Δημητρούλιας: "Να γράψουμε ιστορία"

Δημητρούλιας: "Να γράψουμε ιστορία"
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για το 2019 σαν πρωταθλήτρια χειμώνα, έχοντας διανύσει μια απίστευτη πορεία με έντεκα νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα, δύο νίκες στην Ευρώπη και δύο στο Κύπελλο.

Αποτελεί μακράν τον καλύτερο απολογισμό στην ιστορία της που επιβεβαιώνει περίτρανα και τις μεγάλες φιλοδοξίες που υπήρχαν από την αρχή της σεζόν. Σε αυτή την αήττητη πορεία υπάρχουν πολλοί πρωταγωνιστές, με κύριο εκφραστή τον προπονητή, Δημήτρη Δημητρούλια ο οποίος έβαλε την δική του προσωπική “σφραγίδα”. Όταν πριν λίγους μήνες ήρθε στην ΑΕΚ δήλωσε πως “είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη στιγμή” για να οδηγήσει την ομάδα ξανά προς την κορυφή.

Πίστεψε το όραμα του Σταμάτη Παπασταμάτη και το υπηρέτησε πιστά με τα πρώτα αποτελέσματα να τον δικαιώνουν απόλυτα. “Έχτισε” μια ομάδα που αποτελεί το όνειρο κάθε οπαδού, προσφέροντας ουσία και θέαμα. Αν και ο ίδιος επιμένει να κρατάει χαμηλούς τόνους η ΑΕΚ έχει φέτος μια μεγάλη ευκαιρία να γράψει μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της.

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας σε μια μεγάλη συνέντευξη στην “Ώρα των Σπορ” έκανε τον απολογισμό της μέχρι τώρα πορεία της ΑΕΚ και μίλησε για όλα. Για το αήττητο σερί, την πίεση του πρωταθλητισμού, τον Ολυμπιακό, τον Σταμάτη Παπασταμάτη, την κρίση μετά την αποχώρηση του Οζμουσούλ και ξεκαθάρισε πως θα ήθελε όλοι να θυμούνται την ομάδα του από τους τίτλους που θα κατακτήσει.

-Ας τα πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή, όταν σου έγινε η πρόταση από την ΑΕΚ το καλοκαίρι τι σκέφτηκες;

Όταν τον περασμένο Μάιο ήρθα σαν φίλαθλος να δω τον δεύτερο τελικό των play-off, όλη αυτή η ενέργεια που ένιωσα από τους φίλαθλους της ΑΕΚ πριν καν μπω στο γήπεδο που προκάλεσε ένα πολύ δυνατό αίσθημα. Ένιωσα έντονα ότι θέλω να το ζήσω αυτό από μέσα. Γνωρίζω πως ακούγεται υπερφίαλο, αλλά είναι ειλικρινές:  Όταν μου έγινε λοιπόν  πρόταση σκέφτηκα πως είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη στιγμή για να υλοποιήσω το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Είναι κάτι που σας ανέφερα και στην πρώτη συνάντηση της ομάδας.

-Έχοντας πλέον διανύσει το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, νιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή σου;

Το στοίχημα είναι να δικαιώσω εγώ τους ανθρώπους που με έφεραν εδώ. Η εικόνα του συλλόγου μεγαλώνει  και ανθεί με ισχυροποιημένα τμήματα. Οι φίλοι της ΑΕΚ αποδίδουν πραγματικά πάρα πολύ ενέργεια στο τμήμα χάντμπολ το έχω αισθανθεί άλλωστε ως αντίπαλος στο παρελθόν σε μεγάλα ντέρμπι και σε τελικούς ως προπονητής του Διομήδη και πάντα υπήρχε μια σχέση σεβασμού. Επιθυμώ διακαώς να συνδράμω ώστε αυτός ο διψασμένος για τίτλους κόσμος να πανηγυρίσει κορυφές.

