«Φωνάζει» για ενίσχυση η ΑΕΚ, άφησε δύο βαθμούς στη Λαμία - "Εκλεψε" πέναλτι μαρς ο Σκουλάς!

«Φωνάζει» για ενίσχυση η ΑΕΚ, άφησε δύο βαθμούς στη Λαμία - "Εκλεψε" πέναλτι μαρς ο Σκουλάς!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι ξεκάθαρο πλέον, πως αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Επειτα από δύο νίκες με άγχος, η ΑΕΚ μπλόκαρε στη Λαμία και έμεινε στο 0-0 με την τοπική ομάδα, πετώντας ακόμα δύο βαθμούς στην κούρσα του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει αφεντικό του ματς, είχε ως κορυφαίο τον Τσιντώτα και με διάθεση τους Λιβάγια, Μάνταλο, ενώ ο Καρέρα δεν έκανε καν τρίτη αλλαγή.

Η ΑΕΚ δεν είχε λύσεις για να φτάσει στη νίκη και να κάνει ήρεμες γιορτές, αλλά θα μπορούσε να πάρει έστω και έτσι τη νίκη, αν ο Σκουλάς έδινε το καθαρό πέναλτι στον Αλμπάνη. Φάση που φαίνεται ξεκάθαρα πως είναι παράβαση, αλλά ο Σκουλάς και ο Τζήλος που βρίσκονταν στο VAR, δεν έκριναν καν πως χρειάζεται να πάει στο μόνιτορ για να δει τη φάση! Ολα αυτά μάλιστα, λίγες μέρες μετά την αισχρή διαιτησία του Φωτιάδη με τον Αστέρα Τρίπολης!

Σε σχέση με τα δύο προηγούμενα του παιχνίδια στον πάγκο της ΑΕΚ, αυτήν τη φορά ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1 για το ξεκίνημα. Βέβαια, με αρκετά αμυντικογενή διάθεση, καθώς στη δεξιά πλευρά τοποθέτησε τον Παουλίνιο μπροστά από τον Μπακάκη. Στις υπόλοιπες επιλογές δεν υπήρχαν εκπλήξεις, με τον Βράνιες να επιστρέφει ως παρτενέρ του Τσιγκρίνσκι, οι Σιμόες, Κρίστισιτς να είναι δίδυμο στη μεσαία γραμμή και τη γνωστή τριπλέτα στην επίθεση.

Η ΑΕΚ είχε κεφάτο τον Λιβάγια στο ξεκίνημα και έτσι απείλησε τη Λαμία με τον Ολιβέιρα (5’). Ωστόσο, η πρώτη επίθεση των γηπεδούχων έδειξε τα ζητήματα που υπάρχουν στην άμυνα της ΑΕΚ. Υπήρξε φτηνό φάουλ από τον Βράνιες στον Τουράμ και απαιτήθηκε μια νέα τεράστια επέμβαση από τον Τσιντώτα – με τη βοήθεια και του δοκαριού – για να αποφευχθεί το γκολ στο φάουλ του Βασιλόγιαννη (9’). Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να επιβάλει ρυθμό, δεν ήλεγχε το ματς στη μεσαία γραμμή και κάθε καλή προσπάθεια πρόκυπτε μόνο από ατομική έμπνευση, όπως τη σέντρα σουτ του Μάνταλου στο 17’.

Ο Καρέρα προσπάθησε να διορθώσει την κατάσταση με την αμοιβαία αλλαγή θέσεων μεταξύ Λιβάγια, Μάνταλου, ώστε να απελευθερωθεί ο αρχηγός και να κάνει παιχνίδι. Λίγα πράγματα βελτιώθηκαν, με την ΑΕΚ να έχει πρόβλημα και με τον Ολιβέιρα. Από νωρίς στο παιχνίδι ο Πορτογάλος παραπονιόταν και φαινόταν να χωλένει, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη και με την αποχώρηση του Μπακάκη, που έβαλε στο ματς τον Αλμπάνη.

Η ίδια κατάσταση διατηρήθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Καρέρα επιχείρησε να κάνει πιο επιθετική την ΑΕΚ με την άνοδο του Κρίστισιτς κάποια μέτρα μέσα στο γήπεδο, με τον Αλμπάνη να παίζει κατά κύριο λόγο από δεξιά, αλλά τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν. Η ΑΕΚ είχε τεράστιο πρόβλημα στην παραγωγή παιχνιδιού και δεν μπορούσε να βγει με οργανωμένο τρόπο και να διασπάσει την άμυνα της Λαμίας. Υπήρχαν μάλιστα και ατομικά αβίαστα λάθη, που έκαναν τους παίκτες της Λαμίας να πιστεύουν πως μπορούν να διεκδικήσουν κάτι.

Η άνοδος του Αλμπάνη, συνέβαλε σημαντικά για να βελτιωθεί η εικόνα της ΑΕΚ. Εστω και από ατομικές προσπάθειες, ο Αλμπάνης έβαζε δύσκολα στη Λαμία. Ο Σκουλάς αρνήθηκε πέναλτι στο 71’, ενώ στο 79’ κέρδισε το φάουλ από το οποίο προήλθε η μεγαλύτερη στιγμή της Ενωσης, με την προβολή του Γιακουμάκη έπειτα από εκτέλεση του Λόπες. Οσο περνούσε η ώρα, η Λαμία οπισθοχωρούσε μέσα στο γήπεδο και η ΑΕΚ αύξανε την πίεση της.

Ωστόσο, αυτό που κυριαρχούσε ήταν ο εκνευρισμός. Είναι ενδεικτικός, πως μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο, υπήρξαν τρεις παίκτες της ΑΕΚ που δέχτηκαν κίτρινη κάρτα. Παρόλα αυτά, υπήρξε ακόμα μια τεράστια ευκαιρία στο μονοκόμματο βολέ του Λιβάγια, αλλά χωρίς να βρει στόχο. Η Λαμία μάλιστα είχε την τελευταία μεγάλη στιγμή στο ματς, με τον Τσιντώτα να σώζει την ΑΕΚ στη βολίδα του Μπεχαράνο έξω από την περιοχή.

 

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μπακάκης (46’ Αλμπάνης), Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Κρίστισιτς, Παουλίνιο, Λιβάγια, Μάνταλος, Ολιβέιρα (44’ Γιακουμάκης)

Λαμία (Α. Μάντζιος, 4-2-3-1): Θεοδωρόπουλος, Ασίγκμπα, Βύντρα, Αντέτζο, Βάντερσον, Σκόνδρας, Μπεχαράνο, Βασιλόγιαννης (90’+ Μπουλούλης), Τιρόνε (73’ Σάλιακας), Ρόμανιτς, Τουράμ

Ο Σκουλάς έδωσε κίτρινη κάρτα στους Κρίστισιτς (47’), Λόπες (56’), Λιβάγια (84’), Παουλίνιο (87’), Σιμόες (89’), Βασιλόγιαννη (55’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X