και να μιλάει για λάθη διαιτητών που δεν είναι της δικής της «παράταξης» για να δημιουργήσει κλίμα και να επιδιώκει να υπερασπιστεί διαιτητές που έχουν κλίση προς το μέρος τους, ακόμα και όταν τα λάθη που κάνουν είναι εξόφθαλμα.

Ο ένας καθρέφτης του άλλου

Σήμερα διαβάσαμε την ανακοίνωση της Θύρας 7. Ότι το πρωτάθλημα δε θα τελειώσει αν συνεχιστεί έτσι. Βεβαίως τα προηγούμενα χρόνια όταν γίνονταν εγκλήματα (με αστεία πέναλτι, με αποκρούσεις Μανιάτη σε τελικούς Κυπέλλου, με οφσάιντ πίσω από τη σέντρα και του… Κατσουράνη, με καταμέτρηση γκολ οφσάιντ όπως του Αβραάμ, ήταν απλά Παρασκευή και όλα ήταν καλά.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση όμως μου θύμισε μία άλλη. Νοέμβριος του 2017 ήταν με την ΑΕΚ σε τρία μέτωπα και τον ΠΑΟΚ μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις. Ήταν τότε που έλεγαν κοιμισμένο τον Λουτσέσκου στον πάγκο και ήταν πριν το ματς στην Ξάνθη. Ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκε το «Εμείς ή κανείς». Δεν πιστεύω να βλέπετε και εσείς ομοιότητες σε συμπεριφορές και νοοτροπίες; Σύμπτωση θα είναι. Όχι ότι αντιγράφει ο ένας τον άλλον και πάει λέγοντας…

ΥΓ: Σοβαρό θέμα έχει προκύψει με τους διαιτητές. Θέμα που βάζει φωτιά σε όλο το πρωτάθλημα! Για μένα όλο αυτά έχει ξεκινήσει από τους ίδιους. Από τη στιγμή που δέχθηκε ο πρώτος διαιτητής να γίνει υποχείριο ενός παράγοντα, είναι απολύτως… φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει.

Όταν δέχεσαι για χρόνια να σου πιάνουν τον κώλο (συγγνώμη για την έκφραση), όταν θα αποφασίσεις να αντιδράσεις, ίσως να είναι αργά. Όταν δίνεις δικαιώματα να σε χαρακτηρίζουν στημένο, ή ταγμένο σε «συνεργεία» όταν πας να πεις ότι δεν είσαι, δε θα έχεις φωνή. Όταν θα προσπαθείς να βγάλεις τρελή όλη την Ελλάδα με αυτά που λες θα ξεφτιλίζεσαι δημόσια για όσα έχεις κάνει στο παρελθόν.

Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσω οτιδήποτε συμβαίνει εις βάρος ενός ανθρώπου, ή της οικογένειάς του. Καταδικάζω κάθε μορφή βίας. Δυστυχώς όμως όταν συνδιαλέγεσαι με παράγοντες και έχεις δοσοληψία κάθε είδους μορφής, τότε μην απορείς.

Μου προκαλεί πάντως τεράστια εντύπωση, πως μετά από όλα όσα έχουν συμβεί εις βάρος διαιτητών, πως όλοι συνεχίζουν να «υπηρετούν» τη διαιτησία. Απτόητοι όλοι τους. Έχουν το θάρρος να μπούνε ξανά στο γήπεδο και χαίρομαι που δεν το βάζουν κάτω. Να κοιτάξουν να βελτιωθούν και λίγο όμως, να φάνε και λίγο ψάρι για να ανοίξουν τα ματάκια τους και όλα καλά (ελπίζουμε ότι) θα πάνε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X