-Πως θα χαρακτήριζες την πορεία της ΑΕΚ από το ξεκίνημα μέχρι τώρα;

Όσο και να είμαστε μετριοπαθείς δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι η πορεία της ομάδας μέχρι σήμερα είναι εξαιρετική. Πέραν από το γεγονός ότι δεν άφησε βαθμούς σε δύσκολες έδρες όπως στο παρελθόν καταφέραμε  να πάρουμε  και τους δύο βαθμούς μέσα στο Ρέντη πού σίγουρα μας  δίνουν ένα σοβαρό αβαντάζ ενόψει   του πλεονεκτήματος έδρας των play-off. Είμαστε απολύτως συνειδητοποιημένοι από την άλλη ότι δεν έχουμε καταφέρει τίποτα ακόμα, και πως αξίζει όλη αυτή την προσπάθεια  να εξαργυρωθεί σε τρόπαιο η Τρόπαια.

-Η ομάδα βρίσκεται στο επίπεδο που είχες στο μυαλό σου όταν ξεκίνησε η χρονιά;

 Ναι. Ήμουν πολύ αισιόδοξος  όταν ξεκίνησε η χρονιά, γιατί γνωρίζω καλά πόσο μεγάλη σημασία έχει ο προγραμματισμός και το στήσιμο της ομάδας, κάτι στο οποίο νιώθω πως η κάναμε πολύ καλή δουλειά. Όλο το καλοκαίρι ήμασταν σε καθημερινή επαφή με το μάνατζερ της ομάδας το Στάθη Παπαχαρτοφύλλη και τον Ηλία Χατσίκα πάντα υπό την επίβλεψη του κου Παπασταμάτη. Οι επιλογές που κάναμε σε αθλητές ήταν ύστερα από Εξαιρετικό φιλτράρισμα ώστε να υπάρχει αυτή η εικόνα πού βλέπουμε σήμερα .Επίσης είχα πολύ ενθουσιασμό  που θα έμπαινα σε έναν κύκλο συνεργασίας με τους δικούς μου συμπαίκτες, δηλαδή τον Αλέξη Αλβανό το Δημήτρη Καφφάτο και τον Αλέξανδρο Προβολισιάνο, τρεις ανθρώπους που είναι πολύ μεγάλες προσωπικότητες, εξαιρετικοί γνωστές ο καθένας στο αντικείμενό του και αφήνουν το αποτύπωμά τους στην ομάδα.  Μαζί  τους νιώθω πολύ δυνατός. Εδώ αξίζει να συμπληρώσω πως οι σχέσεις την ομάδας με όλο το staff (μάνατζερ, φροντιστές, φυσιοθεραπευτές, γιατρούς )είναι απολύτως οικογενειακές.

  -Έχεις δουλέψει παντού σε υψηλό επίπεδο, αλλά στην ΑΕΚ η πίεση είναι μεγαλύτερη, δεδομένου ότι η ομάδα είναι φτιαγμένη για να κατακτήσει τίτλους. Ποια είναι η σχέση σου με την πίεση;

Η πίεση μεταφράζεται στο δικό μου μυαλό ως διέγερση και δημιουργικότητα. Όλα μου τα προπονητικά χρόνια κάνω πρωταθλητισμό, έχω παίξει πολλούς τελικούς και πολλά κρίσιμα ματς μέχρι σήμερα και ξέρω καλά πως η κακώς εννοούμενη πίεση δεν έχει θέση στο κεφάλι ενός προπονητή που κυνηγάει την κορυφή για την ομάδα του. Στους αθλητές το στρες μπορεί να επιδράσει ακόμα και ευεργετικά στην αγωνιστική τους δραστηριότητα, σε έναν προπονητή κατά τη γνώμη μου ποτέ. Η ευθύνη ενός τέτοιου project για μένα είναι τιμή, και νιώθω γεμάτος που το ζω.

