Μακσβίτις: «Διαφορετικός από τον Σλότερ ο Γκραντ»

ΑΕΚ για Τζεράι Γκραντ!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε – λίγο πριν το τέλος του 2019 – την απόκτηση του Τζεράι Γκραντ. Ενός παίκτη που έχει τα αθλητικά στοιχεία που έψαχνε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Ο πρώην προπονητής του στην Νεπτούνας, Κάζις Μακσβίτις, μίλησε στο SDNA για το νέο απόκτημα της «Βασίλισσας» και τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος απ’ αυτόν, ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στα διαφορετικά του χαρακτηριστικά από τον Μάρκους Σλότερ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε για τον Τζεράι Γκραντ:

«Είναι παίκτης που δουλεύει αρκετά. Με την διάθεσή του για δουλειά καλύπτει και το ταλέντο του. Έχει αθλητικά προσόντα και είναι παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί και στις 2 θέσεις των ψηλών», είπε αρχικά ο Λιθουανός κόουτς της Πάρμα, ενώ στη συνέχεια ανέλυσε την αγωνιστική εικόνα του 30χρονου σέντερ.

«Στην επίθεση ο Γκραντ είναι καλός στο ποστ παιχνίδι. Μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό και να δώσει λύσεις στην ομάδα του. Είναι παίκτης που αρέσκεται να παίζει πικ εν ρολ και το κομμάτι αυτό είναι από τα δυνατά σημεία στο παιχνίδι του. Είναι αθλητικός και βγάζει ενέργεια τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Σε γενικές γραμμές είναι παίκτης που μπορεί να υποστηρίξει το πλάνο της ομάδας και να δώσει επιπλέον λύσεις στο κομμάτι της επίθεσης».

Εν συνεχεία, ο 42χρονος προπονητής αναφέρθηκε στα στοιχεία που θα προσφέρει στο παιχνίδι της ΑΕΚ με την παρουσία του ο άλλοτε παίκτης της Νεπτούνας και της Στρασμπούρ, λέγοντας πως «πέραν της επιθετική ικανότητάς του, ο Γκραντ είναι παίκτης που μαζεύει ριμπάουντ και κάνει καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα. Προφανώς όταν παίζει με ψηλότερους αντιπάλους δεν μπορεί να ποστάρει, αλλά γι αυτό έχει εξελίξει ένα άλλο σημείο του παιχνιδιού του, το σουτ από μέση απόσταση. Όσο συνεργαζόμασταν στη Νεπτούνας έπαιρνε προσπάθειες με σουτ από 3-4 μέτρα και με τον καιρό γινόταν όλο και καλύτερος στο κομμάτι αυτό. Το δυνατό σημείο του, όμως παραμένει το πικ εν ρολ παιχνίδι.

Στην άμυνα η παρουσία του είναι ακόμα καλύτερη. Είναι δυνατό κορμί και βγαίνει δυναμικά στα hedge out και στις αλλαγές στα σκριν, καλύπτοντας το οπτικό πεδίο του αντιπάλου γκαρντ. Είναι συνεπής στο κομμάτι αυτό, ενώ μέσα από την άμυνα παίρνει και ενέργεια για την επίθεση. Πάντα το παιχνίδι του αρχίζει από την άμυνα».

Ένα ακόμα εξίσου σημαντικό κομμάτι είναι και η παρουσία του στα αποδυτήρια της ομάδας. Ο Μακσβίτις θυμάται πώς «το διάστημα που συνεργαζόμασταν είχε κάποια προβλήματα οικογενειακά, με την σύζυγό του, όμως τα ξεπέρασε με τον καιρό. Δεν άφησε να τον επηρεάσουν πάντως στο παιχνίδι του. Ο Γκραντ εκείνο το διάστημα είχε σημαντικό ρόλο στην ομάδα και πάντα παρακινούσε τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια και τους έδινε κουράγιο. Το ίδιο περιμένω να κάνει και τώρα».

Η ΑΕΚ απέκτησε τον Αμερικανό φόργουορντ/σέντερ με σκοπό να γεμίσει την φροντ λάιν της και ταυτόχρονα να αποτελέσει στήριγμα για τον Μάρκους Σλότερ. Ο Λιθουανός προπονητής τόνισε επ αυτού πως «οι δύο παίκτες είναι διαφορετικοί, έχουν πολλά διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι τους. Θεωρώ όμως πως μπορεί να συμπληρώσει τον Σλότερ κάτω από το καλάθι».

Κλείνοντας την κουβέντα ο έμπειρος κόουτς προϊδέασε άπαντες για το τι πρέπει να περιμένουν από τον Τζεράι Γκραντ: «Είναι ένας mobile ψηλός, πολύ δυνατός και πολύ αθλητικός. Ο κόσμος θα πρέπει να περιμένει από αυτόν να βγάζει αθλητικότητα σε κάθε φάση και να είναι συνεπής στην άμυνα».

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X