Συνεχίζει να προκαλεί ο Ερντογάν

Συνεχίζει να προκαλεί ο Ερντογάν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο Πρόεδρο. Ο Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζοντας το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης τόνισε πως η «Ελλάδα δεν έχει καμία δουλεία στην Λιβύη».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Υπάρχει ένας αυξανόμενος ενθουσιασμός για τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. Τι κάνει η Ελλάδα με τη Λιβύη; Δεν σχετίζεται σε τίποτα με την υφαλοκρηπίδα. Δεν σχετίζεται σε τίποτα με την ΑΟΖ. Η Τουρκία και η Λιβύη έχουν μία ξεκάθαρη σύνδεση και δικαιοδοσία στην περιοχή αυτή».

«Η Λιβύη έχει έναν νόμιμο πρωθυπουργό. Συναντηθήκαμε με τον κύριο Σάρατζ και την αντιπροσωπία του στην Κωνσταντινούπολη. Αξιολογήσαμε τις διαπραγματεύσεις και υπογράψαμε. Η συμφωνία πέρασε και από την τουρκική Εθνοσυνέλευση. Θα συνεχίσουμε τη διαδικασία προς αυτή την κατεύθυνση και η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να μιλάει γι’ αυτό».

Αναφορικά με την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στη Λιβύη υποστήριξε:

«Δεν έχουμε εισβάλλει πουθενά έως τώρα. Όλες μας οι ενέργειες στο πλαίσιο του μνημονίου κατανόησης που υπογράψαμε και σε σχέση με την αποκλειστική οικονομική ζώνη. Δεν έχουμε στείλει μέχρι τώρα στρατό γιατί δεν μας έχει ζητηθεί, αλλά αν μας γίνει κάποια πρόκληση θα απαντήσουμε. Η κυβέρνηση Σάρατζ είναι νόμιμη και αναγνωρισμένη, ο Χαφτάρ δεν έχει καμία δικαιοδοσία».

Τέλος υποστήριξε ότι «Υπάρχουν 500.000 στην ευρύτερη περιοχή που επιβαρύνουν την Τυνησία και υπάρχει ο κίνδυνος εξάπλωσης της τρομοκρατίας στην περιοχή, μία κατάσταση που ενοχλεί τους ανθρώπους εδώ. Οι εξελίξεις στη Λιβύη, θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο όχι μόνο στη Λιβύη, αλλά και στις γειτονικές χώρες και πρωτίστως η Τυνησία που αισθάνονται προσβεβλημένες. Πιστεύω ότι η συμβολή της Τυνησίας στις προσπάθειες σταθεροποίησης στην περιοχή θα είναι πολύτιμη και εποικοδομητική. Έχουμε προβεί σε ορισμένα βήματα προκειμένου να πετύχουμε την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη και να συνεχιστεί η πολιτική διαδικασία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X