-Η νίκη επί του Ολυμπιακού που κρίθηκε πιστεύεις ;

Το πρώτο ημίχρονο μοιράστηκε σε 2 15 λεπτά ένα για την κάθε ομάδα το αποτέλεσμα κρίθηκε στο δεύτερο ημίχρονο εκεί που θεωρώ ότι κάναμε καλύτερη επένδυση των επιθέσεων μας πάνω στο rotation του Ολυμπιακού ενώ ταυτόχρονα είχαμε υπομονή και τακτική συνέπεια στις αμυντικές μας υποχρεώσεις

-Είναι εύκολο μετά από ένα αήττητο σερί ενός γύρου να καταφέρνεις να κρατάς την ομάδα σε εγρήγορση; Είναι παγίδα τελικά η όχι;

Όλα τα παιδιά έχουν συναίσθηση των μεγάλων στόχων που έχουμε φέτος και ότι είμαστε μία ομάδα που έχει χτιστεί ανεξάρτητα αν είναι καινούργια για τίτλους. Φυσικά και μας χαροποιεί το αήττητο, μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και θέληση αλλά ξέρουμε ότι ακόμα δεν είμαστε ούτε καν στα μισά.

-Όταν λέμε πως ο Δημητρούλιας θέλει να αφήσει την σφραγίδα του στην ΑΕΚ, ποια θα ήθελες να είναι αυτή; Πως θα ήθελες δηλαδή να θυμούνται την ομάδα σου μετά από χρόνια;

Πρώτα από όλα θα ήθελα να τη θυμούνται με τίτλους και για να έρθουν αυτοί θα ήθελα να την θυμούνται σαν μία οικογένεια που δεν σταματάει ποτέ να μάχεται και πού έχει κύριο χαρακτηριστικό της την ταχύτητα και την δημιουργική διαδραστικότητα σε άμυνα και επίθεση.

-Πως θα περιέγραφες τη φετινή ομάδα με τρεις λέξεις ;

Οικογένεια, εθιστική, αφοσιωμένη

-Η ΑΕΚ έχει έμπειρους παίκτες και δυνατές προσωπικότητες αλλά δείχνει δεμένη σαν οικογένεια φέτος χωρίς να χάνει τον επαγγελματισμό της. Η ισορροπία αυτή πως επιτυγχάνεται;

Επιτυγχάνεται χτίζοντας ένα πρωτόκολλο αξιών στο οποίο κανείς δεν είναι πάνω από το σύνολο και το σύλλογο, με τον αλληλοσεβασμό μεταξύ όλων των εμπλεκομένων και αναμφίβολα με την πολλή δουλειά γιατί ως γνωστόν η πολύ ομαδική δουλειά δένει τους χαρακτήρες. Το σύνολο των προσωπικοτήτων που απαρτίζουν τη φετινή ομάδα, χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα και κατάθεση ψυχής, δυο συστατικά που μπορούν να γράψουν ιστορία.

 “Μεγάλη τύχη για την ΑΕΚ ο κύριος Παπασταμάτης”

 

Δημητρούλιας: "Να γράψουμε ιστορία"

Η παρουσία του Σταμάτη Παπασταμάτη στον διοικητικό θώκο αποτελεί την μεγαλύτερη “εγγύηση” για την ΑΕΚ. Η ιστορία “χρωστούσε” στην ομάδα χάντμπολ μια διοικητική σταθερότητα και την βρήκε τα τελευταία χρόνια. Ο προπονητής του “Δικεφάλου” δεν θα μπορούσε να μην εκθειάσει την παρουσία του κ. Παπασταμάτη τον οποίον και τόνισε πως θα κάνει τα πάντα για να τον δικαιώσει. Παράλληλα μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, Αλέξη Αλεξίου.

-Πως είναι η μέχρι τώρα συνεργασία με τον Σταμάτη Παπασταμάτη και την διοίκηση της ΑΕΚ;

Γνωρίζοντας τον κύριο Παπασταμάτη είδα στο πρόσωπο του μία πολύ μεγάλη προσωπικότητα κι ένα κοφτερό μυαλό με αξίες και όραμα. Είναι ο δικός μου Leader και εμπνέομαι από αυτό που αποπνέει. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη τύχη για το Σύλλογο και ακόμα μεγαλύτερη για το τμήμα χάντμπολ να έχει έναν τέτοιο ηγέτη στις τάξεις του. έχω πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που μου ανέθεσε και καθημερινά επιδιώκω μέσα από τη δουλειά μου να τιμώ την επιλογή του στο πρόσωπό μου.

