Το «τρένο» της ΑΕΚ πέρασε αέρας και από τη Λάρισα!

Το «τρένο» της ΑΕΚ πέρασε αέρας και από τη Λάρισα!
Photo Credits: INTIME

Τι και αν παίζει κάθε τρεις ημέρες; Τι και αν έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς και ταξίδια, ενώ βρίσκεται εν μέσω αλλαγών που θα βελτιώσουν το ρόστερ; Η ΑΕΚ του Ηλία Παπαθεοδώρου μοιάζει με τρένο που έχει μπει στις ράγες και δεν…κουνιέται με τίποτα από εκεί. Με κεκτημένη ταχύτητα, χωρίς να φορτσάρει, αλλά παίζοντας με σοβαρότητα και βρίσκοντας σημαντικές λύσεις ανοίγοντας τις επιλογές, η ΑΕΚ έκανε επίδειξη δύναμης επί της Λάρισας και πέρασε εύκολα με 86-76

Για την ΑΕΚ το ζητούμενο ήταν να βρει φρεσκάδα και καθαρό μυαλό γι’ αυτό το παιχνίδι και ο Παπαθεοδώρου έδειξε εξ αρχής τις προθέσεις του. Ανοιξε το ρόστερ και παρά τις απώλειες των Γιάνκοβιτς (ήδη αναζητά ομάδα και είναι ξένο σώμα για την Ενωση) και Τσάλμερς (δεν έχει γίνει ακόμα αλλαγή και είσοδος του στο ελληνικό πρωτάθλημα), έψαξε περισσότερο βάθος και λύσεις από τον «πάγκο». Ετσι, στο ξεκίνημα του ματς, δίπλα στους Λάνγκφορντ, Σαντ Ρος, πήραν θέση στην πεντάδα οι Γιαννόπουλος, Χρυσικόπουλος, Μαυροειδής.

Με την άμυνα να είναι εκ νέου σήμα κατατεθέν, η ΑΕΚ έδειξε εξ αρχής ποιος θα είναι το αφεντικό του ματς. Ηταν καλύτερη σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, σούταρε με καλύτερα ποσοστά, κυριαρχούσε σε ριμπάουντ, ενώ είχε εξαιρετική δημιουργία που έκανε τη διαφορά. Οι «κιτρινόμαυροι», με τον Λάνγκφορντ να μιλά ξανά στα κρίσιμα σημεία, πήρε διαφορά από την αρχή και έπειτα δεν είχε κανένα πρόβλημα να τη συντηρεί.

Το πρόβλημα που εμφανίστηκε στην πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι πάνω στον Σαντ Ρος στο κατέβασμα της μπάλας (και οδήγησε σε κάποια λάθη), ο Παπαθεοδώρου είχε άμεση απάντηση με τη χρησιμοποίηση του Γκίκα, που έκανε ακόμα πιο γρήγορο και σταθερό το παιχνίδι της Ενωσης. Η ΑΕΚ πήρε γρήγορα κεφάλι στο σκορ, με καλά σουτ και γρήγορες κινήσεις, έκλεισε την πρώτη περίοδο με την απόσταση από τη Λάρισα να είναι στο +15 (24-9).

Από εκεί και έπειτα, η ΑΕΚ έκανε διαχείριση του προβαδίσματος που είχε αποκτήσει. Μοιράζοντας εξαιρετικά το χρόνο συμμετοχής και βάζοντας συνεχώς νέα πρόσωπα, ο Παπαθεοδώρου ήλεγχε το ρυθμό του ματς. Είναι ενδεικτικό, πως η Ενωση χρησιμοποίησε και τους 12 παίκτες που είχε διαθέσιμους, ενώ ήταν η πρώτη φορά που υπήρχε παίκτης με περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τους Σαντ Ρος και Λάνγκφορντ και ήταν ο Χρυσικόπουλος.

Η ισορροπία της ΑΕΚ ήταν αξιοθαύμαστη και είναι ενδεικτικό, πως τόσο η δεύτερη, όσο και η τρίτη περίοδος έληξαν με επιμέρους ισοπαλία και την ΑΕΚ να διατηρεί τη διαφορά στους 15 πόντους (48-33 ημίχρονο, 68-53 στο 30’). Παιχνίδι επί της ουσίας υπήρξε μόνο στην τελευταία περίοδο, όπου η ΑΕΚ έδειξε να χαλαρώνει υπερβολικά και η Λάρισα βρήκε κάποια μεγάλα σουτ που προκάλεσαν ενθουσιασμό στην κερκίδα. Για πρώτη φορά, η Λάρισα μείωσε κάτω από τους 10 πόντους, κάνοντας επιμέρους σκορ 25-11 και έφτασε στο -6 (71-65, 6’ πριν το φινάλε).

Ο Παπαθεοδώρου έριξε άμεσα στο γήπεδο Λάνγκφορντ και Σαντ Ρος, αλλά η άμυνα πλέον έμπαζε και ο Σλότερ φορτώθηκε με τέσσερα φάουλ, ενώ η ΑΕΚ είχε ήδη φτάσει στα πέντε ομαδικά φάουλ και έστελνε τους γηπεδούχους στις βολές. Ο Χίκι μείωσε στους τέσσερις (71-67), αλλά με τρίποντο του Χρυσικόπουλου η ισορροπία έδειξε να επανέρχεται (74-67). Δύο ανάποδα διαιτητικά σφυρίγματα, πήγαν να βάλουν τη Λάρισα στο παιχνίδι και έβγαλαν με πέντε φάουλ τον Σλότερ (74-69, 4’ πριν το τέλος).

Αυτός που τελείωσε κάθε ελπίδα για τη Λάρισα ήταν ο Σαντ Ρος. Μολονότι ο σούπερ Κουβανός δεν βρισκόταν σε καλή μέρα, πήρε δύο τεράστια σουτ τριών πόντων και εκτόξευσε τη διαφορά στο +13 (84-71). Ο Λάνγκφορντ έβρισκε τρόπο να απελευθερώνεται από το νταμπλ τιμ που έστηναν οι γηπεδούχοι και να σκοράρει με βολές, ενώ είχε και την άμυνα του αγώνα, κερδίζοντας την κατοχή και φάουλ στην τελευταία…ζαριά της Λάρισας στα 27’’.

 

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Η. Παπαθεοδώρου): Λάνγκφορντ 28, Χρυσικόπουλος 12, Μαυροειδής 6, Σαντ Ρος 11, Γιαννόπουλος 9, Ρέι 7, Τολιόπουλος, Ματσιούλις 8, Κακλαμανάκης, Γκίκας 2, Ρογκαβόπουλος, Σλότερ 3

Λάρισα (Β. Αγγέλου): Χίκι 13, Ρας 9, Μπερχαναμέσκελ 6, Χάρις 2, Παρκς 21, Χίλαρης, Μαραγκός 2, Τσιλούλης, Φλόιντ 6, Παπαντωνίου 17.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X