Εδώ να σταθώ και στην μεγάλη συμβολή επίσης του προέδρου της Ερασιτεχνικής, κ. Αλέξη Αλεξίου, έναν άνθρωπο που έχει βάλει τη “σφραγίδα” του και στο τμήμα χάντμπολ. Όλη η διοίκηση μας στηρίζει και αυτό μας δίνει μεγάλη σιγουριά στην δουλειά που κάνουμε φέτος.

-Το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος σας βοηθάει πιστεύεις για να είστε πιο ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη;

Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός έχουν αλλάξει επίπεδο σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες της handball Premier οι οποίες δεν είναι πάνω από το μέσο όρο της Ευρώπης και στην ερώτησή σας το ιδανικό θα ήταν να παίζουμε με ομάδες που είναι πάνω από το μέσο όρο. όμως αυτό είναι ανέφικτο. Σε κάθε περίπτωση πάντα θα ψάχνουμε ευκαιρίες για να βρίσκουμε φιλικά με υψηλά ανταγωνιστικές ομάδες και νομίζω ότι στο μέλλον αυτό θα γίνεται ακόμα πιο συχνά

 -Αγχώθηκες όταν δημιουργήθηκε το πρόβλημα με τους τερματοφύλακες και κυρίως με τον Οζμουσούλ. Ποια ήταν η πρώτη σκέψη σου;

Η δουλειά μου δεν είναι να αγχώνομαι αλλά να βρίσκω λύσεις. Η πρώτη μου σκέψη επειδή ήδη γνώριζα το θέμα υγείας του Ίγκορ Άρσιτς είναι πως έρχεται μία σημαντική κρίση, η πρώτη για αυτή την ομάδα, που έπρεπε να τη διαχειριστούμε και νομίζω πως αυτό έγινε υποδειγματικά από όλους μας αλλά προεξάρχοντος του ηγέτη μας, του κου Παπασταμάτη.

-ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα είναι όπως όλα δείχνουν οι δύο διεκδικητές του τίτλου.  Είναι νωρίς ακόμα για να πούμε που θα κριθεί ο τίτλος ;

Είναι πάρα πολύ νωρίς για να μιλήσουμε τεχνικά που θα κριθούν οι τίτλοι σε ένα γενικό πλαίσιο όμως, τα στοιχεία που πάντα κρίνουν αυτό το επίπεδο αγώνων είναι η τακτική, η αθλητικότητα, οι προσωπικότητες ,το επίπεδο συνοχής και φυσικά η θέληση.

 – Η συνεργασία με το κομμάτι των ακαδημιών πως είναι;  

Οι ακαδημίες είναι ένα ακόμη μεγάλο κεφάλαιο για την ΑΕΚ. Το πιο βασικό για έναν μεγάλο σύλλογο είναι να μπορεί να “χτίζει” και τη δική της γενιά αθλητών. Φέτος έχουμε πολύ στενή συνεργασία και μαζί με τον Αλέξη Αλβανό παρακολουθούμε την πορεία των μικρών. Μέχρι τώρα πολλά παιδιά έχουν πάρει ευκαιρίες, πρόσφατα Κοτσιώνης και Ασλής αγωνίστηκαν στην Ευρώπη σε πολύ μικρή ηλικία ενώ το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα έκανε και ο Janca. Πιστεύω πως υπάρχει μια πολύ καλή βάση με σταθερά βήματα η ΑΕΚ δυναμώνει και σε αυτό το επίπεδο.

Κλείνοντας θα ήθελα να στείλω τις ευχές μου σε όλο τον κόσμο. Καλά Χριστούγεννα με υγεία και ο νέος χρόνος να φέρει σε όλους μας υγεία, χαρά και δημιουργικότητα. Στον κόσμο της ΑΕΚ μακάρι να μπορέσουμε εμείς να δώσουμε την χαρά που του αξίζει με την κατάκτηση των στόχων μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X